Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

ΠΟΣΠΕΡΤ: Κάθε μέρα κι από μία νίκη των αγωνιζόμενων εργαζομένων της Ελεύθερης ΕΡΤ


Σε ανακοίνωση προχώρησε το ΔΣ της ΠΟΣΠΕΡΤ με αφορμή τη νέα νίκη των αγωνιζόμενων εργαζομένων της Ελεύθερης ΕΡΤ στο Ηράκλειο. «Ο αγώνας μας έχει πραγματικό περιεχόμενο και προοπτική» τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Εργαζομένων ΕΡΤ και επισημαίνει ότι «οι ελεύθεροι αγωνιστές της ΕΡΤ κερδίζουν κάθε μέρα όλες τις μάχες».

Στις 11 Ιουνίου 2013 αμέσως μετά την πραξικοπηματική απόφαση με την αντισυνταγματική Π.Ν.Π. της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, για το κλείσιμο της ΕΡΤ και την απόλυση του συνόλου του προσωπικού της, η απάντηση των εργαζομένων, της ΠΟΣΠΕΡΤ, των Ενώσεων Τύπου, της ΠΟΕΣΥ και του Ελληνικού λαού ήταν ένα βροντερό όχι.

Μια δυναμική διαμαρτυρία εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα ενάντια στο μαύρο της Κυβέρνησης και ταυτόχρονα μια παλλαϊκή ιστορική απόφαση:

Η ΕΡΤ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΚΤΗ!

Οι αγωνιστές της Ελεύθερης ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα, που σε 15 ΜΗΝΕΣ θρηνούν 15 νεκρούς, με τον σημερινό χαμό του συναδέλφου Γιώργου Χριστοφορίδη και που ευχόμαστε να είναι το τελευταίο θύμα της μειοψηφικής και δοτής κυβέρνησης, αποτελούν την μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων. Επέλεξαν το δύσκολο αλλά αξιοπρεπή δρόμο, επέλεξαν τον αγώνα ενάντια στο μαύρο, επέλεξαν τον αγώνα για τη Δημοκρατία ενάντια στο φασισμό, τον αγώνα για την ελευθερία της έκφρασης ενάντια στην προπαγάνδα, την προστασία του Δημόσιου αγαθού της ενημέρωσης ενάντια στην χειραγώγηση των ειδήσεων από την Κυβέρνηση και τους βαρόνους του Τύπου, την προστασία της Δημόσιας περιουσίας της ΕΡΤ και του Δημόσιου πλούτου των συχνοτήτων ενάντια στην απαξίωση και την εκμετάλλευση από τα μεγάλα συμφέροντα.

Οι αγωνιστές της Ελεύθερης ΕΡΤ αντί να υποταχτούν, στέκονται με το κεφάλι ψηλά, αντί να συμβιβαστούν, αγωνίζονται για την αξιοπρέπεια και την προστασία των εργασιακών και ατομικών τους δικαιωμάτων, αντί να κρυφτούν, κρατάνε τη σημαία και αγωνίζονται μαζί με κάθε κλάδο εργαζομένων που παλεύει για τα δικαιώματα του.

Οι αγωνιστές της Ελεύθερης ΕΡΤ ακούραστοι, αταλάντευτα, εδώ και 15 μήνες συνεχίζουν έναν αγώνα μοναδικό, κρατάνε τον αγώνα που συγκίνησε την παγκόσμια κοινή γνώμη και τα διεθνή δίκτυα, που βραβεύτηκε από την UNESCO και την παγκόσμια Συνομοσπονδία εργαζομένων UNIMEI. Συνεχίζουμε όλοι μαζί αυτό τον αγώνα που καθημερινά αποκτά νέα διάσταση, επιτυγχάνει σημαντικές νίκες και δικαιώνεται ολοένα και περισσότερο στην συνείδηση του Ελληνικού λαού, που αποδέχεται και στηρίζει πιο δυναμικά αυτή την προσπάθεια.

Ο αγώνας αυτός έχει πραγματικό περιεχόμενο και προοπτική.

Από την πρώτη στιγμή είχαμε πει ότι δεν είναι μονοδιάστατος αλλά περικλείει πολλαπλές πτυχές, με έμφαση στη συνδικαλιστική – αγωνιστική, στην κοινωνική – ελεύθερη λειτουργία της ΕΡΤ μέσω του ertopen.com ( ΕΡΤ3 – ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΑ ΒΡΑΧΕΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ: ΠΡΩΤΟ -ΔΕΥΤΕΡΟ – ΤΡΙΤΟ –ΚΟΣΜΟΣ – ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και φυσικά την ΕΡΑ ΣΠΟΡ ) και στη θεσμική – δικαστική, με στόχο τη τελική δικαίωση και τη νίκη!

Η νέα μεγάλη δικαστική νίκη των αγωνιστών συναδέλφων μας στο πρωτοδικείο Ηρακλείου, αποτελεί μια ακόμα επιβεβαίωση του δίκαιου του αγώνα μας και την καταφανή απόδειξη της τελικής νίκης και της οριστικής δικαίωσης μας.

Το Πρωτοδικείο Ηρακλείου απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα του υπουργείου Οικονομικών, της υποταγμένης κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, που ζητούσε να μην είναι άμεσα εκτελεστή η πρωτόδικη απόφαση που έκρινε άκυρες τις απολύσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ στην ΕΡΑ- Ηρακλείου και στον Τηλεοπτικό Σταθμό Κρήτης και επιδίκασε τους μισθούς υπερημερίας.

Η πρωτοδίκης που εκδίκασε την υπόθεση έκρινε ως αβάσιμα τα ασφαλιστικά μέτρα του δημοσίου και τώρα πρέπει να καταβληθούν στους εργαζομένους οι μισθοί υπερημερίας με βάση την πρωτόδικη απόφαση. Η συγκυβέρνηση απώλεσε και το τελευταίο από τα επιχειρήματα της, που επικαλείται για το μαύρο της ΕΡΤ και τις… ’’απολύσεις μας’’.

Οι ελεύθεροι αγωνιστές της ΕΡΤ κερδίζουν κάθε μέρα όλες τις μάχες

Η εργασία μας δεν παζαρεύεται με κανέναν, δεν θα υποταχτούμε

Η λειτουργία της ΕΡΤ είναι θεσμική επιταγή και λαϊκό αίτημα

Δεν υποχωρούμε δεν λοξοδρομούμε συνεχίζουμε αταλάντευτα μέχρι τη δικαίωση μας που είναι ορατή.

Όπως ξεκινήσαμε, έτσι συνεχίζουμε, έτσι θα νικήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: