Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Στηρίζουμε την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ για το συνέδριο της ΠΟΕΣΥ



Στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ την 17-18 Σεπτεμβρίου για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο 7ο τακτικό συνέδριο της ΠΟΕΣΥ αρχές Οκτωβρίου, στηρίζουμε το ψηφοδέλτιο των αγωνιστών και συντρόφων της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή. Άλλωστε δεν είναι τώρα που συμπορευόμαστε, αλλά το έχουμε κάνει όλα τα τελευταία χρόνια, τόσο στους συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς αγώνες, όσο και στο επίπεδο των θεσμικών εκπροσωπήσεων. Όπως στο προηγούμενο συνέδριο της ΠΟΕΣΥ (2011), που διεκδικήσαμε την ψήφο των συνέδρων υπό το ομοσπονδιακό συνδικαλιστικό σχήμα της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ (ΑΡΠΑ). Η δυναμική εκείνης της κοινής παρουσίας μας, έφερε την εκπροσώπηση στο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας με δυο μέλη από τα συνεργαζόμενα σχήματα του Ασύνταχτου Τύπου στην ΕΣΗΕΜΘ και του Παρατύπως στην ΕΣΠΗΤ.

Σήμερα, τρία χρόνια μετά το προηγούμενο συνέδριο της Ομοσπονδίας και υπό το σχήμα του Μετώπου Αγώνα Δημοσιογράφων στην ΕΣΗΕΜΘ διακηρύξαμε την αναγκαιότητα ενός αγωνιστικού μετώπου δημοσιογράφων, τόσο στις Ενώσεις όσο και στην ΠΟΕΣΥ, ευρύτερα των εργαζομένων στον κλάδο των ΜΜΕ και σε συνεργασία με τις αγωνιζόμενες δυνάμεις της κοινωνίας, για να αποκρούσουμε τον εργασιακό μεσαίωνα, να αντισταθούμε στην ποδηγέτηση της ενημέρωσης, να σπάσουμε τον φόβο και την τρομοκρατία. Για να παλέψουμε από κοινού για τη συνολική κατάργηση του μνημονιακού αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου και την ανάκτηση όλων όσων μέχρι σήμερα οι μνημονιακές πολιτικές και τα αφεντικά αφαίρεσαν από μισθούς, εργασιακά δικαιώματα, ασφαλιστικές παροχές, συντάξεις, προνοιακά επιδόματα κ.α.

Ειδικότερα, όπως αναφέραμε στο Πρόγραμμα και τη Διακήρυξη του Μετώπου, και με τα οποία διεκδικήσαμε την ψήφο των μελών της ΕΣΗΕΜΘ:

1-Υπερασπιζόμαστε με κάθε τίμημα την ελευθεροτυπία και το κοινωνικό αγαθό της ενημέρωσης.
2-Διεκδικούμε την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, με υποχρεωτική εφαρμογή τους σε όλα τα ΜΜΕ και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων – ΟΜΕΔ.
3-Αγωνιζόμαστε για τη δημιουργία ενός μετώπου γιαι την ύστατη μάχη υπεράσπισης των ασφαλιστικών ταμείων μας.
4-Απαιτούμε την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ με ενσωμάτωση των κατακτήσεων των εργαζομένων που προέκυψαν μέσα από την αμεσοδημοκρατικήαυτοδιευθυνόμενη λειτουργία. Στήριξη με όλα τα μέσα του αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ ανά την Ελλάδα, της λειτουργίας και του προγράμματος της μόνης πραγματικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης που αναγνωρίζουμε και αποτελεί ελεύθερη φωνή της κοινωνίας. Προωθούμε το ομόφωνο κείμενο-πρόταση για “Ποια ΕΡΤ θέλουμε” της γενικής συνέλευσης της Ελεύθερης-Αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ3. Μποϋκοτάρουμε το κυβερνητικό έκτρωμα της ΔΤ/ΝΕΡΙΤ.
5-Απαιτούμε την οριστική ρύθμιση του θολού τοπίου των αδειών και των συχνοτήτων στα ιδιωτικά ραδιο-τηλεοπτικά Μέσα. Σύνδεση των αδειών λειτουργίας ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών με συγκεκριμένο αριθμό θέσεων εργασίας.
6-Διεκδικούμε τη μισθολογικήασφαλιστική και συνδικαλιστική ένταξη των εργαζομένων στο διαδίκτυο.
7-Στηρίζουμε τους ανέργους και τους υποαπασχολούμενους, με οικονομική και ιατροφαρμακευτική κάλυψη και άμεση απαλλαγή από όλα τα χαράτσια.
8-Προωθούμε άμεσα τη διασωματειακή συνεργασία και την ενιαία συνδικαλιστική δράση -με κατεύθυνση: ένας Κλάδος, ένα Συνδικάτο Τύπου, ένα Ασφαλιστικό Ταμείο.

Στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ για την ανάδειξη των συνέδρων στην ΠΟΕΣΥ, στηρίζουμε την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ (Financial Crimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, Ανένταχτοι)
  
Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΜΘ με το Μέτωπο Αγώνα Δημοσιογράφων:
Βασίλης Κυριακούλης,
Μπάμπης Μπίκας,
Στέλιος Νικητόπουλος,

και η εκπρόσωπος του Ασύνταχτου με την ΑΡΠΑ στο δσ της ΠΟΕΣΥ
Μαρίνα Μεϊντάνη

Δεν υπάρχουν σχόλια: