Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την αυριανή κινητοποίηση στην ΕΡΤ..



Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από την εισβολή, μέσα στο πιο βαθύ σκοτάδι της νύχτας, των ΜΑΤ της άθλιας συγκυβέρνησης ΝΑ-ΠΑΣΟΚ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, βυθίζοντάς την για δεύτερη φορά στο μαύρο. Πόσο τραγικά επίκαιρο είναι το σύνθημα «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το '73!», αφού το πραξικόπημα της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου στην ΕΡΤ επιβεβαιώνει την ορθότητα του συνθήματος που έχει σφραγίσει την Ελλάδα των Μνημονίων, λίγες ημέρες πριν την 41η επέτειο της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Σε μια χώρα που διοικείται με προεδρικά διατάγματα, φύλλα πορείας σε επιστρατευμένους εργαζόμενους και ΜΑΤ είναι απαραίτητη η ύπαρξη μιας σύγχρονης ΥΕΝΕΔ, ως φερέφωνου του πιο αντιδημοκρατικού καθεστώτος που έχει υπάρξει μετά τη χούντα. Τα έως τώρα δείγματα γραφής της καθεστωτικής ΝΕΡΙΤ αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση ήθελε πάσει θυσία να συμπληρώσει το παζλ της ομοφωνίας» των μέσων εξαπάτησης του λαού, με τον μανδύα μιας δήθεν δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, η οποία ωστόσο λειτουργεί ως ο πιο πιστός υπηρέτης των πολιτικών των ΕΕΔΝΤ, των τραπεζιτών και των βιομηχάνων.

Οι χιλιάδες απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, οι δεκάδες αγωνιστές ανά την Ελλάδα που κρατούν ζωντανή την ιδέα της ελεύθερης και ανεξάρτητης από κράτος, κυβέρνηση και εργοδοσία, ενημέρωσης, λειτουργώντας την ertopen, την κατειλημμένη ΕΡΤ3 και τους περιφερειακούς σταθμούς, συνεχίζουν να αντιστέκονται.

Πότε όμως θα κάνει ξαστεριά; Μα φυσικά, όταν πάρουμε το «ντουφέκι» μας! Όχι, φυσικά, αυτό που μοιάζει με τα κουμπούρια των φασιστών, των μπράβων και των πληρωμένων δολοφόνων του παρακράτους. Αλλά εκείνο που θα ρίχνει τις «σφαίρες» των μαζικών, αποφασιστικών και άγριων αγώνων διαρκείας, για την ανατροπή των κατά συρροή βιαστών της ζωής και των δικαιωμάτων μας. Αλλά και τις «ρουκέτες» των ιδεών της αντικαπιταλιστικής ανατροπής και της απαλλαγής από τους κάθε λογής δυνάστες της ζωής μας, την συγκυβέρνηση, αλλά και κάθε διαχειριστή της πολιτικής των μνημονίων, την ΕΕ και το ΔΝΤ, το κεφάλαιο και τους ταγούς τους.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στέκεται αποφασιστικά στο πλευρό των αγωνιζόμενων εργαζομένων στην ΕΡΤ, στον αγώνα για ελεύθερη ενημέρωση, ενάντια στις απολύσεις, για το Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία της εποχής μας. Ο αγώνας τους δεν μπορεί να «ενσωματωθεί» σε διαχειριστικές προτάσεις όπως π.χ. του ΣΥΡΙΖΑ, που από τώρα επικαλείται το «κόστος λειτουργίας» για να περικόψει τους περιφερειακούς σταθμούς, ή μεθοδεύει πρακτικές «διορισμού» διοικήσεων και θέσπισης «οργανογραμμάτων» μακριά από τις ανάγκες των εργαζόμενων.

Τώρα είναι η ώρα για ολόκληρο το εργατικό και λαϊκό κίνημα και την μαχόμενη Αριστερά να αντεπιτεθεί ενωτικά και αποφασιστικά, για την ανατροπή της κανιβαλικής και υπεραντιδραστικής πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και κάθε κυβέρνησης που εφαρμόζει αντιλαϊκή πολιτική. Καμιά αναμονή κοινοβουλευτικών «λύσεων», η μόνη ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες του κόσμου της δουλειάς.
·         Όλοι στη συγκέντρωση την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου, 6μμ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: