Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Για την παρεμπόδιση δημοσιογραφικού έργου

Αριστοτέλους Βαλαωρίτου 7β & Κωνσταντίνου Δαβάκη
Μυτιλήνη Λέσβου 81100
6937640136 & 6932313012
semmelesvou@gmail.com

4/12/2014
Για την παρεμπόδιση δημοσιογραφικού έργου

Το Σωματείο Εργαζομένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Λέσβου - ΣΕΜΜΕΛ διαμαρτύρεται με τον πλέον έντονο τρόπο για την απαράδεκτη παρεμπόδιση των συναδέλφων Νίκου Μανάβη και Ηλία Μαραβά να ασκήσουν το δημοσιογραφικό τους έργο από άντρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου, που σημειώθηκε μετά το τέλος της πορείας συμπαράστασης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό, την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014 στη Μυτιλήνη.
Τα περιστατικά της αστυνομικής αυθαιρεσίας στη Λέσβο πληθαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα, γεγονός που φανερώνει ότι κάποιοι ακροδεξιοί κύκλοι εντός του Αστυνομικού Μεγάρου έχουν αποθρασυνθεί από την πολιτική καταστολής της Κυβέρνησης.
Η προσπάθειά τους να παρεμποδίσουν το δημοσιογραφικό έργο και μάλιστα με χτύπημα κλομπ και το γεγονός ότι δεν έφεραν διακριτικά στις στολές τους, για ποιο λόγο γίνεται; Άραγε τι είχαν να φοβηθούν από τη δημοσιογραφική κάλυψη;

Το Δ.Σ. του ΣΕΜΜΕΛ ζητά να παρέμβει η Εισαγγελική Αρχή και να διερευνήσει αν οι αστυνομικές δυνάμεις προέβησαν σε παράνομες πράξεις. Οι επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων να μην κρύβονται πίσω από την ανωνυμία της στολής και να βγουν για να δώσουν δημόσια εξηγήσεις.

Με την παράκληση να μεταδοθεί, να δημοσιευτεί και να αναρτηθεί.

Από τη διοίκηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: