Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

ΠΟΕΣΥ: Όλοι στο συλλαλητήριο για την ΕΡΤ στις 7 Νοεμβρίου στο Ραδιομέγαρο


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη βίαιη και επεισοδιακή κατάληψη αξημέρωτα, από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, η ΠΟΕΣΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους της Ενημέρωσης (δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς υπαλλήλους) να δώσουν μαζικά και αγωνιστικά ηχηρό παρών στο πανεργατικό συλλαλητήριο στις 7 Νοεμβρίου στο Ραδιομέγαρο.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) καλεί στο συλλαλητήριο όλους τους δημοκράτες και τους αλληλέγγυους πολίτες, που καταδίκασαν από την πρώτη στιγμή το «μαύρο» στην ΕΡΤ που επέβαλε η συγκυβέρνηση στις 11 Ιουνίου 2013 και στάθηκαν στο πλευρό των αγωνιζόμενων εργαζόμενων, στηρίζοντας τον αγώνα τους για αντικειμενική και ελεύθερη Ενημέρωση, με το ertopen, την ΕΤ3 και τους περιφερειακούς σταθμούς, σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η ΠΟΕΣΥ καλεί όλες τις Ενώσεις Συντακτών και τις άλλες Ενώσεις του κλάδου, όλες τις Ομοσπονδίες εργαζομένων και τα συνδικάτα, να κινητοποιήσουν τα μέλη τους για το συλλαλητήριο, ενώνοντας τη φωνή τους με τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ, για επαναλειτουργία της ΕΡΤ ΤΩΡΑ!
Είναι αγώνας για τη δημοκρατία και την ελευθεροτυπία. Αγώνας για την επιβίωση και την αξιοπρέπειά μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ ΤΗΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΣΤΙΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 6μμ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ

Aνοιχτή επιστολή σε όλα τα σωματεία & ομοσπονδίες των ΜΜΕ

Συνάδελφοι και συναδέλφισες

όπως θα γνωρίζετε, την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014 στις 6μμ και με αφορμή τον ένα χρόνο από την εισβολή των ΜΑΤ που έστειλε η συγκυβέρνηση στο Ραδιομέγαρο, έχει ανακοινωθεί συλλαλητήριο στην Αγία Παρασκευή.

Εκτιμώντας την ευρύτερη σημασία του τόσο για θέματα ενημέρωσης, όσο και για τα εργασιακά, σειρά σωματείων από διάφορους κλάδους του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, ήδη έχουν αρχίσει να καλούν σε συμμετοχή.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κάτι τέτοιο από συνδικαλιστικές οργανώσεις των ΜΜΕ, πλην ΠΟΣΠΕΡΤ.

Εκτιμούμε ότι πρέπει να αξιοποιηθεί ο χρόνος που απομένει και εκτός από το έγκαιρο κάλεσμα συμμετοχής, να υπάρξουν και τα ανάλογα οργανωτικά μέτρα (ενημερώσεις, περιοδείες, ανακοινώσεις, διευκολυντική στάση εργασίας, κλπ) για ένα επιτυχές συλλαλητήριο.


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς



Financial Crimes

Ε.ΤΕ.Ρ.Μ-Θ: Να τους ανατρέψουμε πριν μας εξολοθρεύσουν

Η Ε.ΤΕ.Ρ.Μ-Θ στηρίζει τον αγώνα κάθε εργαζόμενου απέναντι στην κυβερνητική και εργοδοτική επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας.
Το σώμα της Γενικής Συνέλευσης της Ε.ΤΕ.Ρ.Μ-Θ, η οποία διεξήχθη σήμερα, δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στους συναδέλφους της Ε.Τ.Ε.Ρ., των οποίων η ΣΣΕ μέσα σε τέσσερα χρόνια παραβιάζεται βάναυσα για δεύτερη φορά με κατά παραγγελία νόμους από τις κυβερνήσεις του μνημονίου.
Με απόφασή του το σώμα της Γενικής Συνέλευσης της Ε.ΤΕ.Ρ.Μ-Θ, καλεί κάθε εργαζόμενο να πλαισιώσει και να στηρίξει όλες τις συλλογικότητες, τις εργατικές ενώσεις, τις παρατάξεις και τις κινήσεις που αγωνίζονται με σαφή ταξικό χαρακτήρα απέναντι σε κυβέρνηση και εργοδοσία αλλά και στα παραμύθια των ευρωμονόδρομων που θέλουν τους εργαζόμενους βορά στα νύχια των αφεντικών.
Στο πλαίσιο αυτής της απόφασης, καλούμε τα μέλη της Ε.ΤΕ.Ρ.Μ-Θ να συμμετέχουν ενεργά σε κάθε διαδήλωση, κινητοποίηση ή απεργία που έχει ως σκοπό την εκδήλωση της αντίθεσής μας στην επιχειρούμενη άλωση των εργατικών δικαιωμάτων μας, όπως στη συγκέντρωση που διοργανώνει το Π.Α.ΜΕ την 1η Νοέμβρη 2014 στην πλατεία Συντάγματος και στην προετοιμασία όλου του κλάδου των εργαζομένων στα ΜΜΕ για συμμετοχή στην Πανεργατική Πανελλαδική Απεργία της Γ.Σ.Ε.Ε. στις 27 Νοέμβρη 2014.
Να τους ανατρέψουμε πριν μας εξολοθρεύσουν.

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Oύτε λεπτό χαμένο μέχρι το συλλαλητήριο στις 7 Νοεμβρίου

Χωρίς σταματημό συνεχίζεται η διακίνηση υλικών υποστήριξης του συλλαλητηρίου έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ (και όχι της ΔΤ-ΝΕΡΙΤ-ΥΕΝΕΔ), παράλληλα με τη διανομή του νέου τεύχους των Financial Crimes.
Σήμερα έγιναν εξορμήσεις στον Alpha και την εφημερίδα των συντακτών.
Αύιο Παρασκευή θα καλυφθούν άλλοι χώροι. Συνεχίζουμε....

ΕΤΕΡ : Επόμενη στάση: «Συνδικαλιστικός Νόμος»


         Μέρες του 2010 ξαναζεί η ΕΤΕΡ και οι τεχνικοί της ραδιοφωνίας. Η σημερινή κυβέρνηση με την (ν)τροπολογία που ψήφισε προ ημερών συναγωνίζεται σε αντεργατικό κρεσέντο και μένος τον αλήστου μνήμης, τότε υπουργό εργασίας, Λοβέρδο.

        Έτσι λοιπόν σήμερα, οι εργοδότες της ΕΙΙΡΑ κτύπησαν με έφεση τη διαιτητική απόφαση του ΟΜΕΔ για τον κλάδο μας πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι των υπογραφών της. Μας βρίσκουν έτοιμους να αντιμετωπίσουμε τα εργοδοτικά και κυβερνητικά αντεργατικά πυρά, καθώς καμία έκπληξη δεν δοκιμάσαμε, τόσο για τη σφοδρότητα της επίθεσης από την πλευρά των εργοδοτών, όσο και για την ετοιμότητα των κυβερνώντων να εκτελέσουν τις εντολές της εργοδοσίας ως πειθήνια όργανά της, προκειμένου να ασελγήσουν πάνω σε κάθε σπιθαμή εναπομείναντος εργατικού δικαίου.
       

 Η προσφάτως, κατά παραγγελία, ψηφισθείσα (ν)τροπολογία αποτελεί μία ακόμα απόδειξη για το ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα.


Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Συνεχίζονται οι εξορμήσεις για τις 7 Νοέμβρη


Συνεχίζονται οι εξορμήσεις υποστήριξης του συλλαλητηρίου της 7ης Νοεμβρίου έξω από το Ραδιομέγαρο. Την Τετάρτη έγινε εξόρμηση στην Ελευθεροτυπία, όπου μικτό συνεργείο (από ΕΡΤ - τεχνικών και συντακτών και αλληλέγγυοι) μοίρασε το νέο τεύχος των Financial Crimes και προκηρύξεις του συντονισμού ενάντια στα κλεισίματα και τις απολύσεις, καθώς και της ΠΟΣΠΕΡΤ. Την Πέμπτη οι εξορμήσεις θα συνεχιστούν σε άλλα ΜΜΕ.

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Kαμπάνια για ένα μεγάλο συλλαλητήριο στις 7 Νοέμβρη έξω από την ΕΡΤ

Με το νέο τεύχος των Financial Crimes (νο60) να είναι επικεντρωμένο στο συλλαλητήριο της 7ης Νοέμβρη και με σχετική προκήρυξη του συντονισμού ενάντια στα κλεισίματα, τις απολύσεις, τις διαθεσιμότητες και τις ιδιωτικοποιήσεις, ξεκίνησαν οι δράσεις υποστήριξης.
Κλιμάκιο των F.C. διένειμε το νέο τεύχος σήμερα Δευτέρα, στον Αθήνα 984, τον "Επικοινωνία 94 FM" και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Χτες το νέο τεύχος είχε διανεμηθεί σε αθλητικούς συντάκτες εν ώρα εργασίας. Οι εξορμήσεις συνεχίζονται, ενώ την Παρασκευή 31 Οκτώβρη στο μετρό στο Σύνταγμα θα γίνει μεγάλη εξόρμηση εργαζομένων από διάφορα σωματεία που συμμετέχουν στο συντονισμό, για ενημέρωση του κόσμου για το συλλαλητήριο της 7ης Νοεμβρίου.

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

"Πραγματική Θεομηνία Είναι η Κυβέρνηση και η πολιτική της"


"Οι τεράστιες καταστροφές που προκάλεσε στις εργατογειτονιές της Αθήνας η πρώτη φθινοπωρινή νεροποντή δείχνει με τον πιο ανάγλυφο τρόπο ότι οι περικοπές των κοινωνικών δαπανών από τη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ μας έχουν οδηγήσει στο χείλος της καταστροφής.
Η Νίκαια, το Περιστέρι, το Ίλιο, το Καματερό, το Μενίδι, όλες οι εργατογειτονιές της Δυτικής Αθήνας και του Πειραιά πνίγηκαν κυριολεκτικά στο νερό, που προκάλεσε μεγάλες καταστροφές".

Στην ανακοίνωσή του ο "συντονισμός ενάντια σε κλεισίματα και διαθεσιμότητες" στον οποίο συμμετέχουν και οι Financial Crimes, αναφέρει:

Οι φθινοπωρινές μπόρες δεν είναι «θεομηνία», είναι φυσικό φαινόμενο. Η πραγματική θεομηνία που προκαλεί τεράστιες καταστροφές, είναι η βάρβαρη πολιτική που εφαρμόζει η άθλια συγκυβέρνηση με τις ευλογίες της ΕΕ και του ΔΝΤ. Πολιτική που έχει διαλύσει όλες τις υπηρεσίες που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι στις γειτονιές της Αθήνας. Είτε πρόκειται για την απαραίτητη υποδομή και τα έργα  που απαιτούνται για αντιπλημμυρική προστασία, είτε πρόκειται για τις απολύσεις στους ΟΤΑ που συρρικνώνουν το ανθρώπινο δυναμικό και τις υπηρεσίες.

Οι κυβερνήσεις των μνημονίων την τελευταία τετραετία, έχουν μειώσει τους πόρους των ΟΤΑ πάνω από 60% στερώντας πολύτιμους πόρους για τα έργα που δεν έχουν γίνει και αφήνουν ανοχύρωτες τις γειτονιές μας. Ταυτόχρονα προωθούν επιπλέον 6.500 απολύσεις κατά κύριο λόγο από τους ΟΤΑ για να καλύψουν τις δεσμεύσεις τους στην τρόικα. Γι’ αυτό επιμένουμε ότι υπεύθυνη για την καταστροφή είναι η συγκυβέρνηση και η πολιτική τους.

Οι εργαζόμενοι έχουμε να δώσουμε σκληρούς αγώνες ενάντια σε αυτήν την πολιτική των περικοπών που καταστρέφει τις γειτονιές μας, στο βωμό της αποπληρωμής του χρέους και των τραπεζιτών. Να διεκδικήσουμε αυξήσεις στις δαπάνες για έργα καιπροσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Να διεκδικήσουμε λεφτά για τις εργατογειτονιές.

Είναι ώρα να ξεσηκωθούμε με μαζικούς παρατεταμένους απεργιακούς αγώνες, με καταλήψεις και διαδηλώσεις για να ξεφορτωθούμε  ετούτη την δολοφονική πολιτική και μαζί της και όσους την εφαρμόζουν.

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Kυκλοφόρησε το νέο τεύχος νο60 των Financial Crimes

Σε λίγες μέρες διαθέσιμο και σε ηλεκτρονική μορφή.

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΤΕΡΜΘ

ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 2014
Θεσσαλονίκη, Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014
  
Τακτική Γενική Συνέλευση
την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 17.00
στο κτίριο της ΕΡΤ3 (
Λεωφόρος Στρατού)
  Συνάδελφοι, 
Καλείστε στην Τακτική Γενική Συνέλευση του Σωματείου, που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 17.00 στο κτίριο της ΕΡΤ3 (Λεωφόρος Στρατού) με τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης: 
  • Έγκριση Οικονομικού και Διοικητικού Απολογισμού.
  • Έγκριση προϋπολογισμού επόμενου οικονομικού έτους.
  • Απόφαση για εκκαθάριση μητρώου της Ένωσης.
  • Εξουσιοδότηση του Δ.Σ για τον καθορισμό και τον τρόπο υπεράσπισης μέσω κινητοποιήσεων κάθε εργασιακού και ασφαλιστικού μας δικαιώματος ανά ραδιοσταθμό ή σε όλους τους ραδιοσταθμούς ή σε ένδειξη συμπαράστασης σε άλλο κλάδο εργαζομένων.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο   

            Ο Πρόεδρος                                                     Ο Γενικός Γραμματέας 
  Χατζηγεωργίου Κων/νος                                  Γεωρνταμιλής Βασίλειος

Οι αγνοούμενοι…


...αναδημοσίευση από την Ικαριακή Ραδιοφωνία...

Aυτη τη φορά είπα να αφήσουμε τη θεματολογία για την ακτοπλοΐα και το θέμα του τουρισμού, ειδικά μετά το καλοκαίρι που πέρασε η Ικαρία και να δούμε λίγο τα συνδικαλιστικά συνέδρια.
Συχνά τα ψηφίσματα των συνεδρίων (μιλάμε για συνέδρια συνδικαλιστικών οργανώσεων) βγάζουν ψηφίσματα που κάνουν την κοινωνία, ή έστω τμήματά της να χαίρονται.

Η υπεράσπιση των δημοσίων νοσοκομείων, των εργασιακών θεμάτων, των συνταξιούχων, η προστασία του περιβάλλοντος, η αντίθεση σε πολεμικές περιπέτειες και γενικά μια τεράστια γκάμα θεμάτων, ανάλογα και με την περίοδο, αποτυπώνονται σε σειρά ψηφισμάτων.

Και φυσικά αυτό και καλό είναι και χρήσιμο, για να παίρνουν κουράγιο όσοι και όπου αγωνίζονται.
Συχνά όμως ακολουθεί όμως μια πραγματικότητα εντελώς διαφορετική, ειδικά όταν κλείσουν οι κάλπες και εκλεγούν νέες διοικήσεις. Γιατί συμβαίνει αυτό?

«Γιατί είναι εύκολο να λες λόγια για εντυπώσεις και να μην τα υποστηρίζεις με πράξεις», θα μπορούσε να πει κάποιος και φυσικά ισχύει.

Υπάρχει όμως και άλλη μια παράμετρος. Συχνά μεγάλο μέρος των συνέδρων πάει στο συνέδριο για να διαπιστευτεί και μετά ξαναεμφανίζεται την τελευταία μέρα για να ψηφίσει, αφήνοντας στο πόδι του, τα συνδικαλιστικά επιτελεία του συνδυασμού του, που φυσικά επικροτούν αυτή τη συμπεριφορά, αλλιώς δεν θα στελέχωναν τα ψηφοδέλτιά τους με «εκδρομείς».

Έτσι στις εργασίες οικιοθελώς και όχι από «υποχρέωση», μένει η καλύτερη ποιότητα συνέδρων που τιμά την ψήφο των συναδέλφων τους που τους έστειλε εκεί και αυτό αποτυπώνεται και στα ψηφίσματα, την ώρα που οι «πονηροί», πίνουν καφέδες, ψωνίζουν, λιάζονται και βολτάρουν στα πέριξ.

Κραυγαλέο παράδειγμα των όσων συνεδρίων έχω ζήσει (με πολλά χρόνια στο εργατικό ρεπορτάζ, αλλά και ενεργός στο δημοσιογραφικό συνδικαλισμό, με κάνουν να μετράω δεκάδες), ήταν το συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Καβάλα το 1998, όπου στο χώρο είχαν μείνει λίγες δεκάδες συνέδρων και η πλειοψηφία ήταν στα παραλιακά καφέ και ουζερί της πόλης για τρεις μέρες.

Οι μαγαζάτορες της πόλης θα το θυμούνται για χρόνια, γιατί και οι εισπράξεις είχαν πάει καλά.

Από τα πρόσφατα, το 7ο συνέδριο της ΠΟΕΣΥ (η δημοσιογραφική ομοσπονδία), που από τους 140 συνέδρους, περίπου οι 40 ήταν σταθεροί κάθε μέρα, (μεταξύ τους και ο γράφων) και οι άλλοι 100 (όλων των αποχρώσεων), ήταν αλλού με την κυριολεκτική σημασία της λέξης.

Πάντως στο τέλος της τετραήμερης διαδικασίας ήρθαν όλοι να ψηφίσουν. Οι της επαρχίας, όπως άλλωστε είναι και το σωστό, είχαν κάλυψη των εξόδων παραμονής σε ξενοδοχείο, από το ταμείο της συνδικαλιστικής τους οργάνωσης.

Μερικοί εξ αυτών, αλλά και Αθηναίοι απόντες – αγνοούμενοι στις εργασίες του συνεδρίου, είναι «σεσημασμένοι» αρθογράφοι που στην αρθρογραφία τους, κατακεραυνώνουν τους συνδικαλιστές άλλων κλάδων, για «συνδικαλιστικά προνόμια», αλλά και χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την απαξίωση του συνδικαλισμού, όταν αναφέρονται σε άλλους, όταν οι ίδιοι κάνουν τουρισμό με επιδότηση από τις συνδρομές των συναδέλφων τους στα σωματεία.

Η υποκρισία και η πρόκληση, είχαν πάντα ονοματεπώνυμο και όποιος γενικεύει καταστάσεις, μάλλον το κάνει για να κρυφτεί ο ίδιος, έλεγε ένας φίλος και νομίζω ότι έχει δίκιο.

Όσοι πάντως ψηφίζετε σε οποιοδήποτε επίπεδο του συνδικαλισμού, καλό είναι να μην ξεχνάτε να ζητάτε το λογαριασμό, τα πεπραγμένα δηλαδή και το βαθμό συμμετοχής, καθώς και περιεχομένου (συνήθως είναι αλληλένδετα) όσων στέλνετε να σας εκπροσωπήσουν, για να μην έρθει η ώρα που θα «πέσετε από τα σύννεφα».

Νάσος Μπράτσος

http://ikariaki.gr/agnooumeni/

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Όχι αποφάσεις "ερήμην" διαδικασιών


Θεσσαλονίκη, 22 Οκτωβρίου 2014

Προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ
κοινοποίηση: μέλη Δ.Σ. ΠΟΕΣΥ

κύριε πρόεδρε,

Για λόγους τήρησης της εσωτερικής δημοκρατικής τάξης στη λήψη των όποιων αποφάσεων ή έκδοσης ανακοινώσεων από το σώμα του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ, θα σας παρακαλούσα να διασφαλίζεται η έγκαιρη ενημέρωση/διαβούλευση ΟΛΩΝ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου προκειμένου η συν-υπογραφή (ή μη) που θα φέρουν αυτές οι αποφάσεις ή ανακοινώσεις να απηχούν και την πραγματικότητα.

Η παραπάνω παράκληση γίνεται με αφορμή την έκδοση και δημοσιοποίηση ανακοίνωσης  στις 21/10/2014 στην ιστοσελίδα της ΠΟΕΣΥ που φέρει την υπογραφή «Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ» για την οποία ως μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας δεν είχα προηγουμένως καμία απολύτως ενημέρωση. Δημιουργείται έτσι η εσφαλμένη εντύπωση προς τα μέλη μας και γενικότερα προς τον δημοσιογραφικό κόσμο ότι η συγκεκριμένη ανακοίνωση (ανεξαρτήτως αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς συνολικά ή εν μέρει με το περιεχόμενό της) είναι αποτέλεσμα ομόφωνης απόφασης όλων των μελών του ΔΣ και ότι σε κάθε περίπτωση προηγήθηκε η αυτονόητη ενημέρωση/συζήτηση.

 Στην προκειμένη περίπτωση, αυτό δεν συνέβη. Επισημαίνω πως είναι λυπηρό, για την πρώτη ανακοίνωση που δίδεται στη δημοσιότητα από την Ομοσπονδία μας υπό τη νέα σύνθεση του ΔΣ και του προεδρείου, να μην υπάρχει αντιστοίχηση με την υπογραφή της ως «το διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ»   

Γιάννης Γκίρμπας
δημοσιογράφος

μέλος Δ.Σ. ΠΟΕΣΥ

Η ΕΡΤ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ




Με αφορμή την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΡΤ
Η ΕΡΤ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

            Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που κυκλοφόρησε τις προηγούμενες ημέρες έδωσε ένα γερό χαστούκι σε όλους τους αγωνιζόμενους της ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα. Γιατί δεν είναι αρκετή η αναφορά στην «πλούσια αυτοδιαχειριστική λειτουργία» και η επαναφορά του «brandname ΕΡΤ» για να κρύψει όλα όσα περιγράφονται στην προγραμματική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

·     «Επιστροφή όσων εργαζόμενων....με αξιολόγηση των προσόντων τους πρίν και μετά την 11 Ιουνίου 2013»
Η πρόταση για αξιολόγηση του προσωπικού, πρέπει να απαντήσει στο αν ήταν λάθος οι απεργιακές κινητοποιήσεις που γίνανε απο τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, επι Μόσιαλού ενάντια στην αξιολόγηση που προωθούσε η τότε κυβέρνηση. Θα πρέπει να απαντήσει αν είναι λάθος το γεγονός ότι χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι είναι σε αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση του Μητσοτάκη εδώ και μήνες, έχοντας καταφέρει με αυτούς τους αγώνες να ακυρώσουν την εφαρμογή της μέχρι τώρα. Χιλιάδες εργαζόμενοι και μαζί τους και οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ φωνάζουν στις πορείες «η αξιολόγηση είναι μια απάτη νόμος είναι το δίκιο του εργάτη». Δεν ισχύει τελικά αυτό; Και να μην γελιόμαστε. Δεν υπάρχει καλή και κακή αξιολόγηση. Η αξιολόγηση στη περίοδο της οικονομικής κρίσης είναι μια έννοια ταυτόσημη με τις απολύσεις και τη διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών  και οργανισμών, για αυτό και απαγορευμένη στην συλλογική συνείδηση. Και κανένας δεν λέει το πώς θα γίνει αυτή η αξιολόγηση, ποιός θα την κάνει και με ποιά κριτήρια. Θα αξιολογήσουν τα αντικειμενικά προσοντα αυτού του εργαζόμενου που πήγε τρέχοντας στη ΔΤ βοηθώντας τον Σαμαρά να περάσει την πολιτική του, και τα αντικειμενικά προσόντα ενός αγωνιστή, εργαζόμενοι ή αλληλέγγυου, που τα έχει δώσει όλα στο αγώνα και κρατάει ανοιχτή την ΕΡΤ; Η αξιολόγηση  στην  ΕΡΤ  γίνεται 17 συνεχείς μήνες  στις πιο δύσκολες και αντίξοες συνθήκες  που έγιναν ποτέ σε εργαζόμενους  δημόσιου φορέα και με τα πιο αυστηρά κοινωνικά και εργασιακά κριτήρια,
·     «αξιοποίηση της εμπειρίας της αυτοδιαχείρησης....μέσω ριζοσπαστικού εσωτερικού κανονισμού και οργανογράμματος...Η ΕΡΤ διοικείται απο ένα εποπτικό συμβούλιο ή διορισμός ΔΣ μεσω διαγωνιστικής διαδικασίας»
Ο ριζοσπαστικός εσωτερικός κανονισμός και το οργανόγραμμα δεν είναι αξιοποίηση της εμπειρίας αυτοδιαχείρησης. Αυτό που κράτησε ζωντανή την ΕΡΤ και στη συνέχεια το ertopen σε όλη την Ελλάδα. Αυτό που έβγαλε τον καλύτερο εαυτό στους εργαζόμενους ήταν οι γενικές συνελεύσεις η συλλογικότητά, ότι οι ίδιοι αποφάσιζαν το τί θα παίξουν, πότε θα το παίξουν, ποιοί θα το υλοποιήσουν κλπ κλπ. Αυτό δεν θεσμοθετήται σαν «ριζοσπαστικός κανονισμός», αντίθετα, επιβάλεται απο τους αγωνιζόμενους της ΕΡΤ. Και αυτό σημαίνει ότι πραγματική αξιοποίηση της εμπειρίας της αυτοδιαχείρησης είναι η ΕΡΤ να διοικείται απο τους εργαζόμενους της, με τη στηριξη των συνδικάτων, των φορέων της κοινωνίας και των υπόλοιπων εργαζόμενων και όχι να έρθουν είτε απ ευθείας (με διορισμό ΔΣ) είτε δια της πλαγίας (εποπτικό) φωστήρες πάνω απο το κεφάλι των εργαζόμενων. Η εποπτεία της λειτουργίας  ενός ραδιοτηλεοπτικού φορέα ανήκει σε αυτούς που απέδειξαν έμπρακτα ότι νοιάζονται να κρατηθεί όρθιος και ζωντανός  στις μέρες της δοκιμασίας, όταν κάποιοι  το θεωρούσαν ξεγραμμένο και άλλοι αποσκοπούσαν σε προσωπικά οφέλη. Με αυτούς που πίστεψαν στον αγώνα μας  και με αυτούς  που προσέφεραν, μπορεί να υπάρξει συνέχεια σ’ ένα διαφορετικό μέλλον. 

·     «Να διατηρηθεί ο μεγαλύτερος αριθμός των 19 περιφερειακών σταθμών....σταδιακά θα πρέπει να μειωθεί για λόγους κόστους ο αριθμός τους»
Αυτά  έλεγε και  ο Ηλίας  Μόσιαλος  και αποσύρθηκε νωρίς... Εμείς όταν λέμε με όλες τις δραστηριότητες εννοούμε με όλες τις δραστηριότητες και όχι εκπτώσεις με το καλημέρα. Είναι απαράδεκτο να δηλώνουν ότι θα ανοίξουν μόνο τους σταθμούς που έχουν καταφέρει να κρατήσουν ανοιχτούς μέχρι τώρα οι εργαζόμενοι. Να περάσει δηλαδή η συρρίκνωση της ΕΡΤ δια της πλαγίας οδού. Οχι μόνο πρέπει να ξαναλειτουργήσουν ολοι οι περιφερειακοί σταθμοί όπως ήταν πρίν τις 11 Ιούνη, αλλά πολύ περισσότερο, θα χρειαστούν προσλήψεις για να καλυφθούν οι συνταξιοδοτήσεις, η έτσι και αλλιώς υποστελέχωση των περιφερειακών σταθμών που υπύρχε πρίν τις 11 Ιούνη. Με προσωπικό με μόνιμη σχέση εργασίας και όχι συμβασιούχους. Το νέο οργανόγραμμα που θέλουν να βγάλουν, πρέπει να είναι πλήρες αντί για κουτσουρεμένο, να καλύπτει όλα τα κενά που υπήρχαν, με νέες προσλήψεις, και πρέπει να προβλέπει και επέκταση των δραστηριοτήτων της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Δεν πρέπει να ξεχνάει κανένας ότι στην παρούσα φάση, σημαντικό  μέρος της ύπαρξης της ERTOPEN  οφείλεται στους σταθμούς της περιφέρειας. Η συρρίκνωση των ρ/σ , θα σήμαινε πολύ απλά ότι τιμωρήθηκαν που κράτησαν τη συχνότητα της αγωνιζόμενης ΕΡΤ ανοιχτή στην πιο δυσχερή περίοδο της. Χειροτέρα δεν γίνεται…
·     «δίκαιου μισθολόγιου για όλους τους εργαζόμενους, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες της κρίσης... ο έλεγχος της εργασίας με πλήρες ωράριο, η αύξηση της παραγωγικότητας...»
Το καλό το άφησαν για το τέλος. Δίκαιο μισθολόγιο είναι αυτό που φέρνει αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, πίσω στο επίπεδο του 2009. Δικαιο μισθολόγιο είναι αυτό που επαναφέρει τις συλλογικές συμβάσεις και δεν αφήνει τα πειθώρια στην κάθε κυβέρνηση να νομοθετεί με «αποφασίζομεν και διατάζομεν» για το πόσο θα πληρωνόμαστε. Επίσης δεν αρμόζουν σε αριστερό κόμμα να υποννοεί ότι οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, «τεμπέλιαζαν» και τώρα θα πρέπει να ελεγχθεί το ωράριό τους και να αυξηθεί η παραγωγικότητά τους. Αυτή είναι επιχειρηματολογία του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των παπαγάλων τους. Ολοι ξέρουν ότι αυτοί που δεν δούλευαν στην ΕΡΤ, ήταν τα τσιράκια της εξουσίας. Τους ήξεραν οι ίδιοι οι διοικούντες και τους προστάτευαν για χρόνια. Η επανάληψη όσων έλεγε ο Κεδίκογλου είναι προσβολή για τους εκατοντάδες εργαζόμενους της ΕΡΤ που δίνουν ένα σκληρό αγώνα.
       Αυτό που δεν απαντάει καθόλου το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι το πότε θα λειτουργήσει η ΕΡΤ; Σε ένα μηνα, σε έξη μήνες σε δύο χρόνια; Είναι κρίσιμο ερώτημα, αν θα περιμένουμε τις «ρήτρες ανάπτυξης» για να ξαναβρούμε τις δουλειές μας ή όχι.
Για να μην κουράζονται με σχέδια επι χάρτου καλό είναι όλοι όσοι θέλουν να εκπονήσουν σχέδιο επαναλειτουργίας της ΕΡΤ, να ξέρουν ότι το βράδυ των εκλογών εμείς θα είμαστε μέσα στο ραδιομέγαρο για να ανακοινώσουμε την πτώση της κυβέρνησης του Σαμαρά και θα βάλουμε την ΕΡΤ σε πλήρη λειτουργεία όπως την είχαμε και τους πρώτους 6 αλλά αλλά και τους επόμενους 11  μήνες.      Οσοι χρειαστούν  σχέδιο λειτουργίας της ΕΡΤ να έρθουν να δούν τι θα κάνουμε, και αν θέλουν ας του δώσουν και το νομιμότητα κάνοντάς το και νόμο του κράτους.
       Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι  όλο τον κόσμο που στηρίζει τον αγώνα της ΕΡΤ να κάνει το βήμα και να προσεγγίσει το ερτοπεν, την ΕΤ3, και τους περιφερειακούς σταθμούς να τα στηρίξουν με τη δουλειά που χρειάζεται.

ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ

Νάσος Μπράτσος, ertopen Αθήνα
Ειρήνη Φωτέλλη, ertopen Αθήνα
Αννα Τσινίκα, ertopen Αθήνα
Γιάννης Λευκιμιάτης, ertopen Αθήνα
Μαρία Καραγιαννάκη, ertopen Αθήνα
Νίκος Ιωνάς, ertopen Αθήνα
Βασίλης Πέτσης, ΕΡΑ Βόλου
Πέτρος Πομόνης, ΕΡΑ Ζακύνθου
Μαρίνα Μάντζιου, ΕΡΑ Ζακύνθου
Σοφία Θεοδωράκη, ΕΡΑ Χανίων
Μαρίνα Μανδακάκη, ΕΡΑ Χανίων

Βάιος Χειμώνας, ΕΡΑ Χανίων

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Όσοι συνταχτούν με τις «δυνάμεις των προθύμων», θα μας βρουν απέναντί τους!

Ανακοίνωση του "ΜΕΤΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ" με αφορμή την εκλογή νέας διοίκησης στο ΔΣ της ΠΟΕΣΥ

Όσοι συνταχτούν με τις «δυνάμεις των προθύμων», θα μας βρουν απέναντί τους!


Με τη βαθιά συντηρητική στροφή που σημειώθηκε κατά τον σχηματισμό του προεδρείου στο νέο ΔΣ της ΠΟΕΣΥ προαναγγέλλεται ουσιαστικά η χαλάρωση και των τελευταίων αμυντικών γραμμών του κλάδου εκ μέρους της νέας συνδικαλιστικής πλειοψηφικής ομάδας της Ομοσπονδίας, απέναντι στη βάρβαρη αντεργατική, αντιασφαλιστική κυβερνητική επέλαση. Η μη εκλογή ταμία και οργανωτικού γραμματέα κατά την πρώτη απόπειρα σχηματισμού πλήρους προεδρείου, πέρα από τη σαφή πολιτική αποδοκιμασία εμπεριέχει απλώς και την προσωρινή «αρρυθμία» ενός ετερόκλητου μπλοκ εξουσίας.

Οι δυνάμεις που εκλαμβάνουν τη γενικευμένη κυβερνητική επίθεση κατά των δικαιωμάτων των εργαζομένων στα ΜΜΕ ως «φυσικό φαινόμενο» περιγράφοντάς το ως «καταιγίδα που χτύπησε τον κλάδο», θα κληθούν να… υλοποιήσουν το πρόγραμμα των αγωνιστικών κινητοποιήσεων που εγκρίθηκε από την πλειοψηφία των συνέδρων στη διάρκεια του 7ου συνεδρίου της ΠΟΕΣΥ! Σχήμα οξύμωρο. Οι άνεργοι δημοσιογράφοι, μισθωτοί, «μπλοκάκηδες», απασχολούμενοι σε διαδικτυακά Μέσα, ανασφάλιστοι σε καθεστώς γαλέρας, κακοπληρωμένοι και συνεχώς εκβιαζόμενοι από τους εργοδότες για υπογραφή ατομικών συμβάσεων (σε διαφορετική περίπτωση… απόλυση), φαίνεται πως δεν διαθέτουν πια καμία προστασία κάτω από μία διάτρητη συνδικαλιστική «ομπρέλα».

Τα «μπαλώματα» που επιχειρούν να κάνουν οι θεσμικές αριστερές εφεδρείες, δεν είναι τίποτα άλλο παρά το δημοκρατικό άλλοθι στον δεξιόστροφο φιλομνημονιακό κατήφορο. Δυστυχώς, τα «στρογγυλέματα» που επιχειρεί το τελευταίο διάστημα ένα κομμάτι της θεσμικής Αριστεράς προκειμένου να διευκολύνει την πορεία της προς την κυβερνητική εξουσία, εμφανίζονται ως συμπτώματα και στον δικό μας πολύπαθο κλάδο. Η "δημιουργική κατανομή" των θώκων της εξουσίας κατά την εκλογή νέου προεδρείου στην ΠΟΕΣΥ, θριάμβευσε!

Τώρα γίνεται ηλίου φαεινότερη η πραγματική στόχευση όσων φλυάρησαν συντονισμένα στη διάρκεια του πρόσφατου 7ου Συνεδρίου της ΠΟΕΣΥ για την «ενότητα»: Ενότητα στην «κορυφή» με απλή ανακατανομή της γραφειοκρατικής συνδικαλιστικής εξουσίας, ενότητα για την απόκρουση της ριζοσπαστικοποίησης στη βάση των εργαζομένων στα ΜΜΕ, ενότητα για τον… αποκλεισμό συναδέλφων μας που μάχονται καθημερινά στον δρόμο μαζί μας για την ενημέρωση της κοινωνίας (βλέπε την εξ’ αρχής υπονόμευση της ισχύος της πολιτικής απόφασης του Συνεδρίου της ΠΟΕΣΥ για ένταξη των φωτοειδησεογράφων (ΕΦΕ) στην Ομοσπονδία).

Η συντονισμένη προσπάθεια υποβάθμισης/απαξίωσης άλλης μιας συγκεκριμένης –και όχι γενικόλογης και αφηρημένης- ψηφισμένης από τους συνέδρους της ΠΟΕΣΥ, πρότασης (προσθήκης από το ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ) για ονομαστική και σε σταθερή βάση οικονομική ενίσχυση των απολυμένων/εργαζομένων της Ελεύθερης Αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ προκειμένου έπειτα από 16 μήνες αγώνα να αντέξουν και να νικήσουν, αποτελεί ένα ακόμα δείγμα (κακής) γραφής για την πολιτική που θα ακολουθήσει η νέα πλειοψηφική προεδρική ομάδα στη διάρκεια της θητείας της.

Διαβλέποντας τον κίνδυνο μη υλοποίησης της παραπάνω απόφασης του Συνεδρίου και εντέλει τη διαφαινόμενη… «ενωτική» κοροϊδία σε βάρος των αγωνιζόμενων εργαζομένων της ΕΡΤ, οι τρεις εκλεγμένοι εκπρόσωποι του ΜΕΤΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ (ένας στο ΔΣ και δύο στο Γενικό Συμβούλιο) στην ΠΟΕΣΥ, (αντιστοίχως Γ. Γκίρμπας, Ν. Μπράτσος, Γ. Παυλόπουλος), κατέθεσαν εγκαίρως λίγο πριν την εκλογή νέου προεδρείου ένα κείμενο που (ξανα)καλεί την όποια νέα διοίκηση και τα μέλη του ΔΣ να υλοποιήσουν άμεσα τόσο τη συγκεκριμένη απόφαση όσο και να ασκήσουν πιέσεις για να καταβληθούν στους εργαζόμενους τα χρωστούμενα δεδουλευμένα (νυχτερινά, σαββατοκύριακα, αργίες κλπ.).

Η ανατροπή των συσχετισμών στο ΔΣ της ΠΟΕΣΥ έρχεται να «κουμπώσει» με τη σχεδόν πραξικοπηματική αναβολή του προγραμματισμένου καταστατικού συνεδρίου, το οποίο επρόκειτο να διεξαχθεί αμέσως μετά το τακτικό και είχε στόχο να επιφέρει ορισμένες βελτιώσεις στο απαρχαιωμένο, μη αντιπροσωπευτικό του κλάδου και δυσλειτουργικό καταστατικό της ΠΟΕΣΥ.

 Έτσι αποκαλύφθηκε η πραγματική τους αγωνία: Όταν οι συσχετισμοί δεν τους βολεύουν, οι επιδιώξεις τους ναυαγούν και ακόμα και οι ομογάλακτοι πολιτικά συνάδελφοί τους, τους γυρίζουν την πλάτη (βλέπε αποχή συνέδρων από τις ψηφοφορίες), τότε κάθε διακήρυξη, προγραμματισμένο συνέδριο ή εξαγγελία ματαιώνεται μέχρι… νεωτέρας!

 Όταν οι συνθήκες και οι συσχετισμοί τους το επιτρέψουν, θα ανασύρουν και πάλι την «ενότητα» προκειμένου να δικαιολογήσουν την όποια «βολική» γι’ αυτούς, «διεύρυνση». Στο μεταξύ οι «αιρετικοί» του κλάδου θα συνεχίσουν να συγκεντρώνουν τα πυρά της προεδρευομένης συνδικαλιστικής ελίτ.

Το ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ένα σχήμα που προέκυψε από τη συνεργασία σχημάτων και αγωνιστών από διάφορες Ενώσεις της χώρας, θα είναι εδώ, θα είναι η φωνή των κολασμένων του κλάδου, μέσα κι έξω από το ΔΣ και το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ, πέρα κι έξω από το σύστημα πολιτικο/συνδικαλιστικής συνδιαλλαγής ή λόμπινγκ με τους εργοδότες και την κυβέρνηση. Πορευτήκαμε με καθαρό τρόπο ενώνοντας τις δυνάμεις μας, προτάξαμε την αξιοπρέπεια και αποκρούσαμε κάθε άμεση ή έμμεση απόπειρα ψηφοθηρικής προεκλογικής «συνεννόησης» ή συνδιαλλαγής για τη μάχη της καρέκλας.

Ευχαριστούμε! Δεν χρειαζόμαστε «σφραγίδες». Χρειάζεται να σημάνουμε απεργιακό/μαχητικό συναγερμό σε όλο τον κλάδο πριν να είναι πολύ αργά τόσο για τα ασφαλιστικά/εργασιακά μας δικαιώματα όσο και για την ίδια την αξιοπρέπειά μας και τη διασφάλιση αυτής καθεαυτής της ελευθερίας του λόγου και της ενημέρωσης. Οφείλουμε να συντονιστούμε σε μια μάχη βάσης με αμεσοδημοκρατικά χαρακτηριστικά που θα προτάσσει τα δίκια των εργαζομένων του κλάδου, χωρίς λογικές «ανάθεσης», με ανακλητούς και κυκλικά εναλλασσόμενους εκπροσώπους, χωρίς γραμματείς και φαρισαίους, χωρίς πολλά κενά λόγια και ανενεργά ψηφίσματα. Χρειάζεται δράση, τώρα!

Υλοποίηση του αγωνιστικών κινητοποιήσεων που αποφάσισαν οι Σύνεδροι της ΠΟΕΣΥ. Κάθε ημέρα καθυστέρησης, απλώς παρατείνει τη διάρκεια ζωής της μνημονιακής, βάρβαρης συγκυβέρνησης και στρώνει το έδαφος στους εργοδότες για ακόμη σκληρότερη μεταχείριση των εργαζομένων.

Το ασφαλιστικό, τα εργασιακά, η προωθούμενη συγκεντρωποίηση/υπαγωγή των ΜΜΕ στα χέρια ολίγων μεγαλοεργολάβων/μεγαλοεκδοτών, ο κομβικός αγώνας για επαναλειτουργία της ΕΡΤ και ο ζητούμενος συντονισμός των αγώνων με άλλους κλάδους εργαζομένων, αποτελούν θέματα άμεσης προτεραιότητας για τα οποία όλοι οι συνάδελφοι του κλάδου θα πρέπει να ενεργοποιηθούν και να αναλάβουν πρωτοβουλίες ακυρώνοντας στην πράξη το «πνεύμα» της αδράνειας και της οπισθοχώρησης.

Η αυτενέργεια της εργασιακής βάσης του κλάδου είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να είναι ισχυρότερος ο δύσκολος ρόλος που αναλαμβάνουν οι εκλεγμένοι συνάδελφοι του Μετώπου για την Ανατροπή τόσο στην ΠΟΕΣΥ όσο και σε άλλες Ενώσεις (π.χ. ΕΣΗΕΜ-Θ και ΕΣΠΗΤ) αλλά και στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ.

Στόχος μας πρέπει να είναι η εκ βάθρων ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος στα ΜΜΕ. Η σημερινή μορφή και δομή του δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της πλειοψηφίας των εργαζομένων (για την ακρίβεια, είναι εχθρική προς αυτήν...) και, ασφαλώς, δεν αποτελεί κανενός είδους απειλή για τους εργοδότες και τις κυβερνήσεις.

Το άνοιγμα της συζήτησης για τη συγκρότηση ενός πραγματικού, ανεξάρτητου, χειραφετημένου, αγωνιστικού και αμεσοδημοκρατικού Συνδικάτου όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ - και όχι ενός κακέκτυπου της ΓΣΕΕ, όπως οραματίζονται ορισμένοι αθεράπευτα γραφειοκράτες - αποτελεί πλέον μονόδρομο. Η ανάγκη είναι ζωτική και επιτακτική. Απέναντι στην κυριαρχία του ατομισμού και των αυταπατών, απέναντι στην κατεδάφιση των τελευταίων ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, απέναντι στον εργασιακό Μεσαίωνα που προσπαθούν να μας επιβάλλουν, απέναντι στον ασφυκτικό έλεγχο της πληροφόρησης, απέναντι στην Ιερή Συμμαχία των (μεγάλων και μικρών) αφεντικών και των κάθε λογής κολαούζων τους, αυτή μπορεί και πρέπει να είναι η απάντησή μας.

Γιατί συνεχίζουμε να είμαστε οι Πολλοί και αυτοί οι Λίγοι. Γιατί εξακολουθούμε να έχουμε το Δίκιο με το μέρος μας. Γιατί η Δύναμή μας βρίσκεται στην από τα κάτω Ενότητά μας. Γιατί οι Αυταπάτες, η Ηττοπάθεια και η Ανάθεση νικιούνται μόνο με Αμεσοδημοκρατικούς ανυποχώρητους Αγώνες και με ενδυνάμωση του επιτακτικού αιτήματος για ριζική ανατροπή της κοινωνίας της εκμετάλλευσης.
Όσοι συνταχτούν με τις «δυνάμεις των προθύμων», θα μας βρουν απέναντί τους!

Μέτωπο για την Ανατροπή

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Aνακοίνωση γενικής συνέλευσης των εργαζομένων της εφημερίδας "Επενδυτής"


Ο «ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ» ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΚΥΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ - ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ


 «Αυθεντικός Επενδυτής», «Επένδυση» ή «Νέος Επενδυτής». Όποιο κι αν είναι το όνομα, ίδιο είναι το νόημα: Με λάφυρο το εκδοτικό ερείπιο του «Επενδυτή» που άφησαν πίσω τους δύο «επιφανείς» επιχειρηματίες των ΜΜΕ - οι εκδότες και του «Ελεύθερου Τύπου», Αλέξης Σκαναβής και Δημήτρης Μπενέκος, και θύματα εμάς, τους δεκάδες απλήρωτους και ανέργους εργαζόμενους της εφημερίδας «Επενδυτής», συνεχίζεται το «πλιάτσικο» στο χώρο του Τύπου.


Όπως ήδη κατήγγειλε με ανακοίνωση της η ΕΣΗΕΑ, πρωταγωνιστές στην «πειρατεία» είναι τόσο ο Μιχάλης Ανδρουλιδάκης ο οποίος ήδη κυκλοφορεί εβδομαδιαία εφημερίδα με οικονομικό ένθετο υπό τον τίτλο «Ο Αυθεντικός Επενδυτής» αλλά και ο Γιάννης Κουρτάκης που ετοιμάζει εβδομαδιαία εφημερίδα για την οποία έχει κατοχυρώσει ως εναλλακτικούς τους τίτλους «Επένδυση» και «Νέος Επενδυτής», κι αυτό ενώ μέχρι τον περασμένο Απρίλιο διαπραγματευόταν την ενοικίαση του τίτλου «Επενδυτής»…

Την ίδια ώρα, δημοσιογράφοι και τεχνικοί του «Επενδυτή» έχουμε συμπληρώσει πάνω από 14 μήνες απλήρωτοι και διανύουμε τον δέκατο μήνα επίσχεσης, αλλά η εταιρεία DBAS μας έχει ξεγράψει: Παρά την κινητοποίησή μας, παρά τις δικαστικές αποφάσεις που μας δικαιώνουν, παρά την επίσχεση εργασίας που επισωρεύει πρόσθετες μεγάλες οφειλές σε μας και στα ασφαλιστικά μας Ταμεία, η ιδιοκτησία μας θυμήθηκε μόνο τον περασμένο Ιούλιο όταν με μια πρωτοφανή κίνηση επιχείρησε να μας εμφανίσει ψευδώς ως «οικειοθελώς αποχωρήσαντες»!

Μάλιστα δεν είχε την ελάχιστη ευαισθησία να καταβάλει ούτε ένα ευρώ από τις οφειλές στις οικογένειες των δύο συναδέλφων (Κωστή Παπαγιώργη και Νίκου Ράλλη) οι οποίοι έχασαν στο μεταξύ τη ζωή τους από βαριές ασθένειες…

Με αυτά τα δεδομένα, η γενική συνέλευση των εργαζομένων της εφημερίδας:

-Δηλώνει ότι με νέα αγωγή κατά της DBAS, των μετόχων της και των δικαιωμάτων τους στις αδελφές εταιρείες του ομίλου διεκδικεί το σύνολο δεδουλευμένων και δικαιωμάτων επίσχεσης, παράλληλα με την αναγκαστική εκτέλεση επί του βασικού περιουσιακού στοιχείου της DBAS, του τίτλου «Επενδυτής»
-Καταγγέλλει τις τυχοδιωκτικές κινήσεις «επιχειρηματιών» του χώρου οι οποίοι κανιβαλίζουν τον κλάδο μας και επιχειρούν να παραπλανήσουν το αναγνωστικό κοινό χρησιμοποιώντας ψευδεπίγραφους τίτλους εφημερίδων που έπεσαν θύματα ενός ακόμα «success story αλά ελληνικά»
-Καλεί την πολιτεία και τις αρμόδιες κρατικές αρχές να επιληφθούν επιτέλους μιας υπόθεσης που υποκρύπτει πλήθος παρανόμων πράξεων
και τέλος
-Ξεκαθαρίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι ο «Επενδυτής» είναι οι εργαζόμενοι του και όχι ο κάθε επίδοξος «βαρώνος» που προσπαθεί να σκυλεύσει τα «πτώματα» μας γιατί μυρίστηκε «ψητό»…



Η Γ.Σ. ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Ουδέν σχόλιον....















 Το βίντεο από τη (ξε) ΝΕΡΙΤ στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ. Καλά κανένας σύντροφος δεν είχε βιντεοκάμερα και έπρεπε να το πάρετε από το παραμάγαζο?

http://www.syriza.gr/article/id/58423/Binteo---Omilia-toy-Proedroy-toy-SYRIZA-Aleksh-Tsipra-sthn-Kentrikh-Epitroph.html#.VEJXchYY8qN

Τwitterάκηδες και Facebookανοί




Κινητικότητα υπάρχει τον τελευταίο καιρό στα social media, με αιτήματα φιλίας, ακολούθων, συνδέσεων, κλπ και αυτό δεν είναι παράξενο.

Η χρήση των social media μπήκε και στα «προσόντα» των προς πρόσληψη δημοσιογράφων και έτσι βγήκε παγανιά και η φουρνιά της ΔΤ – ΥΕΝΕΔ – ΝΕΡΙΤ με αντίστοιχα αιτήματα να απευθύνονται σωρηδόν, ακόμα και στους αγωνιζόμενους της ελεύθερης ΕΡΤ.

Σε άλλα επίπεδα, εκτός του συγκυβερνητικού παραμάγαζου, ξεσπαθώνει κόσμος στο FB, τόσο που αν κάποιος τα έπαιρνε στα σοβαρά όλα αυτά που γράφονται και κυρίως αν μετασχηματίζονταν τα λόγια σε πράξεις, θα είχε πέσει προ πολλού η συγκυβέρνηση, η Μέρκελ, ο Ομπάμα, ο Πούτιν και κάμποσοι άλλοι μαζί. Επίσης ίσως να είχαν διαλυθεί η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ., οι εφοπλιστές θα είχαν παραδώσει μόνοι τους τα πλοία τους, οι τραπεζίτες θα διέγραφαν τα κόκκινα δάνεια και η εφορία θα επέστρεφε τον ΕΝΦΙΑ.

Η χρήση των social media για λογοδιάρροια και ελάχιστη πράξη, τείνει να τα μετατρέψει σε σύγχρονο ηλεκτρονικό «καναπέ».

Χρήσιμο είναι να θυμηθούμε πιο «παραδοσιακές» μεθόδους, όπως οι απεργίες, οι διαδηλώσεις, οι καταλήψεις και γενικά η συλλογική δράση, face to face και όχι κάνοντας like.

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Eνημέρωση από την ΠΟΕΣΥ

Αποτελέσματα για πρόεδρο Κουμπιάς 6, Σαββίδης 3, λευκά 2.
Γενικός γραμματέας: Γ. Σαββίδης 9 υπέρ, 2 λευκά.
Α΄αντιπρόεδρος: Ν. Καρράς 7 υπέρ, 2 κατά, 2 λευκά.
Β΄αντιπρόεδρος: Γ. Τσιγκλιφύσης 6 υπέρ, 2 κατά, 3 λευκά.
Ταμίας: Νέλυ Σπηλιοπούλου ΔΕΝ ΕΞΕΛΕΓΗ! 5 υπέρ, 4 κατά, 2 λευκά.
Οργανωτικός γραμματέας: Ν. Συνοδινός ΔΕΝ ΕΞΕΛΕΓΗ! 5 υπέρ, 4 κατά, 2 λευκά.
Έφορος: Νέλυ Κατσαμά 9 υπέρ, 2 κατά, 2 λευκά.

Νέα συνεδρίαση την επόμενη Παρασκευή για τη συνέχεια...



Επισυνάπτουμε την πρώτη παρέμβαση που έγινε πριν ξεκινήσει η διαδικασία:



Προς το Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ   17/10/2014
Με την παράκληση της πρωτοκόλλησης

Αγαπητοί συνάδελφοι/σες

όπως θα γνωρίζετε, μεταξύ των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, είναι η πραξικοπηματική καθυστέρηση δεδουλευμένων αποδοχών (πρόσθετα, αργίες, νυχτερινά) από το Νοέμβριο του 2012 έως και την ημερομηνία που η συγκυβέρνηση ανακοίνωσε το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Θεωρούμε ότι η άσκηση πίεσης από την ομοσπονδία, προς την κυβερνητική πλευρά, ώστε να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους συναδέλφους της ΕΡΤ, οφείλει να είναι από τις πρώτες προτεραιότητες της νέας διοίκησης.  Αρκετά  πια με τις εκδικητικές συμπεριφορές της κυβέρνησης του "μαύρου",  προς τους αντιστεκόμενους συναδέλφους.

Παράλληλα σας καλούμε να υλοποιήσουμε άμεσα την απόφαση του 7ου συνεδρίου για οικονομική ενίσχυση όσων συναδέλφων συμμετέχουν ενεργά στην παραγωγή ραδιοτηλεοπτικού και διαδικτυακού προγράμματος της ελεύθερης ΕΡΤ, καθώς και στις περιφρουρήσεις των κτηρίων της Θεσσαλονίκης και της περιφέρειας.
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΡΤ – ΤΩΡΑ!!

Εκ μέρους του συνδυασμού «Μέτωπο για την Ανατροπή»
Γιάννης Γκίρμπας – μέλος του Δ.Σ της ΠΟΕΣΥ
Νάσος Μπράτσος – μέλος του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ
Γιώργος Παυλόπουλος - μέλος του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Η ΠΟΣΠΕΡΤ για την τροπολογία και τον ΟΜΕΔ

Η ΠΟΣΠΕΡΤ απαιτεί την απόσυρση της άθλιας τροπολογίας που κατέθεσε η  φαύλη και μειοψηφική συγκυβέρνηση και ουσιαστικά για δεύτερη φορά και αντισυνταγματικά, προσπαθεί να καταργήσει  τον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας.
Για άλλη μια φορά η δουλοπρεπής συγκυβέρνηση υπηρετεί  τα συμφέροντα τρίτων σε βάρος των εργαζομένων  και της κοινωνίας και εφαρμόζει  κατά το δοκούν τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

Προσχηματικά δηλώνει ότι η τροπολογία είναι συμμόρφωση της απόφασης 2307/2014 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας όπως προσχηματικά λέει ότι είναι κυβέρνηση των Ελλήνων και ενδιαφέρεται για το καλό της Ελλάδας.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ αξιώνει την άμεση απόσυρση της αντισυνταγματικής τροπολογίας που κατέθεσε η κυβέρνηση της ντροπής και αφορά στον ΟΜΕΔ.


Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι  όλοι μαζί πρέπει να βάλουμε τέλος σε αυτή την κυβέρνηση της συνταγματικής εκτροπής που καταδυναστεύει τα όνειρά μας, το μέλλον μας, τη ζωή μας.


Μαζικά και αγωνιστικά, ενάντια στο Μερκελισμό και τα δεινά του, που η ξεπουλημένη κυβέρνηση και οι συνεταίροι της θέλουν να μας επιβάλλουν. Αγώνας μέχρι την ανατροπή. Πρέπει και μπορούμε να νικήσουμε και θα νικήσουμε όλοι μαζί.

ΕΤΕΡ: (Ν)ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ



Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας απαιτεί την απόσυρση της τροπολογίας που κατέθεσε η Κυβέρνηση και ουσιαστικά θέτει ανυπέρβλητα εμπόδια στο έργο που καλείται να εκτελέσει ο Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας.

Για άλλη μια φορά η συγκυβέρνηση καλείται να υπηρετήσει τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων σε βάρος των εργαζομένων  και ενώ υποστηρίζει ότι εκσυγχρονίζει το θεσμό της Διαιτησίας στην ουσία οδηγεί στην κατάργησή του, όπως προστάζουν τα συμφέροντα που πραγματικά υπηρετεί.

Με τα νέα διαδικαστικά και λειτουργικά εμπόδια που εισάγει στο θεσμό της  διαιτησίας του ΟΜΕΔ διαμορφώνονται νέες συνθήκες, οι οποίες πρακτικά θα καθιστούν αδύνατη την ύπαρξη συλλογικών ρυθμίσεων, ενώ ταυτόχρονα προωθεί, επισήμως, τη δημιουργία εργαζομένων πολλών ταχυτήτων με μία και μοναδική κατεύθυνση, την προς τα κάτω ισοπέδωση εργασιακών δικαιωμάτων και την αντικατάσταση εργαζομένων με προϋπηρεσία από νεοπροσλαμβανόμενους.

Πρόκειται για μια τροπολογία που θα οδηγήσει στην αναστολή των όποιων συλλογικών ρυθμίσεων, εξαιτίας των πολύπλοκων και μονόπλευρα αυστηρών προϋποθέσεων στη λήψη απόφασης και τη δυνατότητα συνεχών προσφυγών στον ΟΜΕΔ και στη δικαιοσύνη, καθιστώντας στην ουσία τις διαδικασίες αναποτελεσματικές.

Απαιτούμε να γίνει σεβαστή η απόφαση 2307/2014 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας και να πάψουν επιτέλους όλες οι αντισυνταγματικές πολιτικές και οι νόμοι που δημιουργούν στρατιές από ανέργους και εργαζόμενους-ομήρους.

Είναι ηλίου φαεινότερο πως τα «success story», τα «πρωτογενή πλεονάσματα» και η «έξοδος από τα μνημόνια» αποτελούν απλά ρητορικές φούσκες που δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα των ανέργων, των ανασφάλιστων, των μισθωτών και των συνταξιούχων.

Χρέος αποτελεί για όλη την εργατική τάξη η ανατροπή αυτών των πολιτικών και εκείνων που τις πρεσβεύουν.

Εκδήλωση: "Μαύρο στην ΕΡΤ - Ελευθερία των ΜΜΕ" στην Κάρυστο



"Η Ομάδα Περιφρούρησης των Πομπών της Ελεύθερης ΕΡΤ σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και συλλογικότητες, στην μεγάλη προσπάθεια για να κρατήσουμε τη φωνή της Ελεύθερης Αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ ΖΩΝΤΑΝΗ, σας καλεί όλους στην εκδήλωση "Μαύρο στην ΕΡΤ - Ελευθερία των ΜΜΕ", την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014, στις 20.00 στο ξενοδοχείο "Καρύστιον" (οδός Κριεζώτου 3 - http://www.karystion.gr/) στην Κάρυστο Εύβοιας (πρόσβαση από Αθήνα με πλοίο μέσω των γραμμών Ραφήνα-Μαρμάρι ή Αγ. Μαρίνα-Στύρα, είτε οδικώς μέσω Χαλκίδας-Αλιβερίου).

Με σωστή ενημέρωση και ζωντανή συζήτηση με τους αγωνιζόμενους απολυμένους εργαζόμενους της ελεύθερης ΕΡΤ, τους αλληλέγγυους πολίτες και τους τοπικούς φορείς, δημιουργούμε θύλακες αλληλεγγύης και αντίστασης απέναντι σε κάθε «μαύρο» που επιχειρεί να περάσει η ακροδεξιά μνημονιακή συγκυβέρνηση.

Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΡΤ ΣΕ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ. ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ".

ΕΡΤ: Ανεπαρκής η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ





 ...αναδημοσίευση άρθρου και τίτλου, από την εφημερίδα ""


Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΡΤ που κυκλοφόρησε τις προηγούμενες ημέρες έδωσε ένα γερό χαστούκι σε όλους τους αγωνιζόμενους της σε όλη την Ελλάδα. “Οι συντάκτες του σχεδίου αυτού μας εξέπληξαν με την προχειρότητα και την ασάφεια προσέγγισης στα θεσμικά και νομικά ζητήματα αλλά και τη χρησιμοποίηση όρων και οργάνων, όπως π.χ το εποπτικό συμβούλιο, που αντιγράφουν το αποτυχημένο μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ!”, σχολιάζει μεταξύ άλλων η ΠΟΣΠΕΡΤ. Γιατί δεν είναι αρκετή η αναφορά στην «πλούσια αυτοδιαχειριστική λειτουργία» και η επαναφορά του «brandname ΕΡΤ» για να κρύψει όλα όσα περιγράφονται στην προγραμματική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.
Η πρόταση μιλάει για ”επιστροφή εργαζόμενων [...] με αξιολόγηση των προσόντων τους πρίν και μετά την 11 Ιουνίου 2013” τη στιγμή που το σύνολο των εργαζομένων στο δημόσιο είναι σε αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση εδώ και μήνες. Ερωτήματα εγείρονται για το ποιος θα αξιολογήσει και με ποιό σκοπό; Θα αξιολογηθούν τα αντικειμενικά προσόντα όσων με θέρμη συμμετείχαν στη συγκρότηση της απεργοσπαστικής ΔΤ, με τα αντικειμενικά προσόντα αγωνιστών που για 16 μήνες τα έχουν δώσει όλα στο αγώνα διατηρώντας ανοιχτή την ΕΡΤ;
Μιλάει για “αξιοποίηση της εμπειρίας της αυτοδιαχείρισης....μέσω ριζοσπαστικού εσωτερικού κανονισμού και οργανογράμματος” όπως επίσης και για διοίκηση της ΕΡΤ από “ένα εποπτικό συμβούλιο” ή για διορισμό “ΔΣ μεσω διαγωνιστικής διαδικασίας”.
Αυτό που κράτησε ζωντανό τον αγώνα κι έβγαλε τον καλύτερο εαυτό των εργαζομένων ήταν οι γενικές τους συνελεύσεις, η συλλογικότητά τους, ότι αποφάσιζαν το τί θα παίξουν, πότε θα το παίξουν, ποιοί θα το κανουν κλπ. Αυτό δεν θεσμοθετείται σαν «ριζοσπαστικός κανονισμός», αλλά επιβάλλεται απο τους αγωνιζόμενους της ΕΡΤ. Εμπειρία της αυτοδιαχείρισης και κεκτημένο της είναι η ΕΡΤ να διοικείται απο τους εργαζόμενους της με τη στήριξη των φορέων της κοινωνίας και των εργαζόμενων και όχι να φέρουν είτε απ’ ευθείας (με διορισμό ΔΣ) είτε δια της πλαγίας (εποπτικό) τους φωστήρες πάνω απο το κεφάλι τους.

Λιγότερες ΕΡΑ;

Συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνοντας “να διατηρηθεί ο μεγαλύτερος αριθμός των 19 περιφερειακών σταθμών [...] σταδιακά θα πρέπει να μειωθεί για λόγους κόστους ο αριθμός τους”. Κατάκτηση και δύναμη του αγώνα όλους αυτούς τους μήνες είναι η διατήρηση της λειτουργίας των περιφερειακών ΕΡΑ ανά την Ελλάδα. Νίκη του αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ σημαίνει νίκη όλων των εργαζομένων της και επαναλειτουργία όλων των σταθμών, με προσλήψεις μάλιστα, για την καλύτερη λειτουργία τους.
Σε σχέση με τους μισθούς των εργαζομένων που έχουν “ματώσει” δουλεύοντας 16 μήνες απλήρωτοι, προτείνεται “δίκαιο μισθολόγιο για όλους τους εργαζόμενους, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες της κρίσης [...] ο έλεγχος της εργασίας με πλήρες ωράριο, η αύξηση της παραγωγικότητας...”.
Δίκαιο μισθολόγιο είναι αυτό που φέρνει αυξήσεις πίσω στο επίπεδο του 2009. Δίκαιο μισθολόγιο είναι αυτό που επαναφέρει τις συλλογικές συμβάσεις και δεν αφήνει τα περιθώρια στην κάθε κυβέρνηση να κάνει μειώσεις. Δεν πρέπει να αφήνεται περιθώριο για μπηχτές για “τεμπέληδες” της ΕΡΤ που πρέπει να ελεγχθεί το ωράριό τους και να αυξήσει την παραγωγικότητά τους. Αυτοί που τεμπέλιαζαν ήταν τα τσιράκια των κυβερνήσεων και τους ήξεραν οι ίδιοι οι διοικούντες και τους προστάτευαν.
“Η πρόταση δεν κάλυψε κανένα που είναι μέσα στον αγώνα. Αντίθετα δημιούργησε οργή” μας λέει η εργαζόμενη στην ΕΡΤ, Ειρήνη Φωτέλλη. “Οι 16 αυτοί μήνες της αυτοδιαχείρισης παρήγαγαν εμπειρίες και κεκτημένα, που η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δεν τα λαμβάνει υπ'όψιν. Μπορώ να πω ότι και μέλη ή φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ που είναι στο ertopen, ήταν οργισμένοι με τα ατοπήματα της πρότασης. Εμείς συνεχίζουμε για να ξανανοίξει η ΕΡΤ όπως την ονειρεύονται όλοι όσοι δίνουν αυτό τον αγώνα. Ήδη προγραμματίζουμε ένα μεγάλο συλλαλητήριο στις 7/11, ημέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από την εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο. Και φυσικά μεγάλος σταθμός για μας θα είναι η επέτειος του Πολυτεχνείου, όπου θα διαδηλώσουμε μαζικά και υπάρχει η σκέψη να παρέμβουμε όπως και την περασμένη χρονιά, στήνοντας ραδιοφωνικό σταθμό μέσα στο χώρο της εξέγερσης του '73” συνεχίζει.
“Αν ο ΣΥΡΙΖΑ θελει να βοηθήσει, να κάνει κάλεσμα σε διάφορα μέλη και φίλους του να προσεγγίσουν το ertopen να το στηρίξουν με τη δουλειά που χρειάζεται και να σταματήσουν να σχεδιάζουν παλάτια στην άμμο. Εμείς θα πούμε την τελευταία λέξη” σχολιάζει ο εργαζόμενος της ΕΡΤ, Νάσος Μπράτσος.

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Η ΕΤΙΤΚ για τις απολύσεις στα κανάλια



Οι συνεχιζόμενες απολύσεις συναδέλφων που αντιστέκονται και δεν υπογράφουν μειώσεις, μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους και θα τους υπερασπιστούμε με κάθε νόμιμο μέσο ώσπου να δικαιωθούν.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Η ένωσή μας καταγγέλλει τις απολυσεις - διώξεις συνδικαλιστών επειδή έμειναν αμετακίνητοι στα αυτονόητα δικαιώματά μας.

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Κρήτης - ΕΤΙΤΚ

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Οι Χαλυβουργοί είναι εδώ !!

 

Χαλυβουργία  31/10/2011. Ημέρα που άρχισαν οι απολύσεις εργατών στην Χαλυβουργια στον Ασπροπυργο. Οι εργάτες δεν δίστασαν και εφάρμοσαν την ομόφωνη απόφαση της τελευταίας Γ.Σ. του ταξικού τους σωματείου, την ΑΠΕΡΓΙΑ. Από εκείνη την μέρα και για 272 μέρες ήταν ακοίμητοι φρουροί του δικαιώματός τους για μεροκάματο για ΟΛΟΥΣ με πλήρη δικαιώματα.

Η Εργατική τάξη βρήκε έναν ικανό εκπρόσωπο και υπερασπιστή της.  Η επίθεση εξ άλλου δεν θα περιοριζόταν μόνο στους  εργάτες της Χαλυβουργίας. Αν λύγιζε το ατσάλι, θα παρέσυρε όλους τους εργάτες στα σκλαβοπάζαρα του Κεφαλαίου.

Οι χαλυβουργοί πάλεψαν σκληρά μέρες και νύχτες στην πύλη της φωτιάς, όπως την ονόμασαν.Σε παγκόσμια κλίμακα βρήκαν την μέγιστη ανταπόκριση στον Αγώνα τους. Και δέχτηκαν αυτό που μόνο οι εργάτες μπορούν να δώσουν, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!! Ψηφίσματα συμπαράστασης, χρήματα, τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης απο κάθε γωνιά του πλανήτη. Και οι χαλυβουργοί όργωσαν την Ελλάδα (και οχι μόνο) για να μιλήσουν και να μεταδώσουν το μήνυμα:  ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ!!

Στην διάρκεια της απεργίας, οι βιομήχανοι δεν τόλμησαν να περάσουν κανένα μέτρο στα εργοστάσια. Και στις 20 Ιουλίου 2012 ήρθαν τα ΜΑΤ. Η Γ.Σ. των εργατών ανέστειλε την απεργία και στις 28 Ιουλίου περήφανοι για τον αγώνα τους μπήκαν οι εργάτες για δουλειά.

Απο τότε ως και σήμερα, έχει κυλήσει πολύ νερό στ' αυλάκι. Καταδίκες εργατών, απολύσεις οικειοθελείς αλλά και με την υπογραφή του Υπουργείου Εργασίας. Αλλά οι χαλυβουργοί είναι ΕΔΩ!! και παλεύουν ακόμα, μεταδίδοντας τον ταξικό αγώνα που έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν.

Με την ευκαιρία των 3 χρόνων απο την έναρξη του ηρωικού αγώνα τους, κάνουν πλατύ κάλεσμα σε όλους για ένα Λαϊκό Γλεντι. Για να θυμηθούμε, να ανταμώσουμε ,για να κάνουμε σχέδια για ένα Μέλλον που θα είναι για μας και τα παιδιά μας!!

    ΠΑΛΑΙΟ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ (Ιεράς Οδού και Μουρίκη)

                             31/10/2014  ωρα 7.30μ.μ.

     Επιτροπή Αγωνιστών Απολυμένων Χαλυβουργών Ασπροπύργου του

                                  Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής