Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Σχέδιο ψηφίσματος προς συνδικάτα, φορείς και φοιτητικούς συλλόγους: 21 Μάρτη, διεθνής μέρα ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό



Στις 21 Μάρτη συμμετέχουμε στην διεθνή μέρα κατά του φασισμού και του ρατσισμού με συλλαλητήρια στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τα Χανιά. Την ίδια μέρα θα διαδηλώνουν στη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Δανία, τη Γερμανία, την Αυστρία, τις ΗΠΑ και αλλού.

Μετά τις εκλογές της 25ης Γενάρη, η φασιστική απειλή είναι ακόμη μπροστά μας.

Η διατήρηση αυτού του ναζιστικού πυρήνα της Χρυσής Αυγής, ως κέντρου που κερδίζει εκλογικά ποσοστά, έστω και πτωτικά, κάνει επιτακτική την ανάγκη της συνέχισης και της κλιμάκωσης της αντιφασιστικής και της αντιρατσιστικής πάλης.

Γι αυτό απαιτούμε να προσδιοριστεί αμέσως η δίκη των δολοφόνων και να παραπεμφθούν χωρίς εκπτώσεις στις κατηγορίες. Η ναζιστική συμμορία που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν, που τραυμάτισε εκατοντάδες με μαχαίρια και ρόπαλα, που επιτέθηκε κατά συνδικαλιστών, καλλιτεχνών, αγωνιστών, ομοφυλόφιλων, Ρομά δεν είναι «νόμιμο πολιτικό κόμμα» αλλά ναζιστική εγκληματική οργάνωση. Η θέση της είναι στη φυλακή.

Είναι καιρός να μπει τέλος στην ασυλία που απολάμβανε στην ΕΛΑΣ και το κρατικό μηχανισμό, στη κρατική και ιδιωτική χρηματοδότηση από τα γραφεία των εφοπλιστών. Κλείνουμε με την μαχητική μας δράση την πόρτα στους νεοναζί δολοφόνους ώστε να μην μπορούν να δημαγωγούν , να τρομοκρατούν, λανσάροντας μαύρη αντιπολίτευση κατσαρόλας αλά Μαρίν Λεπέν στην Ελλάδα.

Διεκδικούμε να μπει τέλος στη ρατσιστική κληρονομιά της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ από τη νέα κυβέρνηση. Να δοθεί άμεσα ιθαγένεια για τα παιδιά των μεταναστών και νομιμοποίηση στους γονείς τους. Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης-κολαστήρια και να μπει τέλος στις ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα. Να δοθεί άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: