Τρίτη 28 Απριλίου 2015

1η MAH EΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

Kαμιά ιδιωτικοποίηση - λεφτά για Παιδεία, Υγεία, προσλήψεις
Να γυρίσουν πίσω οι απολυμένοι - αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις


Η φετινή απεργία και διαδήλωση για την Πρωτομαγιά είναι μεγάλος σταθμός για όλους τους εργαζόμενους. Είναι το σημείο που θα ενώσουμε τις φωνές και τις διεκδικήσεις μας, για να κερδί-
σουμε όλα όσα παλεύαμε τα προηγούμενα χρόνια απέναντι στις μνημονιακές κυβερνήσεις.

Δεν βάζουμε τις διεκδικήσεις μας «στο ψυγείο». Το εργατικό κίνημα έχει την δύναμη, έριξε την κυβέρνηση τον Σαμαραβενιζέλων και έκανε συντρίμια τα κομματά τους, επιβάλει αντιφασιστικές απεργίες όπως στις 20 Απρίλη, θα επιβάλει και τις δικές του λύσεις εδώ και τώρα. Με αφετηρία την Πρωτομαγιά θα ξαναβγεί μαζικά  στους δρόμους διεκδικώντας ότι θα ξηλώσουμε άμεσα όλη την πολιτική των μνημονίων και δεν θα επιτρέψουμε την υλοποίηση νέων.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για να ξαναγυρίσουν όλοι οι απολυμένοι στις δουλειές τους, χωρίς «ναι μεν αλλά».
Να ξανανοίξουν οι δομές οι υπηρεσίες, τα νοσοκομεία και τα σχολεία που έκλεισαν. Να ξανανοίξουν τα κλειστά εργοστάσια. Να κερδίσουμε πίσω μισθούς, συντάξεις, συλλογικές συμβάσεις. Οι δανειστές εκβιάζουν για να «προσφέρουν» χρηματοδότηση και η κυβέρνηση συμβιβάζεται σε κάθε βήμα.

Τα παλιά μνημόνια συνεχίζουν να εφαρμόζονται καθημερινά και όλες οι υπαναχωρήσεις στο όνομα της «ρευστότητας» οδηγούν σε νέο μνημόνιο μια που οι «θεσμοί» μιλάνε για χρηματοδοτικό κενό την επόμενη διετία ύψους 15 δις.

Ντόπια και ευρωπαϊκά αφεντικά, δίνουν μάχη για να μην κερδίσουμε τίποτε απο όλα όσα παλεύαμε, για να μην αλλάξει τίποτε. Θα χρειαστεί η σύγκρουση με όλους αυτούς που θέλουν να συνεχίσουμε να πληρώνουμε το χρεός που αυτοί δημιούργησαν, σε βάρος της υλοποίησης των δικών μας αναγκών.

Θα χρειαστεί το εργατικό κίνημα παλεύοντας για αυξήσεις, προσλήψεις Παιδεία και Υγεία, να επιβάλει «μονομερείς ενέργειες» όπως τη διαγραφή του χρέους, την κρατικοποίηση των τραπεζών με εργατικό έλεγχο, για να δούμε
ακόμη και τη στοιχειώδη βελτιωση της ζωής μας.

Η λίστα Βαρουφάκη αποτυπώνει όλους τους συμβιβασμούς με τους δανειστές. Οι ιδιωτικοποιήσεις που είναι σε εξέλιξη, σε ΟΛΠ, ΟΣΕ, αεροδρόμια θα ολοκληρωθούν και θα γίνουν και άλλες. Οι περικοπές σε Παιδεία και Υγεία συνεχίζονται. Οι προσλήψεις που είναι αναγκαίες για να μην καταρρεύσουν τα νοσοκομεία και τα σχολεία θα γίνουν με βάση τον σχεδιασμό του Σαμαρά και όχι με βάση τις ανάγκες μας. Οι αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, μεταφέρονται για το μέλλον. Η επιστροφή των απολυμένων στις δουλειές τους γίνεται με καθυστερήσεις, και απαράδεκτους συμβιβασμούς.

Αμέσως μετά την πανεργατική απεργία της Πρωτομαγιάς οργανώνουμε την αντιφασιστική κινητοποιήση στις 7 Μάη στον Κορυδαλλό στη συνέχεια της δίκης των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής.

Η μεγάλη κινητοποίηση στις 20 Απρίλη, έδειξε ότι όλο το εργατικό κίνημα ειναι στους δρόμους για να επιβάλλουμε ότι θα καταδικαστούν οι δολοφόνοι. Καλούμε όλα τα συνδικάτα να προχωρήσουν σε απεργιακή κινητοποίηση στις 7 Μάη όπως έκανε η ΑΔΕΔΥ και μια σειρά απο σωματεία στις 20 του Απρίλη.


Οργανώνουμε τη συμμετοχή των εργαζόμενων στην Πρωτομαγιά ενάντια στη συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών για να κερδίσουμε όλα όσα μας λεηλάτησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Παίρνουμε την πρωτοβουλία για να οργανώσουμε εκδηλώσεις, συζητήσεις,
περιοδείες και εξορμήσεις, συνελεύσεις σε όλους τους χώρους δουλειάς για την Πρωτομαγιά.  

Καλούμε σε απεργιακή προσυγκέντρωση την Παρασκευή 1η Μάη στις 10πμ στο Μουσείο.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΑ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ,
ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ & ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ 


Eπικοινωνία: 6984 624069, syntonismoskd@gmail.com, www.syntonismoskd.blogspot.gr


* οι Financial Crimes συμμετέχουν στο Συντονισμό

Δεν υπάρχουν σχόλια: