Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Με απεργιακή κινητοποίηση στις 20 Απρίλη, οι αντιφασιστικές κινητοποιήσεις για τη δίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής



ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Με γοργούς ρυθμούς προχωράνε οι προετοιμασίες για την οργάνωση του μεγάλου αντιφασιστικού συλλαλητηρίου στις 20 Απρίλη, μέρα έναρξης της δίκης των νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Συνδικάτα, φορείς, συλλογικότητες καλούν σε συγκέντρωση στις 8πμ στη Γρ.Λαμπράκη και Χρ. Σμύρνης, στο Γήπεδο της Προοδευτικής για να βαδίσουν με πορεία στα δικαστήρια φυλακών Κορυδαλλού.

Ήδη, Η ΑΔΕΔΥ μαζί με άλλα συνδικάτα όπως η ΠΕΝΕΝ, η ΕΙΝΑΠ,  πρωτοβάθμια σωματεία ΕΛΜΕ και νοσοκομείων  καλούν σε στάση εργασίας την Δευτέρα 20/4 από τις 7.30μμ έως τις 10.30πμ ενώ αναμένεται και άλλα συνδικάτα να μπουν στις κινητοποιήσεις με απεργιακή κινητοποίηση, όπως το Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Σε όλη τη Ελλάδα, σε πολλές πόλεις θα γίνουν κινητοποιήσεις την ίδια μέρα, όπως στη Θεσσαλονίκη, τη Πάτρα, τα Γιάννενα, το Ηράκλειο, τα Χανιά το Ρέθυμνο, τη Καβάλα κλπ

Στο κάλεσμα συμμετέχουν οι Δήμοι Κορυδαλλού και Νίκαιας -Α.Ι.Ρέντη, κοινότητες μεταναστών , η κίνηση Χειραφέτησης ΑμεΑ, η ΚΕΔΔΕ , η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και πολλοί φοιτητικοί σύλλογοι ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Οι πρόσφατες καταδίκες των νεοναζί στο Πειραιά για τις επιθέσεις σε βάρος μελών της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας και  η καταδίκη των φασιστοειδών τραμπούκων στα Χανιά μας υπενθυμίζουν τις βαρβαρότητες και τα εγκλήματα για τα οποία δικάζεται η ναζιστική εγκληματική οργάνωση.

Η δημαγωγία των νεοναζί  που επιχειρούν με αλλαγή φωτογραφίας στο προφίλ να προβληθούν ως … «αντιμνημονιακή φιλοΣΥΡΙΖΑ δύναμη»!  που στηρίζει τη κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση είναι μια απάτη. Παριστάνουν το «νόμιμο πολιτικό κόμμα» για να ξεχαστεί η ναζιστική συγκρότηση τους και τα εγκλήματα των ταγμάτων εφόδου. Αυτή η δημαγωγία δεν πρέπει να περάσει. Χρειάζεται να τους αφήσουμε στην απομόνωση όπου τους έστειλε το κίνημα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Αντί ο κ.Πανούσης να διαρρηγνύει τα ιμάτια του για ανοχή  της αριστεράς απέναντι στα κινήματα ας ξηλώσει πρώτα τα ερείσματα των νεοναζί μέσα στην ΕΛΑΣ. Θα αφήσει τον κ.Γιοβανίδη που συγκάλυπτε συστηματικά τη δράση των ταγμάτων εφόδου της Νίκαιας να έχει την ευθύνη στην περιοχή;

Δεν πρέπει να  επιτρέψουμε μεθοδεύσεις για αναβολή της δίκης με πρόσχημα τις δικαιολογημένες αντιδράσεις των φορέων του Δήμου Κορυδαλλού, των ενώσεων γονέων και των εκπαιδευτικών.  Η δίκη πρέπει να γίνει στο Εφετείο Αθηνών και να εγκαταλειφθεί κάθε σκέψη ότι δεν θα δίνονται πρακτικά της δίκης καθημερινά για τους δικηγόρους και τα ΜΜΕ. Η δίκη πρέπει να διεξαχθεί χωρίς εμπόδια για τα θύματα των φασιστικών και ρατσιστικών επιθέσεων της Χρυσής Αυγής, με πλήρη ενημέρωση όλων για την εγκληματική δράση των ταγμάτων εφόδου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: