Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Eπίσκεψη Γάλλων αγωνιστών στην ΕΡΤ open

...αναδημοσίευση από ertopen...

Αντιπροσωπεία αγωνιστών από τη Γαλλία, που δραστηριοποιούνται σε επιτροπές αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους της χώρας μας, επισκέφτηκαν την Πέμπτη 30 Απριλίου τα γραφεία της ertopen με στόχο να ενημερωθούν για τον αγώνα που εδώ και 22 μήνες αποτελεί ένα παγκόσμιο φαινόμενο.
Τους Γάλλους αγωνιστές υποδέχτηκαν και ενημέρωσαν η Ρούλα Αποστόλου και ο Νάσος Μπράτσος και συζήτησαν για αρκετή ώρα μαζί τους.

Αρχικά ενημερώθηκαν για την ΕΡΤ πριν το «μαύρο», με στοιχεία για όλες τις δραστηριότητές της, αλλά και για τα προβλήματα που υπήρχαν, καθώς και για τις τότε κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Ακολούθως έγινε περιγραφή των πρώτων ημερών μετά το «μαύρο» και στη συνέχεια του αγώνα σε όλες τις φάσεις του.

Μετά οι Γάλλοι αγωνιστές και αγωνίστριες απεύθυναν ερωτήματα που τους είχαν δημιουργηθεί κατά τη συζήτηση, τα οποία και απαντήθηκαν.

Μετά τη συζήτηση ξεναγήθηκαν στην έκθεση φωτογραφίας, για την οποία ενημερώθηκαν λεπτομερειακά σχεδόν για κάθε φωτο, επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις και το στούντιο ραδιοφωνικής εκπομπής και φωτογράφησαν το χώρο.

Την εμπειρία και τα στοιχεία που κατέγραψαν, θα τα μεταφέρουν στη χώρα τους και θα τα κάνουν γνωστά σε κόσμο που δραστηριοποιείται στα κινήματα της Γαλλίας.

Δεν έλειψε και το ευτράπελο, καθώς ερχόμενοι στην ΕΡΤ μπερδεύτηκαν και μπήκαν στη ΝΕΡΙΤ, δηλώνοντας ότι ήρθαν να ενημερωθούν για τον αγώνα της ertopen από αντιπροσωπεία της.

Και όπως δήλωσε ένας φίλος: «στο σωστό μέρος πήγαν, αφού τώρα είναι πάλι ΕΡΤ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: