Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Η ΕΤΙΤΑ για το «πρωινό Σου Κου»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ "ΠΡΩΪΝΟ ΣΟΥ ΚΟΥ" ΤΟΥ ΑΝΤ1

Αθήνα, 11 Μαίου 2015                 Αρ. πρωτ:  2033

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Συνάδελφοι!

Η εκπομπή του ΑΝΤ1 «πρωινό Σου Κου», ζηλεύοντας την τακτική άλλων εκπομπών τον τελευταίο καιρό, πραγματοποίησε ζωντανή σύνδεση μέσω SKYPE από την Σύμη με καλεσμένο κάποιον επιχειρηματία του νησιού. Διακαής πόθος της παρουσιάστριας Μαρίας Μπεκατώρου, από την αρχή της σύνδεσης ήταν να δει τις ομορφιές της Σύμης. Έτσι και έγινε.

Σε χρέη εξειδικευμένου οπερατέρ μια κυρία ονόματι Θάλεια (προφανώς φιλικό ή συγγενικό πρόσωπο του επιχειρηματία!) άρχισε να κουνά το μέσο λήψης (άγνωστο το τι ακριβώς ήταν) και άρχισε να μας δείχνει το όμορφο νησί ενθουσιάζοντας την παρουσιάστρια που κάθε τόσο αναφωνούσε «τι όμορφα πλάνα!!!».  Τα συγχαρητήριά μας!!! Υπέροχη στιγμή της Ελληνικής τηλεόρασης!!!

Ως …«λεπτομέρεια» όμως αναφέρουμε πως τα πλάνα που είδαμε δεν ήταν ακριβώς πλάνα, αλλά διακεκομμένες φωτογραφίες με έντονες γραμμές, καθώς το σήμα, ως συνήθως, κοβόταν. Τα χρώματα ήταν τόσο μπερδεμένα που πολλές φορές με δυσκολία ξεχώριζες τα σπιτάκια από την θάλασσα!!! Όσο για τον καλεσμένο της εκπομπής;

 Μόνο λίγα δευτερόλεπτα τον είδαμε ολόκληρο! Την περισσότερη ώρα βλέπαμε μισό σώμα, μισό κεφάλι!!! Με λίγα λόγια τέτοια πλάνα σε ποιότητα, ούτε στην αρχή της έγχρωμης τηλεόρασης της δεκαετίας του 80 δεν έχουμε δει!!!  Αλλά φυσικά ξεχάσαμε πως η … εξέλιξη της τεχνολογίας όπως μας λένε συχνά οι εργοδότες μας είναι αυτή που δίνει τέτοιες όμορφες εικόνες!!!  Εξέλιξη της κοροϊδίας του τηλεοπτικού κοινού θα λέγαμε εμείς!!!

Το κακό έχει παραγίνει πια καθώς δεν είναι δυνατόν κανάλια εθνικής εμβέλειας να αδιαφορούν για βασικούς κανόνες της τηλεόρασης και να …«πλασάρουν» στον κόσμο αυτήν την άθλια ποιότητα εικόνας.

Για αυτό το λόγο καλούμε την κυβέρνηση και όλους τους αρμόδιους φορείς, στο καινούριο νομοθετικό πλαίσιο για τις τηλεοπτικές άδειες να παρθεί σοβαρά υπ όψιν η ποιότητα εικόνας και ήχου που θα είναι υποχρεωμένοι να αποδίδουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας!!!

Καλούμε επίσης τα κανάλια να σταματήσουν αυτήν την απαράδεκτη και αντεργατική τακτική και να σεβαστούν επιτέλους τους τηλεθεατές, αλλά και τους ίδιους τους τεχνικούς τους!!! Η υπομονή έχει και τα όριά της!!!

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ!!!

Υ.Γ. Αν πραγματικά άρεσαν τόσο πολύ  τα πλάνα της … «οπερατέρ» Θάλειας, στην παρουσιάστρια Μαρία Μπεκατώρου προτείνουμε στην διοίκηση του σταθμού ΑΝΤ1 να προσλάβει την… «συνάδελφο» και να την τοποθετήσει μόνιμα στην κάμερα που πιάνει το πλάνο της παρουσιάστριας!!! Θα έχει ενδιαφέρον να βγαίνει στον αέρα με μισό κεφάλι και μισό σώμα.(όποτε είναι τυχερή και φανεί έστω και λίγο φυσικά!!!).

Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: