Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Καταγγελία για την προσαγωγή Πομώνη

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

    Καταγγέλουμε την επέμβαση της αστυνομίας στην ΕΡΑ Ζακύνθου που υλοποιώντας εισαγγελική παραγγελία, εισέβαλε στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ για να ερευνήσει για “παράνομη κατάληψη των εγκαταστάσεων”.

Προσήγαγαν τον σύντροφο Πέτρο Πομώνη, εργαζόμενο της ΕΡΑ και μέλος της ΕΣΠΗΤ, για να τον αφήσουν ελέυθερο μετά απο λίγες ώρες μετά απο το κύμα κατακραυγής που υπήρξε τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και απο τις Ενώσεις του Τυπου και την ΠΟΣΠΕΡΤ.

    Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά απο μηνυτήρια αναφορά της ΝΕΡΙΤ που έγινε τον Δεκέμβριο του 2014 (και αφορά όλες τις περιφερειακές ΕΡΑ) και προωθήθηκε απο το πρωτοδικείο Αθηνών στις 7 Απριλίου του 2015. Στη συνέχεια η εισαγγελία και η αστυνομική διεύθυνση Ζακύνθου δείχνοντας “υπερβάλοντα ζήλο”, προχώρησαν στην επέμβαση στην ΕΡΑ Ζακύνθου.    

    Είναι πρόκληση για κάθε εργαζόμενο η προσπάθεια φίμωσης της ΕΡΑ Ζακύνθου, που εκπέμπει 23 μήνες χωρίς διακοπή, να θεωρούνται οι αγωνιζόμενοι  “παράνομοι καταληψίες”.

    Είναι πρόκληση πολύ περισσότερο τώρα, που οι αγωνιζόμενοι της ΕΡΤ ξαναγύρισαν στις δουλειές τους και θεωρούνται απο το κράτος πλέον, ότι ανήκουν στο δυναμικό της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

    Είναι πρόκληση για κάθε εργαζόμενο το γεγονός ότι η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ αντί να παγώσει όλες τις πρακτικές της ενάντια στους αγωνιζόμενους της ΕΡΤ, συνεχίζει ακάθεκτη μέχρι τις τελευταίες στιγμές της, να δείχνει το αποκρουστικό της πρόσωπο.

    Οσοι φαντάζονται ότι με τέτοιες πρακτικές θα εξασφαλίσουν την συρρίκνωση της ΕΡΤ στερώντας απο το σώμα της, περιφερειακούς σταθμούς τους προειδοποιούμε ότι θα διαψευστούν.
   
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ που με τον αγώνα των 23 μηνών κέρδισαν πίσω τις δουλειές τους, είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν να υλοποιηθούν τέτοια σχέδια. Παρόλο που ο νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, αφήνει όλα τα περιθώρια στους Μάηδες του χθές και στους Ταγματάρχες του σήμερα, να ονειρεύονται μια "μικρή και ελεγχόμενη" ΕΡΤ, οι εργαζόμενοι θα επιβάλλουν την ΕΡΤ που οραματιστήκαμε και έχει ανάγκη η κοινωνία.
   
Συνεχίζουμε το αγώνα για να ανοίξει η ΕΡΤ άμεσα, με όλες τις δομές, χωρις σαλαμοποιήσεις αλλά αντίθετα ταυτόχρονα, με όλα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις που είχαμε πρίν το “μαύρο” της 11 Ιουνη του 2013

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

εργατική αλληλεγγύη εργαζομένων ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια: