Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

ΠΑΣΕΤΙΜ: Ψηφίσματα για ΕΡΤ και Τούρκους αγωνιστές



Α.Π.:33/2015                                               
                                                                                                                                                23/6/2015
Ψήφισμα για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ
Το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στη Wind στηρίζει εκείνους τους απολυμένους εργαζόμενους της ΕΡΤ και αλληλέγγυους πολίτες που έδωσαν την μάχη της ενημέρωσης και κατάφεραν για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελληνικής ραδιοτηλεόρασης να δώσουν φωνή στις κοινωνικές ομάδες που συνήθως τη στερούνται. Πολλές φορές ανέδειξαν ζητήματα και των εργαζομένων στη Wind, δίνοντας βήμα σε μέλη του Σωματείου μας. Ταυτόχρονα κάλυψαν με συνέπεια όλα τα μικρά και τα μεγάλα τοπικά θέματα. Και όλα αυτά σύμφωνα με τις αρχές της δημοκρατίας και του πλουραλισμού. Όλα αυτά σε πλήρη αντίθεση τόσο με την πολιτική της ΝΕΡΙΤ όσο και των άλλων συστημικών ΜΜΕ.


Διαφωνούμε με τον νέο νόμο, την διοίκηση και των διευθύνοντα σύμβουλο που εκπροσωπεί τις νεοφιλελεύθερες πρακτικές του παρελθόντος. Διαφωνούμε με οποιοδήποτε κλείσιμο περιφερειακών σταθμών. Δηλώνουμε σαν Σωματείο την αντίθεσή μας σε οποιαδήποτε κίνηση της νέας Διοίκησης να ελέγξει τι θα παράγεται στα δελτία ειδήσεων.

Διαφωνούμε με οποιαδήποτε κίνηση να ρίξει μαύρο σε κάθε δημοκρατική φωνή που προασπίζει και προάγει το δημόσιο χαρακτήρα στο πρόγραμμα, προς όφελος της κοινωνίας. Έτσι δηλώνουμε την αντίθεσή μας σε οποιαδήποτε διακοπή εκπομπών της αυτοδιαχειριζόμενης λειτουργίας και οποιαδήποτε επιλογή διακοπής των κοινωνικών μηνυμάτων που προβάλλονταν από την Ελεύθερη ΕΡΤ.

Επιθυμούμε να απολαμβάνουμε το αγαθό της Δημόσιας ενημέρωσης όπως το βιώσαμε αυτούς τους μήνες χωρίς μεταφορά των εκπομπών σε ώρες χαμηλής τηλεθέασης. Χωρίς οποιαδήποτε απομάκρυνση των συντελεστών τους, και με δεδομένη την παραμονή των αλληλέγγυων που εργάστηκαν για την παραγωγή προγράμματος.. Ειδάλλως η πολιτική «χωρίς ρεβανσισμούς» απέναντι στους εργαζόμενους της ΝΕΡΙΤ, θα μπορούσε να εκληφθεί σαν ρεβανσισμός απέναντι σε αυτούς που κράτησαν την Δημόσια τηλεόραση ανοιχτή στην κοινωνία.    
     
Θα αγωνιστούμε και για το δικαίωμα στην πραγματικά δημόσια τηλεόραση και ραδιοφωνία, ανοιχτή στην κοινωνία. Παραμένουμε σε εγρήγορση δεσμευόμενοι να προβούμε στις απαιτούμενες ενέργειες σε περίπτωση που οι αντιλήψεις των εργαζομένων της ΕΡΤ δεν γίνουν σεβαστές από τους διοικούντες.

Καλούμε τους συναδέλφους μας καθώς και Σωματεία, φορείς, Συνελεύσεις Γειτονιών & άλλες συλλογικότητες, να παραστούν στην συγκέντρωση έξω από την ΕΡΤ 3 διεύθυνση Στρατού και Καυτατζόγλου, την Τετάρτη, 24/6, ώρα 6μμ για να στηρίξουμε


ΕΡΤ 3 για την Κοινωνία, όχι για την Κυβέρνηση και την εξουσία



Tο Διοικητικό Συμβούλιο ΠΑ.Σ.Ε.WIND
www.pasetim.com



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ WIND
Αρ. Απόφασης Πρωτοδικείου Αθηνών 4348/2005
Τηλ.: +30 210 5100910 – E-mail : symboulio@pasetim.com
------------------------------------------------------------------------------------------------

Α.Π.:32/2015                                                   
                                                                                                                                                22/6/2015

Ψήφισμα Συμπαράστασης στου Τούρκους αγωνιστές

Το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στη Wind καταγγέλλει τις συλλήψεις τεσσάρων Τούρκων αγωνιστών, του Gültekin Erol, του Kaya Turgut, του Pektaş Deniz και της Ozdemir Arzu, που έγιναν στις 15 και 18 Απρίλη,  από τη λεγόμενη «αντιτρομοκρατική» υπηρεσία η οποία εισέβαλε στα σπίτια τους.

Ο Gültekin Erol, ο Kaya Turgut  και η Ozdemir Arzu έχουν άδεια εξάμηνης παραμονής στην Ελλάδα και ζητούν άσυλο, καθώς διώκονται από την Τουρκία λόγω των δημοκρατικών τους αγώνων, ενώ ο Pektaş Deniz είναι Γερμανός υπήκοος. Η Ozdemir Arzu απαλλάχθηκε στις 30/4 από κάθε κατηγορία και περιμένει να προχωρήσει η διαδικασία ασύλου.
Τα ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης από Γαλλία και Γερμανία, που εκκρεμούσαν σε βάρος τους και η σύλληψή τους από το ελληνικό κράτος έχουν ξεκάθαρο πρόσημο, καθώς δεν τους προσάπτεται καμία κατηγορία.

Ουσιαστικά διώκονται για τις απόψεις τους και για τη δημοκρατική τους δράση!
Οι συλλήψεις αυτές είναι το επακόλουθο της πολιτικής που, στο όνομα της λεγόμενης «αντιτρομοκρατίας», οδήγησε το τελευταίο διάστημα, σε διάφορες χώρες της ΕΕ, σε σωρεία συλλήψεων αγωνιστών από την Τουρκία.

Στόχος αυτών των συλλήψεων δεν είναι άλλος από την τρομοκράτηση και ποινικοποίηση των αγώνων των λαών και ιδιαίτερα της Τουρκίας.
Το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στη Wind καταγγέλλει τις συλλήψεις αυτές, εκφράζοντας ταυτόχρονα την αμέριστη αλληλεγγύη του στους Τούρκους αγωνιστές.

·        ΚΑΜΙΑ ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ!
·        ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ!
·        ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΟΘΕΙ ΤΩΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ!


Tο Διοικητικό Συμβούλιο ΠΑ.Σ.Ε.WIND
www.pasetim.com
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: