Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Εκδήλωση στον Πειραιά, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ

Σας προσκαλούμε όλους και όλες στην ανοιχτή εκδήλωση που οργανώνει ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ενάντια σε κλεισίματα, διαθεσιμότητες και ιδιωτικοποιήσεις , ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ τη Δευτέρα 22 Ιούνη στις 7μμ στο Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά ( στην Ηρώων Πολυτεχνείου 47,  δίπλα στην κεντρική πλατεια Κοραή).

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι:

  • Αντώνης Νταλακογεώργος, πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ, 
  • Νίκος Γεωργίου,πρόεδρος της Ένωσης Λιμενεργατών, 
  • Θανάσης Διαβολάκης,συνδικαλιστής ΟΙΕΛΕ, πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά, 
  • Ζωή Πεντότη, πρόεδρος ΠΟΕΥΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εμπορικής Ναυτιλίας)
  • και ο Τάσος Αναστασιάδης εκ μέρους του Συντονισμού.


ΨΗΦΙΣΜΑ

Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ του ΟΛΠ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!


    Η κυβέρνηση συνεχίζει την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ παραμένοντας πιστή στις απαιτήσεις των δανειστών, της Cosco και των ντόπιων στηριγμάτων τους. Από τις 12 Μαΐου «ξεπάγωσε» η διαδικασία των προσφορών και αρχίζει ο νέος κύκλος για την ιδιωτικοποίηση του 51% του λιμανιού. Ο αγώνας για να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση, είναι μια κρίσιμη μάχη για όλο το εργατικό κίνημα στον Πειραιά αλλά και συνολικά. Για να μην αφήσουμε να συνεχίσουν οι μνημονιακές πολιτικές που αντιπαλέψαμε για πέντε χρόνια και ανατρέψαμε με τους αγώνες μας τους εκφραστές αυτών των βάρβαρων πολιτικών.   
Αυτή η εξέλιξη είναι πρόκληση για τους εργαζόμενους στο λιμάνι που εδώ και μια δεκαετία δίνουν μάχη απέναντι σε όλες τις κυβερνήσεις, για να μην πουληθεί το λιμάνι. Είναι πρόκληση για τους εργαζόμενους της Cosco που πριν ένα χρόνο έκαναν απεργία για να φτιάξουν σωματείο απέναντι στο κάτεργο που έχει στηθεί από τα ιδιωτικά συμφέροντα στο λιμάνι. Είναι πρόκληση για όλους τους εργαζόμενους, που σταθήκαμε στο πλευρό των λιμενεργατών τα προηγούμενα χρόνια ενάντια στο ξεπούλημα του λιμανιού.
    Ξέρουμε ότι οι ιδιωτικοποιήσεις κοστίζουν σε ανθρώπινες ζωές. Είτε πρόκειται για τα ΕΛΠΕ που πρόσφατα θρήνησαν 4 νεκρούς, είτε για τους ναυτεργάτες και τους επιβάτες στο Norman Atlantic πρίν λίγους μήνες, είτε στα ορυχεία της ΔΕΗ πρίν λίγες βδομάδες.
    Ντόπια και ευρωπαϊκά αφεντικά, δίνουν μάχη για να μην κερδίσουμε τίποτε από όλα όσα παλεύαμε, για να μην αλλάξει τίποτε. Θα χρειαστεί η σύγκρουση με όλους αυτούς που θέλουν να συνεχίσουμε να πληρώνουμε το χρέος που αυτοί δημιούργησαν, σε βάρος της υλοποίησης των δικών μας αναγκών.

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζόμενων στον ΟΛΠ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση. Aπαιτούμε απο την κυβέρνηση να σταματήσει την εξελισσόμενη διαδικασία ιδιωτικοποίησης.     
Απαιτούμε λιμάνι 100% δημόσιο.  
Απαιτούμε να αντιστραφεί η ιδιωτικοποίηση επαναφέροντας στον έλεγχο του δημοσίου και το κομμάτι που έχει στα χέρια της η πολυεθνική Cosco.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: