Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Πανελλαδική συνέλευση και Διεθνής Αντιφασιστική Συνάντηση - σύσκεψη για την οργάνωσή της

-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ                                             

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ, ΔΕΥΤΕΡΑ, 20 ΙΟΥΛΗ, 7ΜΜ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ Α.ΤΡΙΤΣΗΣ, ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 50

Για την οργάνωση της Αντιφασιστικής Συνάντησης 10-11 Οκτώβρη 2015, Αθήνα, Γήπεδο Ρουφ, Πειραιώς και Π. Ράλλη (Πανελλαδική συνέλευση και Διεθνής Αντιφασιστική Συνάντηση)

Μετά το ΟΧΙ, συνεχίζουμε για να μην περάσει το νέο μνημόνιο, για να τσακίσουμε τους ναζί και το ρατσισμό!

Το μεγάλο ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη ήταν μια ιστορική νίκη των εργαζόμενων και της νεολαίας, που αγωνίζονται για μια κοινωνία χωρίς λιτότητα, φτώχεια, ρατσισμό και φασισμό.

Η ΚΕΕΡΦΑ βρέθηκε, από την πρώτη στιγμή, στο πλευρό του κόσμου που πάλεψε και κέρδισε την πλειοψηφία, με 61,3%.
 
Συνεχίζουμε για να μην περάσει το νέο μνημόνιο και  για να τσακίσουμε τους εκβιασμούς και τα πραξικοπήματα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της ΕΕ, που απαιτούν τη ολοκληρωτική σφαγή των εργασιακών δικαιωμάτων και το ρατσιστικό κλείσιμο των συνόρων, πνίγοντας χιλιάδες μετανάστες. Διεκδικούμε με τους αγώνες μας να μετατραπεί το ΟΧΙ σε κατακτήσεις, διαγράφοντας το χρέος και παίρνοντας τον έλεγχο της οικονομίας στα χέρια μας.

Στη φυλακή για πάντα οι δολοφόνοι ναζί της Χρυσής Αυγής

Στη μάχη ενάντια στους εκβιασμούς των Τραπεζιτών δεν αφήνουμε κανένα περιθώριο για άπλωμα της δημαγωγίας της Χρυσής Αυγής, μιας εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης που μέσα στη κρίση επιχειρεί να ξεφύγει από την απομόνωση, φορώντας τον μανδύα του «νόμιμου πολιτικού κόμματος». Η δίκη των ναζί προχωράει κάτω από την πίεση της διαρκούς παρουσίας των συνδικάτων, των Δήμων, των καλλιτεχνών και των ακτιβιστών, που βρίσκονται διαρκώς στο πλευρό της οικογένειας του Παύλου Φύσσα, των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και των Αιγύπτιων ψαράδων.

Η συντριβή των ναζί στην Ελλάδα θα στείλει μήνυμα σε όλη την Ευρώπη πως η απειλή του φασισμού μπορεί να τσακιστεί. Ο κοινός αγώνας, όπως αναπτύχθηκε με τις συντονισμένες αντιφασιστικές διαδηλώσεις στις 22 Μάρτη, σε μια σειρά από πόλεις έδωσε ώθηση στο νέο κύμα αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό, με κινητοποιήσεις σε εκατοντάδες πόλεις υπέρ του ΟΧΙ. Μαζί μπορούμε να τσακίσουμε τη λιτότητα, το ρατσισμό και τους ναζί!

                Να ξηλώσουμε τη ρατσιστική κληρονομιά των μνημονιακών κυβερνήσεων.

Ταυτόχρονα, δίνουμε μάχη ενάντια στο ρατσισμό, την ισλαμοφοβία, τον αντισημιτισμό, την ομοφοβία και το σεξισμό. Για να πάρουν ιθαγένεια όλα τα παιδιά χωρίς αποκλεισμούς, όπως απαίτησαν τα Συνέδρια της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ. Για να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να ανοίξουν τα σύνορα για τους πρόσφυγες των πολέμων, να φύγει η FRONTEX, να πέσει ο φράχτης στον Έβρο και να δοθεί άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες. Είναι  ώρα να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες και να έχουν πλήρη δικαιώματα. Με τους ηρωικούς αγώνες των εργατών γης στη Ν.Μανωλάδα και τον Μαραθώνα, όπως και των εργατών στη Γενική Ανακύκλωση, οι μετανάστες απαιτούν δουλειά, πληρωμή των μισθών και αντιστέκονται μαχητικά κατά του ρατσισμού. 

Καλούμε κάθε αντιφασίστα και αντιφασίστρια, κάθε αντιρατσιστή και αντιρατσίστρια να δώσει το παρόν στην Ανοιχτή Σύσκεψη τη Δευτέρα 20 Ιούλη για να οργανώσουμε τα επόμενα βήματα του αντιφασιστικού και του αντιρατσιστικού κινήματος, τη καμπάνια για τη δίκη-καταδίκη της Χρυσής Αυγής και  την Διεθνή Αντιφασιστική Συνάντηση, στις 10-11 Οκτώβρη στο Ρούφ.

Καλούμε τα  συνδικάτα, τις οργανώσεις της αριστεράς, τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, τις κοινότητες μεταναστών, τα σωματεία των Ρομά, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών, τις κινήσεις υπεράσπισης των ΑΜΕΑ, τις κινήσεις που αντιστέκονται στην ομοφοβία και το σεξισμό και όλες τις συλλογικότητες στις γειτονιές να πάρουν αποφάσεις, να στείλουν αντιπροσώπους και να ενισχύσουν οικονομικά τον αγώνα για τη δίκη-καταδίκη των ναζί της Χρυσής Αυγής.

 

Επικοινωνία με email στο antiracismfascism@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: