Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Καταγγελία της σύλληψης συνδικαλιστών της ΠΟΣΠΕΡΤ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την αναίτια και τρομοκρατικού χαρακτήρα σύλληψη του Προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτη Καλφαγιάννη, καθώς και του ταμία της Ομοσπονδίας Δημήτρη Κούνη, για παράνομη μετάδοση του προγράμματος της «ERTOPEN» από τη συχνότητα 106,7. Οι δύο συνδικαλιστές, κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης, βρίσκονταν στο πομπό της ERTOPEN στο Γαλάτσι την ώρα της εισβολής των αστυνομικών δυνάμεων και ανέλαβαν την ευθύνη εκπομπής, για να μην οδηγηθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης ο τεχνικός που βρισκόταν στον πομπό.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη των εργαζομένων στο Δημόσιο στους δύο συλληφθέντες συνδικαλιστές και καταδικάζει τις αυταρχικές, αστυνομικές μεθόδους.
Καλεί, τέλος, τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη καθώς και την Κυβέρνηση να παρέμβουν για την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ



ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Με το μνημονιακό δεξί  «έκανε ποδαρικό» η νέα συγκυβέρνηση. Δεν πρόλαβε καλά – καλά να ορκιστεί το νέο κυβερνητικό συμβούλιο   και έπιασε  δουλειά στοχοποιώντας το σύμβολο του  δίχρονου αγώνα  των απολυμένων/εργαζομένων της ΕΡΤ, την  ERTOPEN. Ξήλωσε τον πομπό και συνέλαβε συνδικαλιστές της ΠΟΣΠΕΡΤ, και συγκεκριμένα τον πρόεδρο Π. Καλφαγιάννη και τον ταμία Δ. Κούνη.
Δεν είναι τυχαία η επίθεση στην ertopen που με απόφαση των ίδιων των εργαζόμενων και των συνδικάτων τους  συνεχίζει να εκπέμπει. Η ertopen έδωσε βήμα σε κοινωνικές και πολιτικές ομάδες που δε «χώραγαν» πουθενά στην «πολυφωνία» των ιδιωτικών και κρατικών σταθμών. Στάθηκε στο πλευρό του κάθε εργαζόμενου, κάθε αγώνα που συγκρούονταν την τελευταία διετία ενάντια στις μνημονιακές επιθέσεις.
Ούτε είναι τυχαία η ταυτόχρονη επίθεση στην ΕΤ3 και τις εκπομπές “αντιδραστήριο” και “Zonna Rossa” από τη μεριά της “νέας” διοίκησης Ταγματάρχη, επίθεση που όπως όλα δείχνουν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ελ Ντοράντο (και όχι μόνο).
Οι ενέργειες αυτές υποδηλώνουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο τις προθέσεις των κυβερνώντων, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφωνηθέντα που περιλαμβάνονται στη μνημονιακή συμφωνία  με τους τοκογλύφους δανειστές. Δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας ότι,  στόχος τους  θα είναι όσοι αγωνίζονται ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές της συνεχούς λιτότητας και της εξαθλίωσης, όπως προστάζουν οι εγχώριοι και Ευρωπαίοι  καπιταλιστές.
Μερικά 24ωρα μετά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτεται ότι η κυβέρνηση  βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με την αγωνιζόμενη κοινωνία και  τους εργαζόμενους. Όμως, έχουμε μάθει να συγκρουόμαστε και να νικάμε. Ο αγώνας συνεχίζεται, μέχρι τη νίκη.   


 ΑΝΤΑΡΣΥΑ ε

ργαζόμενων στην ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια: