Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Eκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων στο ΔΣ της ΕΡΤ



Aνακοίνωση Financial Crimes: στις εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων στο ΔΣ της ΕΡΤ

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΜΕ ΓΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ


Συναδέλφισσες συνάδελφοι

          Στις 18 Νοέμβρη γίνονται οι εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων μας στο ΔΣ της ΕΡΤ ΑΕ, καθώς επίσης και για την επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας. Είναι η πρώτη εκλογική διαδικασία που γίνεται στην ΕΡΤ μετά το άνοιγμα της τον προηγούμενο Ιούνιο, η πρώτη εκλογική αναμέτρηση μετά τα δύο χρόνια αγώνα που μας έφεραν πίσω στις δουλειές μας.

          Από την πρώτη στιγμή επαναλειτουργίας της ΕΡΤ η πλειοψηφία των συναδέλφων του αγώνα καταγγείλαμε το νόμο, όχι απλά επειδή είναι ο ίδιος ο νόμος λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ, αλλά πολύ περισσότερο διότι μέσα από το νόμο γίνεται συστηματική προσπάθεια να χτυπηθεί ο συνδικαλισμός στην ΕΡΤ. Οι αποφάσεις του ΔΣ της εταιρίας για κρίσιμα ζητήματα όπως οι αρχικοί κανονισμοί εργασίας και κανονισμοί προσωπικού, σύμφωνα με τον νόμο δεν χρειάζονται διαβούλευση με τα συνδικάτα μας, αλλά αντίθετα η διοίκηση μπορεί να αποφασίζει όπως θέλει η ίδια, πράγμα που έκανε.   

          Ακόμη και οι εκλογές για την ανάδειξη των εκπροσώπων μας στο ΔΣ της εταιρίας, αυτές γίνονται με τον απαράδεκτο τρόπο που προβλέπει ο νόμος έκτρωμα επαναλειτουργίας της ΕΡΤ. Δηλαδή δεν επιτρέπει σε συνδικαλιστές να είναι ταυτόχρονα και εκπρόσωποι των εργαζόμενων στο ΔΣ της εταιρίας. 

Πρόκειται για αποδοχή της δεξιάς προπαγάνδας ότι για τη διαφθορά και τα σκάνδαλα ευθύνη έχουν οι  συνδικαλιστές και όχι οι εξωτερικές παραγωγές, οι αναθέσεις κλπ. Είναι επίσης προφανής ο σκοπός τους να διαχωρίσουν τους εργαζόμενους σε δημοσιογράφους και μη, (το διαίρει και βασίλευε σε όλο του το μεγαλείο) θαρρείς και η εκπροσώπηση είναι συντεχνιακό ζήτημα της ειδικότητας του καθενός, και όχι το τί λέει και πράττει πολιτικά ο καθένας. 

          Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κυβέρνηση και διοίκηση να τους περάσει. Ο εκλογές είναι μια κρίσιμη πολιτική μάχη για να φέρουμε στην ημερήσια διάταξη τον αγώνα των δύο χρόνων, που τον κερδίσαμε εξαιτίας της συλλογική στάσης των συνδικάτων μας, τόσο μέσα στην ΕΡΤ, όσο και της αλληλεγγύης που κερδίσαμε από όλη την εργατική τάξη και τα συνδικάτα της. Να φέρουμε στην ημερήσια διάταξη την ΕΡΤ που συνεχίζουμε να διεκδικούμε, φωνή για όλη την κοινωνία που παλεύει ενάντια στα μνημόνια του ΣΥΡΙΖΑ.

          Στις εκλογές της 18 Νοέμβρη, ψηφίζουμε όπως αγωνιστήκαμε. Με αποφασιστικότητα, χωρίς ταλαντεύσεις και με στόχο να νικήσουμε. Δίνουμε τη μάχη για να κερδίσει τις εκλογές το μπλόκ του αγώνα που για δύο χρόνια έδωσε μάχη για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Δεν είναι ζήτημα ρεβανσισμού ή διαχωρισμού των εργαζόμενων. Επιμένουμε ότι έχουμε εμπιστοσύνη να διεκδικήσουν τα δικαιώματά μας, αυτοί που πάλεψαν μαζί μας για δύο χρόνια, και όχι κάποιοι που συμβιβάστηκαν και στήριξαν τα σχέδια των Σαμαροβενιζέλων, ή δεν άντεξαν τη μάχη και έφυγαν νωρίς, ή κάποιοι που έψαχναν συνεταιριστικές λύσεις μακριά από τη συλλογική μας δράση. 

          Ανάμεσα στους υποψήφιους ξεχωρίζουν δύο υπάλληλοι που από την πρώτη στιγμή του αγώνα βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή. Σε κάθε κινητοποίηση, σε κάθε μάχη, σε κάθε διαδήλωση, ήταν παρόντες. Στήριξαν το ertopen με κάθε τρόπο. Αρνήθηκαν να  συμβιβαστούν, αρνήθηκαν να μπουν στη λογική των «συνεταιρισμών», και γι’ αυτό καλούμε όλους τους συναδέλφους να τους υπερψηφίσουν. Αντίστοιχα απο τη μεριά των συναδέλφων δημοσιογράφων υπάρχει η υποψηφιότητα συναδέλφου απο την επαρχία που απέδειξε και αυτός όλη την προηγούμενη διετία ότι μπορούμε να τον εμπιστευτούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: