Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Άλλη μια φορά για την ΕΡΤ....







Αρκετές είναι και συνήθως σωστές, οι κριτικές για την πλαδαρότητα και τον κυβερνητισμό που εμφανίζει η ΕΡΤ μετά την επαναλειτουργία της, αφού τόσο οι έχοντες τα ηνία (με τις κυβερνητικές ευλογίες βέβαια), όσο και ο συγχρωτισμός ομάδων εργαζομένων με διαφορετικές προσλαμβάνουσες και εμπειρίες, μετά τη διετία του «μαύρου», δημιουργούν οσμώσεις, που δεν είναι ιδιαίτερα επιτυχημένες.


Όμως δεν πρέπει με τίποτα να μηδενίσουμε – αγνοήσουμε τις προσπάθειες που κάνουν αρκετοί εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, τόσο στην Αθήνα, όσο και στην περιφέρεια (η περίπτωση του προσφυγικού ζητήματος και η δημοσιογραφική κάλυψη από τους ανταποκριτές της ΕΡΤ στα νησιά του Αιγαίου, είναι η πλέον χαρακτηριστική περίπτωση) και δείχνουν δείγματα γραφής για μία ΕΡΤ στην κατεύθυνση που θα της άξιζε και που επί διετία υπερασπίστηκαν όσοι έμειναν ενεργοί και έξω από τα «μορφώματα». Στον αντίποδα οι ιθύνοντες στα πλαίσια ενός ψευδεπίγραφου πλουραλισμού  δίνουν χρόνο για να προβάλλει η ναζιστική συμμορία των δολοφόνων τα εμετικά της κηρύγματα.
Κριτική των άστοχων επιλογών εκεί που εμφανίζονται, αλλά ταυτόχρονα και επιβράβευση των προσπαθειών που δείχνουν «ποια ΕΡΤ θέλουμε».

Υ.Γ. και φυσικά πρέπει να επανέλθει η εκπομπή ZONA ROSA

Δεν υπάρχουν σχόλια: