Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Δεν χωράει αναμονή

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΡΑ! 

ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ 

Οι στιγμές μπροστά μας είναι κρίσιμες. Η κυβέρνηση ετοιμάζει, μετά τον ορυμαγδό των προαπαιτούμενων, το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό. Και η σκέψη μονάχα για το τί θα σημάνουν  για τους εργαζόμενους συνολικά αλλά και για τους εργαζόμενους στο Τύπο ειδικά, φέρνουν τρόμο. Μειώσεις συντάξεων, αύξηση ορίων ηλικίας στα 67 χρόνια, λεηλασία ταμείων, κατάργηση αγγελιοσήμου…

Η απεργιακή κινητοποίηση διαρκείας στον κλάδο, που ανακοινώθηκε από την ηγεσία της ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ, “πέθανε” πριν καν ξεκινήσει. Οι εκπρόσωποι της πλειοψηφίας στο ΔΣ της ΠΟΕΣΥ,  ανέστειλαν την απεργία, επικαλούμενοι τις διαβεβαιώσεις που τους έδωσε ο πρωθυπουργός στη συνάντησή τους για το ασφαλιστικό και το αγγελιόσημο. Διαβεβαιώσεις, που δεν διαψεύδουν τα σχέδια για «εκτέλεση» των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων και ταμείων, αλλά τα επιβεβαιώνουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο και απλώς τα μετέθεσαν για τις αμέσως επόμενες εβδομάδες. Άλλωστε, η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια σαφή μνημονιακή υποχρέωση και τμήμα των «προαπαιτούμενων» που έχουν επιβάλει οι δανειστές και προωθεί η κυβέρνηση.

Στήριγμα σε αυτές τις κυβερνητικές επιλογές είναι ένα ολόκληρο κομμάτι συνδικαλιστών του κλάδου μας, που προχωρούν ακάθεκτοι στη διάλυσή του ΕΔΟΕΑΠ, ολοκληρώνοντας το έργο που έχει ξεκινήσει με το PSI, τις μαζικές απολύσεις, αλλά και με τη μη απόδοση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στα Ταμεία τα τελευταία χρόνια. Από αυτές τις ηγεσίες δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτε θετικό. Χρειάζεται να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας οι από τα κάτω, οι συνάδελφοι που βρισκόμαστε στις γαλέρες, απλήρωτοι στην πλειοψηφία μας. Οι χιλιάδες άνεργοι του κλάδου. Οι συνάδελφοι στα  κάτεργα των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης, που βρίσκονται χωρίς συμβάσεις, χωρίς ασφάλιση, χωρίς ταμεία.
Δεν χωράει αναμονή. Δεν μπορούμε να κάνουμε μια απεργιακή κινητοποίηση διαμαρτυρίας την ημέρα που θα καταθέσει η κυβέρνηση το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Χρειάζεται να ξεκινήσουμε έναν αγώνα διαρκείας από τώρα, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, χωρίς συντεχνιακούς διαχωρισμούς, για να σώσουμε την κοινωνική ασφάλιση από την επίθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Να βάλουμε μπροστά την αντεπίθεση του κλάδου που μετά από πολλές ήττες, δείχνει ότι μπορεί να ξανανοίξει τη σύγκρουση με τους βαρόνους των ΜΜΕ.

Άμεσα οι Ενώσεις χρειάζεται να προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις για να αποφασίσουν οι ίδιοι οι συνάδελφοι. Να προχωρήσουμε μέσα στον Δεκέμβρη σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις για να εμποδίσουμε τη διάλυση του ασφαλιστικού. Όλοι μαζί, δημοσιογράφοι, υπάλληλοι, τεχνικοί, χωρίς διαχωρισμούς, μπορούμε να γίνουμε η αιχμή του δόρατος για να σταματήσουμε την επίθεση της κυβέρνησης.

Να βάλουμε μπροστά τα δικά μας συμφέροντα και διεκδικήσεις για:

·           ΕΝΑ κλάδο ενωμένο, με δημοσιογράφους, διοικητικούς, τεχνικούς, τυπογράφους, εργαζόμενους στα πρακτορεία διανομής και τις βοηθητικές υπηρεσίες στο ίδιο μετερίζι.

·           ΕΝΑ συνδικάτο, στο οποίο όλοι θα είμαστε ισότιμα μέλη, με άμεση δημοκρατία και χωρίς εξαρτήσεις από τα κέντρα εξουσίας. Με άμεση κάλυψη και ένταξη των συναδέλφων μας στο Διαδίκτυο, αλλά χωρίς διευθυντικά στελέχη, εκδότες και καναλάρχες.

·           ΕΝΑ ταμείο ασφάλισης και περίθαλψης για όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, με αναβαθμισμένες και εγγυημένες παροχές και χρηματοδότηση από τους εργοδότες και το κράτος, χωρίς αύξηση των δικών μας εισφορών και νέες μειώσεις μισθών.

FINANCIAL CRIMES - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: