Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Ανακοίνωση των Financial Crimes



Ποιοί διάβηκαν το Ρουβίκωνα;

Ποιοι στ’ αλήθεια διάβηκαν το Ρουβίκωνα από την παρέμβαση της ομώνυμης ομάδας στην ΕΡΤ και τα όσα ακολούθησαν; Μήπως οι νεαροί της ομάδας του Ρουβίκωνα,  οι οποίοι είχαν στηρίξει εναργά τον αγώνα των εργαζόμενων της ΕΡΤ και απλά διεκδίκησαν τηλεοπτικό χρόνο για να δημοσιοποιήσουν κείμενο με τις απόψεις τους και τις προτάσεις τους;
Μήπως ο τεχνικός, ο οποίος αυτοβούλως η κατ’ εντολή έριξε για δεύτερη φορά μαύρο στην ΕΡΤ, προκειμένου να μη βγει στον αέρα κάτι το οποίο δεν ήταν προγραμματισμένο; Μήπως εκείνοι που κάλεσαν τα ΜΑΤ, να βγάλουν για δεύτερη φορά καταληψίες από το Ραδιομέγαρο; Μήπως πρώην συνδικαλιστές στην ΕΣΗΕΑ και νυν στην ΠΟΣΠΕΡΤ που παρακολουθούσαν ως θεατές τα ΜΑΤ να βάζουν στην κλούβα τους νεαρούς;

Ποιοι είναι λοιπόν αυτοί που διάβηκαν το Ρουβίκωνα;
Αυτός που διάβηκε τον Ρουβίκωνα είναι η διοίκηση της ΕΡΤ που κάλεσε τα ΜΑΤ να ξαναεισβάλουν στην ΕΡΤ, για «να διασφαλιστεί η ελευθερία του λόγου». Την ίδια στιγμή που η δολοφονική συμμορία της Χρυσής Αυγής καλύπτεται ανελλιπώς, παριστάνοντας το «νόμιμο πολιτικό κόμμα» και η διοίκηση δεν έχει κάνει τίποτε για να αποτρέψει την παρουσίαση των δολοφόνων νεοναζί  από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Όσοι αγωνιστήκαμε τα προηγούμενα χρόνια για το άνοιγμα της ΕΡΤ και διεκδικούσαμε ΕΡΤ ανοιχτή – φωνή του κάθε αγωνιστή, ΕΡΤ παντού, ΕΡΤ με οριζόντια δομή,   συνεχίζουμε να τα διεκδικούμε.

Γιατί δυστυχώς, η ΕΡΤ η οποία άνοιξε απέχει πολύ από αυτά.  Διευθυντές και προϊστάμενοι με εντολές της διοίκησης και κουτσουρεμένο προϋπολογισμό ορίζουν το παραγόμενο προϊόν και τείνουν να μετατρέψουν την ΕΡΤ σε κυβερνητικό κανάλι, (όπως κτήγγειλε πρόσφατα ακόμη και η ΑΔΕΔΥ)με τους αγώνες της κοινωνίας έξω από τις τηλεοπτικές της συχνότητες, και την ίδια στιγμή σχεδιάζουν τη συρρίκνωση της.

Γιατί ο πρόεδρος παραμένει διακοσμητικός, και διευθυντικές θέσεις δίπλα στον διευθύνοντα σύμβουλο, που είναι και ο ουσιαστικός κυβερνήτης της ΕΡΤ, κατέχουν  άνθρωποι πού είτε πρωτοστάτησαν στη ΔΤ και τη ΝΕΡΙΤ, είτε έχουν αφήσει στο χρονοντούλαπο τον αγώνα μας για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και  όλοι μαζί προσπαθούν να τον σβήσουν από παντού.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ κερδίσαμε μια σκληρή μάχη λόγω της σύνδεσής μας με την κοινωνία.  Και αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε. Ανοίγοντας τα μικρόφωνα και τις κάμερες για κάθε κοινωνική ομάδα, ανεξάρτητα από τον αριθμό των μελών της.  Συμμετέχοντας ενεργά στο εργατικό κίνημα που παλεύει ενάντια στα μέτρα που λεηλατούν το εισόδημά του, τα εργατικά, ασφαλιστικά, κοινωνικά δικαιώματα.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΡΤ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: