Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Φασιστική επίθεση στην ΕΣΗΕΑ

Καταδικάζουμε την επίθεση των χρυσαυγιτών τη Δευτέρα 12 Δεκέμβρη, στην ΕΣΗΕΑ, σε εκδήλωση για τα δικαιώματα των μειονοτήτων.
Είναι η πρώτη φορά που η συμμορία των νεοναζί, επιτίθεται σε γραφεία εργατικού σωματείου, με σκοπό να διαλύσει την εκδήλωση που πραγματοποιούνταν εκεί. Οι ομογάλακτοι του Χίτλερ φόρεσαν την μάσκα του Έλληνα πατριώτη για να επιβάλουν την φασιστική παρουσία τους στο χώρο των δημοσιογράφων.
Η συμμορία των υπόδικων νεοναζί είναι απομονωμένη και στο περιθώριο, εξαιτίας της συνεχιζόμενης δίκης της που καθημερινά αποδεικνύει τον εγκληματικό της χαρακτήρα, κάτω από τη δύναμη του αντιφασιστικού κινήματος. Τώρα προσπαθεί να βγει ξανά στο προσκήνιο, αποθρασυνόμενη από την στάση στελεχών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που φωτογραφίζονται μαζί τους στο Καστελόριζο, και τους καλούν «να έρθουν στο δημοκρατικό τόξο».
Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση που φοράει το μανδύα κόμματος και το προσωπείο του πατριώτη. Είναι οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών, των δοσίλογων και των κουκουλοφόρων της κατοχής που έδειχναν με το δάχτυλο αντιστασιακούς για να τους εκτελέσουν οι ναζί στη Καισαριανή, το Δίστομο, τον Χορτιάτη, τη Κάνδανο.
Καλούμε όλα τα συνδικάτα να καταδικάσουν την φασιστική επίθεση στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ.
Τώρα είναι η ώρα η ΕΣΗΕΑ και  η ΠΟΕΣΥ  να απαιτήσουν να σταματήσει η προκλητική προβολή των νεοναζί από τα ΜΜΕ και κυρίως από την ΕΡΤ ενώνοντας την φωνή τους με την απαίτηση της κοινωνίας. Να καλέσουν όλους τους δημοσιογράφους να μην καλύπτουν ή να προβάλουν τους τραμπούκους δολοφόνους. Να πρωτοστατήσουν στην καμπάνια για την καταδίκη των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ενάντια στα μνημόνια
Financial Crimes – Αντικαπιταλιστική κίνηση στα ΜΜΕ


ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:
Την παγκόσμια ημέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα επέλεξε η «Χρυσή Αυγή», για να κάνει προκλητική και βίαιη εισβολή στην ΕΣΗΕΑ, στη διάρκεια εκδήλωσης για την προστασία των μειονοτήτων.
Αφετηρία της επανεμφάνισής της ήταν, χωρίς αμφιβολία, η πολιτική ευκαιρία που της έδωσε ο κοινοβουλευτικός χειρισμός της κυβέρνησης, με τη μετάβαση στο Καστελλόριζο και στη Ρω.
Στη συνέχεια υπήρξε η πρωτοφανής δήλωση του τ. υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλου και η υπόδειξή του «να αποφασίσουμε τι προτιμούμε: Μια προσπάθεια ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της Δημοκρατίας ή την διαρκή ρήξη», υποδεικνύοντας ότι «πρέπει να προηγηθεί η ουσία μιας σύγκλισης».
Η ΕΣΗΕΑ επισημαίνει προς πάσα κατεύθυνση ότι ουδείς μπορεί να ακυρώσει τον θεσμικό της ρόλο, ως υπερασπιστή της ελευθερίας της έκφρασης και να εμποδίσει την υποχρέωσή της και ως πνευματικού Σωματείου να δίνει βήμα για την υπεράσπιση των πολιτικών, κοινωνικών και ατομικών δικαιωμάτων.
ΚΑΜΙΑ ΑΠΕΙΛΗ, ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ, ΟΠΟΙΑΣ ΜΟΡΦΗΣ,
ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ
Αίσθηση, πάντως, προκαλεί η «διακριτικότητα» που επέδειξαν στην περίπτωση αυτή της βίαιης εισβολής στην ΕΣΗΕΑ και όσων μεσολάβησαν οι αστυνομικές αρχές.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ανακοινωση της ΚΕΕΡΦΑ:
ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
Χρυσαυγίτικη επίθεση σε εκδήλωση για τις μειονότητες στην ΕΣΗΕΑ
Με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή της Χρυσής Αυγής Λαγό, παρέα με Παναγιώταρο, Μίχο, Μπαρμπαρούση εισέβαλαν στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ όπου πραγματοποιούνταν εκδήλωση για τα δικαιώματα των μειονοτήτων στην Ελλάδα. Οι ομογάλακτοι του Χίτλερ φόρεσαν την μάσκα του Έλληνα πατριώτη για να επιβάλουν την φασιστική παρουσία τους στο χώρο των δημοσιογράφων.
Πρακτικά, μετέτρεψαν την Βουλή σε ορμητήριο για φασιστικές εξορμήσεις αποδεικνύοντας ότι όχι μόνο δεν εκδημοκρατίζονται αλλά αποθραύονται από τις υποχωρήσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που πότε τους παίρνει αγκαλιά για πολεμοκάπηλες επισκέψεις στο Καστελλόριζο και πότε τέως υπουργοί, όπως ο Ν.Παρασκευόπουλος, τους καλούν να συμμετέχουν στους θεσμούς της Δημοκρατίας!

Το τελευταίο διάστημα οι νεοναζί εντείνουν την επιχείρηση στοχοποίηση της μειονότητας με άνοιγμα γραφείου-ορμητηρίου στη Ξάνθη. Πήραν την απάντηση από την μαζική αντιφασιστική διαδήλωση στην Ξάνθη που τους απομόνωσε. 
Έτσι θα συνεχίσουμε!
Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση που φοράει το μανδύα κόμματος και το προσωπείο του πατριώτη. Είναι οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών, των δοσίλογων και των κουκουλοφόρων της κατοχής που έδειχναν με το δάχτυλο αντιστασιακούς για να τους εκτελέσουν οι ναζί στη Καισαριανή, το Δίστομο, τον Χορτιάτη, τη Κάνδανο.
Καλούμε τα κόμματα της αριστεράς, τα συνδικάτα, την ΕΣΗΕΑ και την ΠΟΕΣΥ, να καταδικάσουν τις φασιστικές επιθέσεις των υπόδικων βουλευτών του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής. Να μην έχουν βήμα πότε στην ΕΡΤ ούτε πουθενά. Να καταδικαστούν και να μπουν βαθειά στη φυλακή ως εγκληματική συμμορία δολοφόνων.



Δεν υπάρχουν σχόλια: