Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

«ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»: Δυο νέες 24ωρες απεργίες Κυριακή 2/10 και Παρασκευή 7/10

Εκδικάζεται Παρασκευή 30/9 η προσφυγή των απλήρωτων εργαζόμενων

Μετά από μήνες κοροϊδίας της εργοδοσίας της εφημερίδας «Μακεδονία» που έχει απλήρωτους τους εργαζόμενους, έχοντας φθάσει τις οφειλές σε πάνω από 9 μισθούς (και σε λίγες μέρες 10), η ΕΣΗΕΜΘ αποφάσισε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, μετά τις ανάλογες εργασιακές συνελεύσεις που προηγήθηκαν και αποτύπωσαν το κλίμα: Έως εδώ!

Στη συνεδρίασή του το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΜΘ αποφάσισε και αποστέλλει στην Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική Α.Ε. σχετική εξώδικο εξαγγέλλοντας συγκεκριμένα:

-24ωρη απεργία την ερχόμενη Κυριακή 2/10 για να μην βγεί το δευτεριάτικο φύλλο της «Θεσσαλονίκης»

-και 24ωρη απεργία την Παρασκευή 7/10 για να μην κυκλοφορήσουν τα φύλλα του Σαββάτου και της Κυριακής της «Μακεδονίας».

Την ίδια ώρα, γινόταν γνωστό ότι κατατέθηκαν οι αγωγές, μετ’ ασφαλιστικών και συντηρητικής κατάσχεσης, από την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων. Η προσωρινή διαταγή συζητείται στα δικαστήρια την Παρασκευή 30/9 στις 10:30 το πρωί, όπου αναμένεται και συγκέντρωση των ίδιων των εργαζομένων. Ενώ η τακτική δικάσιμος για τις αγωγές έχει οριστεί για τις 14 Οκτώβρη.

Επίσης, αποφασίσθηκε να αποσταλεί στον αδελφό του Γιάννη Ρήγα, τον Θεόδωρο που μένει στην Αθήνα, επιστολή, στην οποία θα του ζητείται άμεσα συνάντηση, προκειμένου να κάνει γνωστά τα σχέδια τους για την εφημερίδα.

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΡΤ βήμα για την κοινωνία που αντιστέκεται

Στην ΕΡΤ η κυβέρνηση αγνόησε τις κατακτήσεις των εργαζόμενων και της κοινωνίας στα δύο χρόνια του αγώνα ενάντια στο «μαύρο», αρνούμενη ακόμη και να αποδεχθεί τον ρόλο της γενικής συνέλευσης των εργαζόμενων. Έτσι, οι εργαζόμενοι, που αρνηθήκαμε να αποδεχθούμε τα τετελεσμένα μιας κανονικότητας που έχει βάση το αποτυχημένο μοντέλο του παρελθόντος μιας κρατικής-κυβερνητικής ΕΡΤ, αποφασίσαμε να αντιδράσουμε. Στην ΕΡΤ3 συγκροτήσαμε τη Συλλογικότητα Εργαζομένων που έχει φωνή και δρα κόντρα στη σιωπή και στο φόβο και κόντρα σε πρακτικές που δεν.. ταιριάζουν στη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Παράλληλα, διατηρούμε τις επαφές μας και την κοινή δράση με τα αγωνιζόμενα τμήματα της κοινωνίας.

 Στις παρεμβάσεις μας στηλιτεύουμε το γεγονός ότι η ΕΡΤ καθοδηγείται μόνο από τα συντηρητικά ιδεολογήματα και ότι δεν προβάλλει εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες. Αυτό έγινε φανερό από την αρχή στην ΕΡΤ3 που επέλεξε να μη συνεχίσει τις εκπομπές του δίχρονου αγώνα όπως το «Κόσμος Εν Κινήσει», την «Παιδεία Σε Κρίση» και τη «Zona Rossa». Επισημαίνουμε ότι το κάθετα ιεραρχικό μοντέλο επιλέχτηκε για να μπορεί να εξυπηρετεί συγκεκριμένες κυβερνητικές πολιτικές, που με τη σειρά τους εξυπηρετούν την κυρίαρχη νεοφιλελεύθερη άποψη. Αυτή που θέλει όλα να κινούνται γύρω από την επιχειρηματικότητα και το κράτος της αγοράς.

Η Συλλογικότητα Εργαζομένων της ΕΡΤ3 καταγγέλλει ανοιχτά και δημόσια την πολιτική της Διοίκησης στον τομέα της ενημέρωσης και ότι με τις επιλογές της συνεχίζει στον κατήφορο της κυβερνητικής προπαγάνδας, απαξιώνοντας τους εργαζόμενους και τους αγώνες κατά του «μαύρου» και αποστερεί από την ΕΡΤ τα χαρακτηριστικά του πραγματικά κοινωνικού, δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα που λειτουργεί στο όνομα και υπέρ της αγωνιζόμενης κοινωνίας.

Επίσης, μετά την κάλυψη της εκδήλωσης της Χρυσής Αυγής στις Θερμοπύλες, δηλώσαμε ότι ως εργαζόμενοι της ΕΡΤ/ΕΡΤ3, που συνεχίζουμε τον αγώνα για τη δημοκρατία, την ελευθερία, την ακηδεμόνευτη ενημέρωση για ένα πραγματικά κοινωνικό μέσο, μαζί με την κοινωνία, καταδικάζουμε την απόφαση της Διοίκησης της ΕΡΤ να μεταδοθεί ο ρατσιστικός, ναζιστικός λόγος της Χρυσής Αυγής. Θεωρούμε προσχηματική τη θέση ότι η ΕΡΤ είναι υποχρεωμένη να καλύπτει με ποσόστωση τις ανοιχτές εκδηλώσεις που της υποδεικνύουν τα ίδια τα κοινοβουλευτικά κόμματα μετά από σχετικό τους αίτημα, την ώρα που η ηγεσία του εν λόγω κόμματος είναι υπόδικη με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Καταγγείλαμε, επίσης, την απεργοσπασία με διευθυντικές μεθοδεύσεις την ημέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ. Την ίδια στιγμή αστυνομικές δυνάμεις έσφιγγαν τον κλοιό γύρω από το κτίριο της ΕΡΤ3 μην επιτρέποντας την είσοδο ούτε σε εργαζόμενους, ενώ συγχρόνως αστυνομικοί με πολιτικά κυκλοφορούσαν στους χώρους εργασίας.

Έχοντας βιώσει τη μέγιστη σύνδεση που είχε ποτέ η ΕΡΤ με την κοινωνία τα δύο χρόνια του αγώνα και της αυτοδιαχείρισης, δεν θα πάψουμε να αγωνιζόμαστε για μία κοινωνική ΕΡΤ.

Υπάρχουν βέβαια και συνάδελφοι που δεν τα συμμερίζονται όλα αυτά, αλλά ας σκεφτούμε κι ας κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας. Καλώς κατακρίνουμε δημοσιογράφους της ιδιωτικής τηλεόρασης που είναι εξαρτήματα και ενεργούμενα των καναλαρχών, αλλά ας δούμε πρώτα τι κάνουμε εμείς και κατά πόσο και αν καταγγέλλουμε τα φαινόμενα κυβερνητικού εναγκαλισμού της ΕΡΤ.

Κι όπως έλεγε το πανό μας τα δύο χρόνια του αγώνα: ΕΡΤ για την κοινωνία και όχι για την εξουσία.

Στέλιος Νικητόπουλος, δημοσιογράφος της ΕΡΤ3

Πηγή: Δρόμος της Αριστεράς

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ - ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΟΣΠΕΡΤ

Η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ που είναι και αγώνας της κοινωνίας, ώστε να μη χαριστεί και η τελευταία  περιουσία του λαού – που με τόσο κόπο και στερήσεις έχει αποκτηθεί -  στους ξένους τοκογλύφους  που με την αναλγησία τους και τη φόρα που έχουν πάρει, μας αφαιρούν ακόμα και τα πολυτιμότερα αγαθά της ζωής, της αξιοπρέπειας και της ελευθερίας.

Μετά τις ΔΕΚΟ που απαιτούν να είναι λάφυρό τους, που μας αφήνουν να αργοπεθαίνουμε, θα βρουν τρόπο να μοιράσουν ακόμα και το οξυγόνο με περικοπές και εκ περιτροπής. Όσο οι μνημονιακές κυβερνήσεις είναι υποταγμένες και ο λαός δεν ξεσηκώνεται για το δικαίωμα στη ζωή και το μέλλον των παιδιών τους, δεν θα αλλάξει τίποτα.

Ένας ανένδοτος αγώνας και διεκδίκηση μέχρι το τέλος των δίκαιων απαιτήσεών μας είναι μονόδρομος. Δεν μας τη χαρίζουν, ούτε τους χρωστάμε τη ζωή μας.

Είναι δικιά μας, τη θέλουμε πίσω και θα την πάρουμε.

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ EΡΤ ΣΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Κινητοποίηση Διαμαρτυρίας Δευτέρα 26 Σεπτέμβρη 6μμ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

Την Δευτέρα 26 Σεπτέμβρη στις 6μμ διαδηλώνουμε έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή, ενάντια στην προκλητική προβολή των δραστηριοτήτων της Χ.Α από την τηλεόραση της ΕΡΤ, μετά την τελευταία παρουσίαση της συγκέντρωσης των νεοναζί στις Θερμοπύλες. Δεν θα ανεχθούμε άλλο, οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα, τα τάγματα εφόδου που είναι υπεύθυνα για δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις, να βρίσκουν στην τηλεόραση της ΕΡΤ βήμα προβολής και ξεπλύματος τους από αυτό που πραγματικά είναι, μια εγκληματική συμμορία με μαχαιροβγάλτες.

Η τηλεόραση της ΕΡΤ προβάλει το πρόσχημα της προβολής της δραστηριότητας των πολιτικών αρχηγών και των κόμματων του κοινοβουλίου. Πρόκειται για επικίνδυνο αστείο, τη στιγμή που η βουλή, αναγνωρίζει ότι πρόκειται για εγκληματική οργάνωση και έχει σταματήσει την χρηματοδότηση «του νόμιμου πολιτικού κόμματος». Και αυτό το επιχείρημα γίνεται ακόμη πιο προκλητικό μια που η πλειοψηφία των τηλεοπτικών καναλιών μετά την τεράστια αντιφασιστική έκρηξη που ακολούθησε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αρνούνται να προβάλουν τις «δραστηριότητες» των νεοναζί δολοφόνων. Το ίδιο και οι περισσότερες εφημερίδες και ραδιόφωνα. 

Δεν είναι χτύπημα στην ελευθεροτυπία και τη δημοκρατία να μην προβάλεις τους φασίστες στα ΜΜΕ. Όταν απώτερος σκοπός των νεοναζί είναι η διάλυσή της δημοκρατίας, η επιβολή του τρόμου, και η επιστροφή στους θαλάμους αερίων, τότε το θέμα της δημοκρατίας δεν είναι θεωρητικό σχήμα αλλά πολύ συγκεκριμένο και κρίνεται επί του… κρεματορίου.

Για τους βιαστές της δημοκρατίας είναι το λιγότερο παράδοξο και αντιφατικό να ισχυρίζεται κάποιος ότι μπορούν να απολαμβάνουν το δικαίωμα να διαδίδουν και να εκτελούν τις πράξεις τους ντυμένοι με την προβιά «πολιτικού κόμματος» κι αυτό να θεωρείται «υπεράσπιση της δημοκρατίας». 

Πρόκειται για αφέλεια, την οποία έχει πληρώσει ιστορικά η ανθρωπότητα και κανείς σίγουρα δεν θέλει ποτέ ξανά να δει. Η προβολή δεν τους απομονώνει, αντίθετα δίνει έδαφος να σπείρουν το δηλητήριό τους και να νομιμοποιηθούν ως ένα ακόμα «πολιτικό κόμμα» και όχι ως μαχαιροβγάλτες όπως πραγματικά είναι. Γι’ αυτό επιμένουμε «καμιά ελευθερία στους εχθρούς της ελευθερίας».

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Δείξε μου τους φίλους σου να σου πώ ποιός είσαι

δημοσιεύουμε σχόλιο του 
ΜΕΤΩΠΟΥ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην ΠΟΕΣΥ


Δείξε μου τους φίλους σου να σου πώ ποιός είσαι

Τον πρώην μάνατζερ της τραγουδίστριας - πορνοστάρ Τζούλιας Αλεξανδράτου, Μένιο Φουρθιώτη, επιστράτευσαν οι καναλάρχες για να επιτεθεί στην ΕΡΤ σαν αντιπερισπασμό για τις άδειες των καναλιών. Σε μία εκπομπή στο Εξτρα, που είχε φωτο από οπίσθια "επωνύμων", προϊόντα κολλαγόνου, ενεχυροδανειστήρια χρυσού, διαζύγια και ξεκατινιάσματα, ρεπορτάζ για τον ... τέως, που έκλαιγε  στην τελετή βράβευσης των ολυμπιονικών, που έκανε η ΕΟΕ, αναμάσημα της πρόσφατης είδησης για προσλήψεις ελάχιστων συμβασιούχων στην ΕΡΤ (οι ελλείψεις λόγω συνταξιοδοτήσεων είναι πολλές και προφανώς διεκδικούμε κανονικές προσλήψεις και όχι ελαστικές σχέσεις εργασίας), επιχειρήθηκε να πλασαριστεί σαν είδηση το υποτιθέμενο κόστος μισθοδοσίας της ΕΡΤ σαν βάρος εναντίον των πολιτών. Όλα αυτά από ένα κανάλι που έχει ιστορία στα ενοικιαζόμενα συνεργεία δηλαδή στην μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών στα αντίστοιχα ταμεία και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Ρε ούστ που θα μας πλασάρετε και τον Κοκό και θα μιλήσετε και για ενημέρωση...


για να μην ξεχνάμε βλέπουμε και τις αναρτήσεις αρχείου:

http://financialcrimesnews.blogspot.gr/2012/10/a-extra.html

http://financialcrimesnews.blogspot.gr/2012/08/extra-channel.html

http://www.gossip-tv.gr/showbiz/story/415294/okto-mines-poini-fylakisis-gia-ton-menio-foyrthioti

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Εκδήλωση στην ΕΡΤ - STOP στους νεοναζί της ΧΑ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ, της ΠΟΣΠΕΡΤ και του Συντονισμού ενάντια στα Μνημόνια, στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ σήμερα Πέμπτη 22/9 με θέμα "καμία προβολή στους νεοναζί της Χ.Α." και ομιλητές τον Δημήτρη Ψαρρά δημοσιογράφο από την Εφ. Συν. και τον Πέτρο Κωνσταντίνου συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ.

Μετά τις εισηγήσεις των ομιλητών, αναπτύχθηκε πλούσια συζήτηση από τους συναδέλφους, δημοσιογράφους, τεχνικούς, υπάλληλους, μουσικούς.

Στη διάρκεια της συζήτησης έκανε επίσκεψη και ο πρόεδρος της ΕΡΤ Δ. Τσακνής δηλώνοντας ότι θα καταθέσει πρόταση στο ΔΣ της ΕΡΤ που συνεδρίαζε το απόγευμα της ίδια ημέρας, να σταματήσει η προβολή των εξωκοινοβουλευτικών δραστηριοτήτων της Χ.Α. από την τηλεόραση της ΕΡΤ.

Εμείς πάντως συνεχίζουμε με το συλλαλητήριο την Δευτέρα 26 Σεπτέμβρη στις 6μμ στο Ρραδιομέγαρο, μέχρι να κερδίσουμε το να σταματήσει η προβολή των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής από την τηλεόραση της ΕΡΤ.

Διαμαρτυρία στην ΕΡΤ: Καμιά προβολή των νεοναζί της Χ.Α.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ οργανώνεται με πρωτοβουλία της ΚΕΕΡΦΑ, τη Δευτέρα 26/9, στις 6μμ. Η συγκέντρωση γίνεται ενάντια στην προκλητική προβολή των δραστηριοτήτων της Χρυσής Αυγής από την τηλεόραση της ΕΡΤ, με αποκορύφωμα την τελευταία παρουσίαση της συγκέντρωσης των νεοναζί στις Θερμοπύλες.

 “Η ΕΡΤ για την οποία παλέψαμε χιλιάδες εργαζόμενοι, νεολαίοι και αντιφασίστες, για δύο χρόνια μέχρι να ξανανοίξει, δεν θα αφήσουμε να γίνει πλυντήριο των δολοφόνων νεοναζί” αναφέρει το κάλεσμα στη συγκέντρωση.

Επίσης, ανοιχτή συζήτηση συνδιοργανώνουν η ΠΟΣΠΕΡΤ και η ΚΕΕΡΦΑ την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 1 μμ στην αίθουσα της ΠΟΣΠΕΡΤ. Το θέμα της συζήτησης είναι: «Έχουν δικαίωμα προβολής οι φασίστες στα ΜΜΕ; Είναι αντιδημοκρατικό να τους απαγορεύεις την προπαγάνδα;». Ομιλητές θα είναι ο Δημήτρης Ψαρράς, δημοσιογράφος και ο Πέτρος Κωνσταντίνου, από την ΚΕΕΡΦΑ

Κάτω από το βάρος των αντιδράσεων η διοίκηση της ΕΡΤ αναγκάστηκε να καλέσει την ΚΕΕΡΦΑ σε συνάντηση το μεσημέρι της Τρίτης 20/9. Στην αντιπροσωπεία που συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή, συμμετείχαν ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ Πέτρος Κωνσταντίνου, ο Θανάσης Καμπαγιάννης από την Πολιτική Αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο Τάσος Αναστασιάδης, εκ μέρους του Συντονισμού Ενάντια στα Μνημόνια, ο πρόεδρος ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης, και ο Γαβριήλ Κασιμάτης, Γενικός Γραμματέας της ΠΟΣΠΕΡΤ.

“Η προβολή του ναζιστικού μορφώματος από την ΕΡΤ παραβιάζει κατάφωρα αρχές αλλά και επιλογές, που έχει κάνει η πολιτεία και οι θεσμοί της μετά από τις μεγάλες κινητοποιήσεις του λαού αμέσως μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, θέτοντας τέλος στην πολύχρονη ασυλία της εγκληματικής δράσης, που δυστυχώς απολάμβανε το ναζιστικό μόρφωμα από τον κρατικό μηχανισμό, την Αστυνομία και τον ίδιο τον μηχανισμό της δικαιοσύνης” σημειώνει μεταξύ άλλων το ψήφισμα που παραδόθηκε στον Τσακνή. “Ως εκ τούτου, καλούμε την ΕΡΤ, όπως και κάθε άλλο μέσο ενημέρωσης, να μην δίνουν βήμα στους κήρυκες του μίσους και του ναζισμού.

Απαιτούμε την διακοπή της προβολής των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, του μορφώματος που δικάζεται για διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση. Απαιτούμε την διακοπή της έμμεσης χρηματοδότησης τους με την παροχή τηλεοπτικού χρόνου”, καταλήγει.

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ δεσμεύτηκε ότι το θέμα θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΡΤ.

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο ΔΟΛ

Γενική Συνέλευση όλων των εργαζομένων στο ΔΟΛ πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 16.00 στο χώρο εργασίας με παρουσία αντιπροσώπων των διοικήσεων των συνδικαλιστικών σωματείων του κλάδου. Το ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στην Ενωση Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΠΗΕΑ) δημοσίευσε την παρακάτω καταγγελία για τα τεκταινόμενα στον ΔΟΛ και τους «συνδικαλιστικούς αβανταδόρους του μεγάλου αφεντικού»:

Ο Μ. Γκανάς και τα φερέφωνα του εκτός των άλλων, προσφέρουν τις τελευταίες όπως διαφαίνεται, διακριτές υπηρεσίες τους στο μεγάλο αφεντικό του ΔΟΛ. Με οποιοδήποτε τρόπο και μέσο επιχειρούν να καταστείλουν κάθε συλλογική μορφή διεκδίκησης –προσφυγές για Ασφαλιστικά Μέτρα –Επίσχεση εργασίας, αγωνιστικές κινητοποιήσεις κ.λ.π. των εργαζομένων, που αφορούν δεδουλευμένα περίπου 4 μηνών που η εταιρεία οφείλει στο σύνολο των εργαζομένων του Ομίλου.

Οι «συνδικαλιστικοί» αβανταδόροι του μεγάλου αφεντικού του ΔΟΛ το λένε με όσο πιο κυνικό.. και απροκάλυπτο τρόπο: «Να μην κλείσουμε το μαγαζί και να διευκολύνουμε την εργοδοσία… στην εξεύρεση λύσης…!!»

Η κατάσταση στον Όμιλο παίρνει εκρηκτικές και απρόβλεπτες διαστάσεις, καθώς παρήλθε άκαρπη και η τελευταία ημερομηνία που είχε ορίσει η εταιρεία για πληρωμή (έναντι οφειλομένων) χωρίς καμία περαιτέρω ενημέρωση για το πότε θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι.

Στο πλαίσιο της «διευκόλυνσης» του μεγάλου αφεντικού ο Μ. Γκανάς και οι λοιποί συνοδοιπόροι του, διασπαστικά αρνούνται να πραγματοποιήσουν Γεν. Συνέλευση του διοικητικού προσωπικού, από κοινού με τους συντάκτες και το τεχνικό προσωπικό στο χώρο εργασίας, ευελπιστώντας ότι θα διαχειριστούν πυροσβεστικά την όλη κατάσταση με τους συναδέλφους διοικητικούς έχοντας την Νομική Υπηρεσία της Ένωσης στη δούλεψη τους. Επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την αγωνία και το φόβο για το αύριο των συναδέλφων μας με παραινέσεις και εκφοβισμούς στο να μην κάνουμε τίποτα.

Η εμπειρία έχει αποδείξει ότι εάν πραγματικά ένας εργοδότης θέλει να συνεχίσει τη μπίζνα βάζει από την τσέπη του λεφτά…. διαφορετικά μην τον είδατε!!

Αλλά τότε θα είναι πλέον αργά για την τύχη των διεκδικήσεων των εργαζομένων και τα οφειλόμενα από την εργοδοσία. Αυτός εξάλλου είναι και ο ρόλος σήμερα του άθλιου εργοδοτικού συνδικαλισμού, στο να κρατήσει δηλαδή «ήρεμους» τους απλήρωτους εργαζόμενους μέχρι το μεγάλο αφεντικό να επιλέξει το χρόνο και την κατάλληλη στιγμή που θα θελήσει ενδεχομένως να αποδράσει.

ΖΗΤΑΜΕ

α) Άμεση σύγκλιση για σήμερα Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 16.00 Γεν. Συνέλευση όλων των εργαζομένων στον Όμιλο στο χώρο εργασίας με παρουσία αντιπροσώπων των διοικήσεων των συνδικαλιστικών σωματείων του Κλάδου.

β) Αντιπροσωπεία συνδικαλιστών να πραγματοποιήσουν συνάντηση την Τετάρτη με την εργοδοσία θέτοντας δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα εξόφλησης δεδουλευμένων, που σε περίπτωση μη υλοποίησης, οι διοικήσεις των ενώσεων να προσφύγουν άμεσα στις ενδεδειγμένες και ως άνω περιγραφόμενες νομικές ενέργειες, αλλά και αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

ΥΓ: Ο εκπρόσωπος του ΔΙΚΤΥΟΥ Παναγιώτης Σκουτέρης που τυγχάνει και μέλος της Εργασιακής Επιτροπής του ΔΟΛ με εξουσιοδότηση της Συντονιστικής Γραμματείας έχει προβεί σε ενέργειες και επαφές με διοικήσεις συνδικαλιστικών ενώσεων του Κλάδου προς αυτήν την κατεύθυνση.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στην ΕΠΗΕΑ

ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΣΤΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ  ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

Πηγή: sxoliastisepiea.blogspot.gr

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

ETITA - ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Από την πρώτη στιγμή εμείς οι τεχνικοί της ιδιωτικής τηλεόρασης συμφωνήσαμε για το ότι πρέπει να μπει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο.  Σε όλη την διάρκεια αυτών των μηνών οι αντιρρήσεις μας σε διάφορες κυβερνητικές επιλογές έπεφταν στο κενό καθώς εκείνοι είχαν την δική τους αντίληψη για το πώς θα χτυπούσαν την διαπλοκή.  Αυτήν την αντίληψη όλοι οι Έλληνες την έχουν πια καταλάβει!
Τελικά όμως φάνηκε πως για τον κύριο Παππά, εκτός των άλλων, τάξη σημαίνει μαύρο σε πολλούς τηλεοπτικούς σταθμούς με χιλιάδες και πλέον εργαζόμενους στον δρόμο σε ένα κλάδο που ήδη μετράει εκατοντάδες ανέργους. Τάξη σημαίνει να χαθούν εργασιακά δικαιώματα πολλών χρόνων και οι 2 νέοι καναλάρχες  να έχουν το δικαίωμα να προσλάβουν συμβασιούχους με τον βασικό μισθό πείνας των 586 και όχι των 751 ευρώ.
Κύριε Παππά.
Τους εργοδότες μας τους έχουμε κοιτάξει ήδη  στα μάτια όλα τα χρόνια των μνημονίων. Μνημόνια που εσείς ΔΕΝ καταργήσατε αλλά και που εσείς ΕΠΙΒΑΛΛΑΤΕ. Τώρα όμως κύριε Παππά κοιτάμε στα μάτια εσάς γιατί ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟΛΥΕΙ!
Κύριε Τσίπρα.
Οι τεχνικοί της ιδιωτικής τηλεόρασης αγωνίστηκαν για τους 2000 συναδέλφους αλλά και τους άλλους χιλιάδες εργαζόμενους που απολύθηκαν. Μαζί με τους συνάδελφούς μας στην ΕΡΤ. Μαζί με τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών. Μαζί με τους εργαζόμενους της Χαλυβουργίας. Μαζί με τους εργαζόμενους του Λήδρα και τόσους άλλους κλάδους. Η προσπάθειά σας λοιπόν, να μας βάλετε απέναντι από την κοινωνία θα πέσει στο κενό.
Έπειτα από όλα αυτά  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ:
ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΝΑΛΙ
ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΑΔΕΙΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ
ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΑΣ, ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ
Τέλος τονίζουμε ότι όποιος νομίζει πως θα ΑΦΗΣΟΥΜΕ να παίζονται πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες 2000 οικογενειών, δεν μπορεί παρά να είναι ανόητος . Όποιος δε, πιστεύει ότι θα ΑΦΗΣΟΥΜΕ το μαύρο να πέσει στη ζωή μας, δυο φορές ανόητος.
Υ.Γ.
Το Δ.Σ. της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. δηλώνει για τον μόνιμα απεργοσπαστικό ΣΚΑΙ . Αφού φτάνει στο σημείο να σπάει την απεργία που γίνεται για να διευκολυνθούν τα μέλη μας να παραστούν στην Γ. Συνέλευση τότε τα δάκρυα που χύνει για τους εν δυνάμει χιλιάδες απολυμένους είναι πράγματι κροκοδείλια.
για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Πηγή: etita.gr

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Ασφαλιστικό: Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ δεν κάνουν βήμα πίσω

ΣΥΣΚΕΨΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΑΜΕΙΩΝ ΜΜΕ – ΑΘΗΝΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ 17/9/2016

Μπροστά στις συνθήκες κατάρρευσης του κλάδου, βήμα πίσω από το πλαίσιο των 5 σημείων-θέσεων των εργαζομένων στον κλάδο των ΜΜΕ για το ασφαλιστικό (αυτονομία ΕΤΑΠ, ανεξαρτησία-αυτοδιοίκητο ΕΔΟΕΑΠ-ΕΤΑΣ-ΤΕΑΣ, διασφάλιση πόρου/αγγελιόσημου, επέκτασή του στο διαδίκτυο, σύναψη ΣΣΕ) αποφάσισαν να μην κάνουν τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των Ενώσεων, Ομοσπονδιών, Ταμείων, που συναντήθηκαν το Σάββατο στην Αθήνα.

Την αντίδραση πολλών προκάλεσε το θέατρο  του παραλόγου που επιχείρησαν να στήσουν οι υπεύθυνοι στο χειρισμό, την παρελκυστική τακτική, την κωλυσιεργία και τις επαφές με τους κυβερνητικούς, που οδήγησαν στο ροκάνισμα του χρόνου και τη μη αντίδραση του κλάδου. Άλλοι σιωπώντας (ΠΟΕΣΥ, προεδρείο ΕΔΟΕΑΠ) κι άλλοι παρελθοντολογώντας (ΕΠΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ), προσπάθησαν να… πετάξουν τη μπάλα στην κερκίδα.  Γι αυτό και ζητήθηκε η ανάληψη των ευθυνών από αυτούς. Όμως η τακτική τους δεν πέρασε. Άρχισε η ομοβροντία άλλων μελών που ακολούθησε (ΕΣΗΕΑ, Μέτωπο Ανατροπής, ΠΑΜΕ Τύπου κ.α.), συνοδεύοντας τις τοποθετήσεις τους με προτάσεις για άμεσες απεργιακές κινητοποιήσεις. Κάποιοι πρότειναν απεργία στα μέσα όπου εμπλέκεται το  κράτος-κυβέρνηση, άλλοι και στα ιδιωτικά ή στάση σε αυτά την ώρα της συγκέντρωσης έξω από το υπουργείο, ενώ άλλοι αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα εκστρατείας ενημέρωσης και συσπείρωσης της βάσης, λήψη αποφάσεων από τα κάτω κ.α.. Σε αυτήν την κατεύθυνση κινήθηκαν οι εκπρόσωποι στα διοικητικά του Μετώπου για την Ανατροπή (Πρωτοβουλία για την Ανατροπή-ΕΣΗΕΑ, Ασύνταχτο Μέτωπο Αγώνα-ΕΣΗΕΜΘ). 

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το πλαίσιο που διαμορφώθηκε είναι στην κατεύθυνση πραγματοποίησης απεργιακών κινητοποιήσεων ενάντια στην κατεδάφιση των ασφαλιστικών τους ταμείων, μετά την απόφαση του υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου (την ημέρα της συνάντησής του με την τρόϊκα) να μην δώσει παράταση (πέραν της 15ης/9) στο αγγελιόσημο των εργαζομένων στα ΜΜΕ, κάτι που σημαίνει το τέλος των ΕΔΟΕΑΠ, ΕΤΑΣ, ΤΕΑΣ. Απεργίες οι οποίες θα  συνοδευτούν από κινητοποίηση-συγκέντρωση έξω από το υπουργείο, στο οποίο καλείται η τριμερής συνάντηση την Τρίτη το απόγευμα. Το συντονιστικό θα πάει στη συνάντηση,  αλλά για να ξεκαθαρίσει ότι δεν διαπραγματεύεται με ανύπαρκτους εκπροσώπους εργοδοτών, ενώ για την κυβέρνηση να νομοθετήσει σχετικά και να μην πετάει το μπαλάκι. Τις σχετικές αποφάσεις για όλα καλούνται  να λάβουν οι Ενώσεις των εργαζομένων. Την Δευτέρα θα συνεδριάσει το διοικητικό της ΕΣΗΕΑ, την Τρίτη είναι η συνάντηση στο υπουργείο  Εργασίας και την Τετάρτη συνέρχεται το διοικητικό της ΠΟΕΣΥ.

ΠΗΓΗ: www.asyntaxtostypos.org

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Συνάντηση σωματείων για το αγγελιόσημο - Ώρα για απεργία

Έληξε η προθεσμία και δεν θα δοθεί άλλη, τρίτη κατά σειρά, παράταση στην ισχύ του αγγελιόσημου, όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος μετά τη συνάντηση με τους δανειστές. Δεν χρειάζεται άλλη αναμονή. Το Σάββατο 17/9 στη συνάντηση των συνδικαλιστικών ενώσεων στα ΜΜΕ και του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ στις 12 μμ στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ χρειάζεται να υπάρξει απόφαση για συντονισμένη απεργιακή απάντηση, σε πανελλαδική κλίμακα, για να σώσουμε ασφαλιστικά δικαιώματα, υγειονομική περίθαλψη και συντάξεις.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Γ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι σήμερα  πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στον Τύπο, με την παρουσία τη δική του και του αρμόδιου υφυπουργού Τάσου Πετρόπουλου, αφού πρώτα σε δήλωσή του σε δημοσιογράφους το πρωί της Παρασκευής, πριν από την έναρξη διεθνούς συνεδρίου για τα εργασιακά, τα «έχωσε» δακρύβρεχτα στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο που υπονομεύει την εργασία και έχει οδηγήσει όπως είπε την Ευρώπη να «χάσει την ψυχή της, που είναι το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο».

Ανακοίνωσε ότι ορίστηκε νέα συνάντηση την Τρίτη, με συμμετοχή και της εργοδοτικής πλευράς, με σκοπό την αναζήτηση πηγής χρηματοδότησης που θα διατηρήσει σε λειτουργία τον ΕΔΟΕΑΠ και με κατεύθυνση τη μετατροπή του νομοθετημένου πόρου του αγγελιόσημου, που πια δεν υφίσταται, σε αντίστοιχο πόρο συμφωνημένο μεταξύ της εργοδοτικής και της εργατικής πλευράς (π.χ 10% επί του τζίρου των διαφημίσεων).

Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. τη Δευτέρα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. σας καλεί σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 23 του Καταστατικού της, σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Εργασιακά

2. Επερχόμενες εκατοντάδες απολύσεις λόγω κλεισίματος των τηλεοπτικών σταθμών

ΣΕ 3 ΜΗΝΕΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΜΑΥΡΟ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΣΕ 3 ΜΗΝΕΣ 2000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕΝΟΥΝ ΑΝΕΡΓΟΙ

ΣΕ 3 ΜΗΝΕΣ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΜΑΣ

ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ;;

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου και ώρα 12.00 στο Συνεδριακό χώρο του ΚΥΒΕ Περιστερίου [Εθνάρχου Μακαρίου 1 & Κηφισού (Γέφυρα Κολοκυνθού)]

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΕΣΗΕΑ: Καταγγελία για την επίθεση νεοναζί σε δημοσιογράφους στη Χίο

Ανακοίνωση ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση από ακροδεξιά στοιχεία σε βάρος του Διευθυντή της διαδικτυακής εφημερίδας «ASTRAPARIS», συναδέλφου και μέλους της ΕΣΗΕΑ, Γιάννη Στεβή, ο οποίος εκτελούσε το δημοσιογραφικό του καθήκον σε συγκέντρωση πολιτών στην κεντρική πλατεία της Χίου.

Άτομα του ακροδεξιού χώρου οργάνωσαν πορεία με προορισμό τους χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών και επετέθησαν και κατά των δημοσιογράφων.

Ο συνάδελφος υπέστη θλαστικό τραύμα στο αριστερό χέρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου, όπου έμεινε μέχρι το μεσημέρι.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί τις αστυνομικές αρχές να αντιμετωπίσουν άμεσα τα φαινόμενα αυτά και τις εκτροπές που απεργάζονται ακροδεξιά στοιχεία και να διασφαλίσουν το δικαίωμα των δημοσιογράφων κατά την εκτέλεση τους καθήκοντός τους.


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Στάση εργασίας σε "Μακεδονία" και "Θεσσαλονίκη" - Εννέα μήνες απλήρωτοι

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη, 15 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ασαφείς υποσχέσεις και διαδοχικές παλινωδίες εξακολουθεί να αντιπαραθέτει η ΜΜΕ ΑΕ στην έμπρακτη και διαρκή προσπάθεια των εργαζομένων στις εφημερίδες «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη», να διατηρηθούν στη ζωή οι τίτλοι και να ανταποκρίνονται στην ιστορική αξία τους.

Η εργοδοσία της επιχείρησης, που πέρα από την ανοχή των εργαζομένων αξιοποίησε και τη στήριξη εθνικών και κοινοτικών πόρων, αδυνατεί να τηρήσει βασικές υποχρεώσεις της έναντι του δυναμικού των Μέσων που διατηρεί και συσσωρεύει διαρκώς οφειλές δεδουλευμένων, που πλέον έχουν ξεπεράσει τους εννέα μήνες.

Αντιδρώντας στην τακτική αυτή της εργοδοσίας, η ΕΣΗΕΜ-Θ και η ΕΤΗΠΤΘ κηρύσσουν αύριο, Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016, στάση εργασίας των δημοσιογράφων και του τεχνικού προσωπικού σε όλα τα  Μέσα της ΜΕΕ ΑΕ, από τις 20:00 έως τις 00:00.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ και η ΕΤΗΠΤΘ καλούν την εργοδοσία:

Να καταβάλει τα δεδουλευμένα που οφείλει στους εργαζόμενους.

Να είναι εφεξής συνεπής στις υποχρεώσεις της έναντι των εργαζομένων και του νόμου.


Τα Διοικητικά Συμβούλια

Άμεση απάντηση των συνδικάτων στην επίθεση νεοναζί της Χ.Α. σε δημοσιογράφους στη Χίο

Προς το ΔΣ τη ΠΟΕΣΥ

Αγαπητοί συνάδελφοι

Με αφορμή την ανάρτηση της οποίας επισυνάπτω την ηλεκτρονική διεύθυνση, εκτιμώ ότι πρέπει να υπάρξει ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ. Eιδικά για το νησί της Χίου, που το ένα τρίτο του πληθυσμού του ήταν πρόσφυγες πολέμου στη διάρκεια της ιταλογερμανικής κατοχή, είναι πρόκληση η δράση των ακροδεξιών τραμπούκων.

Νάσος Μπράτσος μέλος του γενικού συμβουλίου

Για το συμβάν δείτε εδώ

Υ.Γ. για ευρύτερη ενημέρωση για την ιστορία της χιώτικης προσφυγιάς δείτε εδώ 

Συντονισμένες απεργίες για να σώσουμε το ασφαλιστικό

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ Δ.Σ. ΕΝΩΣΕΩΝ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ, ΤΑΜΕΙΩΝ ΚΛΑΔΟΥ ΜΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 10/9

Σφοδρή κριτική δέχθηκαν όσοι εκ της συνδικαλιστικής ηγεσίας του κλάδου των ΜΜΕ έχουν τον χειρισμό του ασφαλιστικού, κατά τη σύσκεψη των διοικητικών συμβουλίων των Ενώσεων, Ομοσπονδιών και Ταμείων του κλάδου των ΜΜΕ, τα οποία συναντήθηκαν το Σάββατο 10/9 στην Θεσσαλονίκη. Τα μέλη των προεδρείων που έχουν αναλάβει τον… «συντονισμό» των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο της τριμερούς συνάντησης (υπουργείο, εργοδότες, εργαζόμενοι) και κυρίως της ΠΟΕΣΥ, τηςΕΠΗΕΑ, αλλά και ΕΣΠΗΤ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΠΗΕΘ, καθώς και του ΕΔΟΕΑΠ,δέχθηκαν τα πυρά πολλών που συμμετείχαν στη σύσκεψη των περίπου 60 εκλεγμένων συνδικαλιστικών εκπροσώπων. Αυτοί οι οποίοι σπεύδουν προς εξυπηρέτηση των κυβερνητικών επιδιώξεων και σύρονται σε διαπραγματεύσεις, το μόνο που κάνουν είναι να κρατούν σε ομηρία τον κλάδο. Αποτελούν τον βραχίονα της κυβέρνησης και τα μακρύ χέρι του Σύριζα, ακούστηκε.

 Ο πλέον κυνικός ήταν ο πρόεδρος της ΕΠΗΕΑ Μ. Γκανάς, ο οποίος βγήκε και είπε: Χάσαμε κι ας δούμε τι μπορούμε να πάρουμε (!). Να είμαστε ευέλικτοι, είπε αφήνοντας άφωνους πολλούς, και να μην μιλάμε για συνδικαλιστική αντιμετώπιση του ασφαλιστικού, αλλά τεχνοκρατική. Οι 4 Ενώσεις (που συμμετέχουν στον ΕΔΟΕΑΠ, ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΠΗΕΑ, ΕΠΗΕΘ) δεν μπορέσαμε να έχουμε τη στήριξη των από τα κάτω, αλλά εμάς ψηφίζουν. Και αφού δεν μπορούμε να πετύχουμε, ας πάμε στην τριμερή και να καταλήξουμε. Ο πρόεδρος της ΕΣΠΗΤ Θ. Μπερεδήμας είπε ότι έχουμε ηττηθεί. Κι αυτοί που λένε τώρα για βραχίονα της κυβέρνησης, είναι αυτοί που ως διοικήσεις των σωματείων παλαιότερα είχαν αντιταχθεί στο άνοιγμα και την ένταξη όλων στον ΕΔΟΕΑΠ. Άλλοι πάλι (π.χ. εκ της ΠΟΕΣΥ, της ΕΣΗΕΜΘ) απλώς… κούρνιασαν. Με τον αντιπρόεδρο της ΠΟΕΣΥ Γ. Σαββίδη να λέει ότι σώσαμε τον ΕΔΟΕΑΠ και τα ΤΕΑΣ από τα αρχικά σχέδια Κατρούγκαλου.

Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Στ. Νικολόπουλος ξεκαθάρισε από την αρχή ότι δεν πρέπει να βλέπουμε μόνο τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ και των ΤΕΑΣ, αλλά όλο το ασφαλιστικό ως ενιαίο ζήτημα, το οποίο πλέον αποδομείται. Ενώ μετέφερε την απειλή του υπουργού Κατρούγκαλου ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία αυτός τότε θα νομοθετήσει κατά το δοκούν εισφορές! Ζήτησε η αναλογιστική μελέτη να εξετάσει όλα τα σενάρια της διεύρυνσης των Ταμείων μας και με μέλη των άλλων Ενώσεων. Ενώ απαντώντας στη συνέχεια σε κάποιους εκ των ομιλητών, ανέφερε ότι κινδυνεύουμε να γίνουμε το μακρύ χέρι της κυβέρνησης. Αναρωτήθηκε μέχρι που θα πάει η ιστορία με τον διάλογο, για τον οποίον πρέπει να τεθούν όρια. Είπε χαρακτηριστικά ότι είμαστε όμηροι και να πούμε τέρμα στους εκβιασμούς. Ενώ το μέλος των δσ του ΕΔΟΕΑΠ και της ΠΟΕΣΥ Κ. Ντελέζος κατήγγειλε την παρέμβαση της κυβέρνησης στα ΜΜΕ, έχοντας δημιουργήσει ένα ασφυκτικό κλοιό μαζί με τους εργοδότες, επισημαίνοντας πως τα κάστρα πέφτουν από μέσα, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την ιδιωτική ασφάλιση. Ο δε αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δ. Τσαλαπάτης επισήμανε ότι για την διεύρυνση του ΕΔΟΕΑΠ απαιτείται αλλαγή του καταστατικού του Ταμείου. Δεν μπορούμε να πάμε έτσι σε διεύρυνση. Ενώ μίλησε για τον ρόλο κάποιων σαν μακρύ χέρι του Πετρόπουλου. Πάντως, ο πρόεδρος της ΕΤΗΠΤΑ Γ. Μυλωνάς ζήτησε: Να ανοίξουν οι Ενώσεις και τα Ταμεία.

Οι εκπρόσωποι των δυο περιφερειακών Ενώσεων, πρόεδροι της ΕΣΗΕΠΗΝ ΚΑΙ ΕΣΗΕΘΣΤΕ, Κ. Κορτέσης και Δ. Χορταριάς, κατήγγειλαν ότι οι εργοδότες είναι ωσεί παρόντες (αφού οι καναλάρχες βρίσκονται σε εκκρεμότητα εκπροσώπησης) και ότι ΕΔΟΕΑΠ και ΤΕΑΣ/ΕΤΑΣ είναι αδιαπραγμάτευτα. Μάλιστα ζήτησαν να επανεξετάσουμε τη στάση μας στις διαπραγματεύσεις. Χαρακτηριστικά πάντως, οι εκπρόσωποι των ταμείων της περιφέρειας και οι συνταξιούχοι, προέτρεψαν σε ΞΕΣΗΚΩΜΟ!

Το μέλος του δσ του ΕΔΟΕΑΠ Γ. Αγγέλης, τόνισε ότι στην καρδιά του ασφαλιστικού βρίσκεται το 
θέμα της απασχόλησης. “Όταν μιλάμε για το σχεδιασμό του ασφαλιστικού του κλάδου, πρώτα από όλα μιλάμε για την απασχόληση στον κλάδο. Γιατί χωρίς απασχόληση, ο κλάδος δεν υπάρχει ασφαλιστικά. Ούτε μπορεί να υποστηρίξει τίποτα ασφαλιστικά”, τόνισε περιγράφοντας την κατάσταση που όλοι μας ζούμε: ανεργία, καθυστερήσεις πληρωμών, μαύρη εργασία κλπ. Παράλληλα επεσήμανε το οξύμωρο της προσδοκίας της συνδικαλιστικής ηγεσίας του κλάδου περί θεσμοθέτησης ενός πόρου στη θέση του αγγελιοσήμου, που η ίδια κυβέρνηση κατήργησε και τάχθηκε υπέρ της υπεράσπισής του, το οποίο όπως σημείωσε είναι και ο μοναδικός πόρος που νομικά έχουμε αποφάσεις στα χέρια μας πως δεν είναι φόρος υπέρ τρίτου.

Συνεδριάζει σήμερα το Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ

Τους Εκπροσώπους των Δημοσιογράφων προσκαλεί η ΕΣΗΕΑ να παρευρεθούν στη συνεδρίαση του Μεικτού Συμβουλίου, σήμερα Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016, στις 14:00, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος), με θέματα:

1. Οι συνέπειες από την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών.

2. Ασφαλιστικό – εξελίξεις στην τριμερή.

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ

Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: « Σωστή η απεργία των εργαζομένων στην ΕΡΤ»

   Χρυσοκάνθαροι, αυλοκόλακες, γυμνοσάλιαγκες  και διοικούντες στην ΕΡΤ: Είμαστε απεργοσπάστες από  ρεαλισμό! και σήμερα γιορτάζουμε!!!
      Η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ δεν ζητάμε ούτε την άδεια, ούτε την υποστήριξη καμίας ηγεσίας, διοίκησης , κυβέρνησης και κανενός πρωθυπουργού για το πότε και εάν θα κάνουμε απεργία, στην οποία καταφεύγουμε διεκδικώντας τα δικαιώματα μας.
      Από τα χείλη του Πρωθυπουργού θεωρούμε ότι βγήκε αβίαστα η φράση που θα πίστευε και θα έλεγε κάθε δημοκράτης.
      Πώς να χαρακτηρίσουμε και με ποια μελανά γράμματα να περιγράψουμε το πρωτοφανές στην ιστορία της ΕΡΤ  και το εν κρυπτό σπάσιμο της απεργίας στις 10/09/2016 από ηγετική ομάδα της ΕΡΤ3, που εγκαταστάθηκε μέσα στη Ροή και κλείδωσε τις πόρτες, απαρτιζόμενη από τον γνωστό κύριο της κυρίας που έχει το ρόλο του Γενικού Διευθυντή τον Κάντερ Μπαξ, τον Χ. Γιαννούλη δημοσιογράφο της Διεύθυνσης Ενημέρωσης με πολλαπλούς ηγετικούς ρόλους φανερούς ή κρυφούς, της Κ. Μάλαμα σκηνοθέτη και υπεύθυνη στην διεύθυνση προγράμματος, που με ελάχιστους, φοβισμένους, επιλήσμονες ή και απειλουμένους εργαζόμενους γίνανε απεργοσπάστες, ώστε να δείξουν στον Πρωθυπουργό , ότι αυτοί είναι εδώ, υποτακτικοί και  υποταγμένοι στο καθήκον της προπαγάνδας, υπέρ των κυβερνήσεων και δεν τους ενδιαφέρει ούτε η πλειοψηφία των εργαζομένων, ούτε τα πανανθρώπινα δικαιώματα, ούτε η αλληλεγγύη, ούτε ο διασυρμός της ΕΡΤ που με την πράξη τους επαναβεβαίωναν με ηχηρό τρόπο ότι η ΕΡΤ που άνοιξε από τον αγώνα των εργαζομένων και της κοινωνίας δεν είναι δημόσια αλλά άκρως κυβερνητική και ελεγχόμενη.
     Καταγγέλλουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, όλους αυτούς που συνέβαλαν σε αυτό το τραγικό γεγονός  που με μεγάλη σπουδή είχαν προνοήσει και με συνθήκες «ομερτά», να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους, γνωρίζοντας βέβαια και εν πλήρη συνείδηση το τι έκαναν.  Για το σκοπό αυτό δεν έφταναν οι λίγοι μυημένοι που επιστρατευτήκαν και ζήτησαν την βοήθεια μεγάλου όγκου δυνάμεων καταστολής που δεν άφηναν κανέναν να πλησιάσει το κτίριο αλλά να και να μην μπει μέσα κανείς ούτε καν  οι εργαζόμενοι που ήταν προσωπικό ασφαλείας. Οι πόρτες έκλεισαν από νωρίς και μέσα στο κτίριο με το στούντιο που θα γινόταν η απεργοσπασία όχι μόνο παραβρίσκονταν και  κυκλοφορούσαν ασφαλίτες με πολιτικά αλλά τους είχαν διατεθεί γραφεία για να κάθονται και να παρακολουθούν. 
     Έλαβαν ενεργό ρόλο δίκην πορτιέρηδων βαστώντας τις πόρτες ώστε να αποτρέψουν την είσοδό μας στο κτίριο. Όταν ερωτήθηκαν ποιοι είναι, ανερυθρίαστα και αλαζονικά μας απάντησαν ότι είναι αστυνομικοί της ασφάλειας.
     Όταν διαπιστώθηκε αυτό και τους ζητήσαμε να βγουν έξω από το κτίριο, γιατί δεν έχουμε χούντα,  απάντησαν ότι εντολές παίρνουν από τον Γενικό Διευθυντή της ΕΡΤ3 και δεν φταίνε αυτοί, ακριβώς το ίδιο είχε απαντήσει ο επικεφαλής των δυνάμεων που βρισκόταν έξω από την ΕΡΤ3 όταν ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ βγήκε από το κτίριο για να συνομιλήσει και να παρακαλέσει τους πολίτες και τους συνδικαλιστές  που αθρόα μαζεύονταν να διαμαρτυρηθούν για το σπάσιμο της απεργίας, ώστε να μην υπάρξουν εντάσεις (διαφαινόταν  ότι η ένταση εκεί θα κατέληγε γιατί οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν πλέον  ενισχυθεί και είχαν πάρει θέση μάχης).
Μετά απ αυτόν τον διάλογο οι διαμαρτυρόμενοι απεχώρησαν.  
Μετά απ’ αυτά και την παρουσία πλέον της ΠΟΣΠΕΡΤ δεν αποτολμήθηκε από κανέναν να συνεχιστεί το σπάσιμο της απεργίας, ακυρώθηκαν οι εκπομπές που είχαν προγραμματιστεί από τους Δ/ΝΤΕΣ και απεργοσπάστες, η απεργία συνεχίστηκε μέχρι το τέλος.
Απαιτούμε η κεντρική διοίκηση της ΕΡΤ, η οποία δεν είναι άμοιρη των ευθυνών, να διατάξει εδώ και τώρα ΕΔΕ για όλα τα συμβάντα, καθώς και για τον κίνδυνο των συναδέλφων που κλειδώθηκαν σε ένα κτίριο και σε ένα στούντιο  χωρίς διεξόδους διαφυγής, που τα επέτεινε έως ασφυξίας η σπουδή για την απεργοσπασία και του -κατ’ εντολή γενικού ΕΡΤ3- αστυνομικού κλοιού ΠΑΝΤΟΥ. Η έκθεση σε  κίνδυνο  των εργαζομένων και μάλιστα σε ένα  ασυντήρητο παλιό κτίριο που δεν υπάρχουν ούτε καν τα ελάχιστα για την προστασία τους, πέρα από νομικές έχει και ηθικές ευθύνες. Ηθική  πάνω από την       << ηθική >>  της θέσης και των επιδομάτων, του κορδώματος και της εξαργύρωσης.   
Συνάδελφοι, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ έχουμε αποδείξει την ευαισθησία μας στην Δημοκρατία και στην αλληλεγγύη, κανένας γκαουλάϊτερ δεν μπορεί να εκπροσωπήσει  τις καρδίες και τις ψυχές μας, είμαστε με την κοινωνία διαχρονικά , γιατί σε αυτή τη κοινωνία είμαστε κομμάτι της και είναι αυτή που μας στηρίζει.   

Η ΕΡΤ είναι δημόσια  για την κοινωνία και όχι για τις κυβερνήσεις και την εξουσία, όπως έλεγε ένα πανό της ΕΡΤ3 την εποχή του αγώνα.

Τα στερνά τιμούν τα πρώτα, λέει ο θυμόσοφος λαός.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ και σε όλα τα ΜΜΕ, όπως και για κάθε πληττόμενο-δοκιμαζόμενο  πολίτη.

Συνεχίζουμε να είμαστε δίπλα και μαζί στα συνδικάτα που διεκδικούν το αυτονόητο : δουλειά με αξιοπρέπεια και όχι ανεργία.

ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες, και αναδείχθηκαν πλέον οι τέσσερις νέοι βαρόνοι του τηλεοπτικού τοπίου. Τώρα αρχίζει ο αγώνας για να μην χαθεί καμία θέση εργασίας. Γιατί με τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις, κινδυνεύει η δουλειά σχεδόν 2000 συναδέλφων, από τα κανάλια που δεν αδειοδοτήθηκαν και οδηγούνται σε λουκέτο.

Ο Τσίπρας, ο Παπάς και η Γεροβασίλη προσπαθούν να παρουσιάσουν μια εικόνα σύγκρουσης με το κατεστημένο που μάλιστα αποδίδει στο κράτος και χρήματα που θα μοιραστούν στους φτωχούς (ελπίζοντας ότι θα τους το επιτρέψει η τρόικα).

Η αλήθεια όμως ειπώθηκε καθαρά από κυβερνητικά χείλη. Η συρρικνωμένη διαφημιστική πίττα της κρίσης  χωράει  μονάχα 4 κερδοφόρα κανάλια και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αναδιαρθρώνει το τηλεοπτικό τοπίο εξασφαλίζοντας ότι οι ιδιοκτήτες των καναλιών θα είναι κερδοφόροι. Γιατί κατά τα άλλα, οι νέοι καναλάρχες θα είναι δύο εφοπλιστές και πρόεδροι ΠΑΕ, ένας παλιός «νταβατζής», και ένας εργολάβος δημοσίων έργων. Και όταν ολοκληρωθούν και οι διαφαινόμενες συνεργασίες παλιών και νέων καναλαρχών τότε θα γίνει ακόμη πιο αστείο αυτό το επιχείρημα της κυβέρνησης. Τέτοιο χτύπημα στην διαπλοκή!


Αυτή η  αναδιάρθρωση του τηλεοπτικού τοπίου, ουσιαστικά θέλουν να γίνει πάνω στις πλάτες των εργαζόμενων στα ΜΜΕ. Παλεύουμε για να μην χάσει κανένας εργαζόμενος τη δουλειά του. Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε στο ίδιο μετερίζι με τους παλιούς βαρόνους που απολύουν κατά το δοκούν, που έχουν απλήρωτους για μήνες τους εργαζόμενους, που έχουν τεράστια χρέη στα ασφαλιστικά μας ταμεία, που χτυπάνε τον  συνδικαλισμό, και προάγουν τηλεοπτικό πρόγραμμα με Τσουκαλάδες και Πορτοσάλτε.


Η λύση δεν μπορεί να είναι η αναμονή ότι κάποιος από τους νέους ιδιοκτήτες θα πάρει τους συναδέλφους.


Κατ αρχάς κανένας νόμος δεν τους υποχρεώνει να προσλάβουν από τους εργαζόμενους στα κανάλια που κινδυνεύουν με κλείσιμο, (φρόντισε η κυβέρνηση γι’ αυτό με τον νόμο της). Κατά δεύτερο ακόμη και αν υπήρχε τέτοια πρόβλεψη, ενώ κάποια από τα ήδη λειτουργούντα κανάλια είχαν πάνω από 500 εργαζόμενους (μετά τις δεκάδες απολύσεις των τελευταίων χρόνων), η κυβέρνηση φρόντισε και θέσπισε όριο τις 400 θέσεις εργασίας, από τις οποίες μόνο οι μισές (200) αντιστοιχούν σε ειδικότητες τεχνικών, δημοσιογράφων  και διοικητικών. Και κατά τρίτον, τα νέα αφεντικά δεν πρόκειται να πάρουν εργαζόμενους με τους μισθούς, τις συμβάσεις και τα δικαιώματα πού είχαν (όσο κουτσουρεμένα και αν ήταν), αντίθετα θα προσπαθήσουν να τα συρρικνώσουν ακόμη περισσότερο. Γι’ αυτό η λύση δεν είναι σε αυτήν την κατεύθυνση.


Να περάσουν στην ΕΡΤ και να συνεχίσουν οι εργαζόμενοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, γιατί είναι προφανές ότι η ΕΡΤ χρειάζεται άμεσα μαζικές προσλήψεις προσωπικού.


·  Τα προηγούμενα χρόνια έγιναν εκατοντάδες συνταξιοδοτήσεις έμπειρων συναδέλφων της ΕΡΤ, και πολλοί ακόμη είναι μπροστά σε σύνταξη το επόμενο διάστημα. Οι συμβασιούχοι που έφυγαν τον Ιούνη του 2013 όταν μπήκε μαύρο στην ΕΡΤ δεν επέστρεψαν ποτέ, αφήνοντας κενό.


·  Η ΕΡΤ πριν το μαύρο του Σαμαρά είχε ψηφιακή πλατφόρμα, με μια σειρά από κανάλια που έκλεισαν μετά από πιέσεις των καναλαρχών. , π.χ. για άτομα με ειδικές ανάγκες, με ταινίες, το  SPORT PLUS που είχε ελεύθερη πρόσβαση σε αθλητικές συναντήσεις, ενώ τώρα κυριαρχεί η συνδρομητική για να κάνουν τον κόσμο να πληρώνει. Η επαναλειτουργία της ΕΡΤ με όλες τις δραστηριότητες πριν το μαύρο, σημαίνει προσλήψεις για να λειτουργήσουν όλα όσα δεν άνοιξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.


·  Σε όλα αυτά πρέπει να προσθέσουμε την ανάγκη στήριξης της περιφέρειας από το προσωπικό που λείπει, και μια πιο πλούσια δραστηριότητα. Για παράδειγμα, δεν υπάρχει ΕΡΤ σε όλες τις Κυκλάδες, σε αντίθεση με Δωδεκάνησα και Βόρειο Αιγαίο που έχουν και επίσης δεν υπάρχει παρουσία της ΕΡΤ σε Στερεά Ελλάδα & Εύβοια.


·  Η έλλειψη προσωπικού φαίνεται από τις «εξωτερικές αναθέσεις» που έχουν αρχίσει ξανά σαν γάγγραινα να κάνουν την εμφάνισή τους, και την επιβολή από τη μεριά της διοίκησης της 8ωρης εργασίας καταστρατηγώντας τις συλλογικές συμβάσεις που έχουν εξάωρη εργασία. Μεταφέρουν έτσι και στην ΕΡΤ το ξεχείλωμα των ωραρίων που έτσι και αλλιώς έχει στερήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας και στα ιδιωτικά κανάλια.


·  Με την κάλυψη όλων αυτών των κενών από τους συναδέλφους, η ΕΡΤ θα απέχει ακόμη από την ΕΡΤ στις αρχές του 2010, όταν μπήκαμε στην εποχή των μνημονίων. Μονάχα έτσι σκίζονται τα μνημόνια! Και μπορούμε να βρούμε συμμάχους μας σε αυτήν τη μάχη τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, τα σχολεία που δίνουν την ίδια μάχη για μαζικές προσλήψεις ενάντια στη διάλυση της Υγείας της Παιδείας και την ανεργία.


Και βέβαια μπορούμε με αυτόν τον τρόπο να αγωνιστούμε από ακόμη καλύτερες θέσεις για να έχουν τον έλεγχο στο παρεχόμενο πρόγραμμα οι εργαζόμενοι τα όργανά τους και η κοινωνία,  για να εξασφαλίσουμε καλύτερη ποιότητα και πολιτισμό, από αυτήν που κατά καιρούς πρόβαλαν τα κανάλια των βαρόνων. Να κερδίσουμε το στοίχημα ότι σε αυτή τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, δεν θα βρίσκει καθημερινή προβολή ο υπόδικος εγκληματίας της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκος και όλη η συμμορία του όπως συμβαίνει σήμερα στην ΕΡΤ. Να κερδίσουμε το στοίχημα ότι δεν θα γεμίσουμε με σαπουνόπερες, τηλεμάγειρες, χαρτορίχτρες και άλλα κορυφαία διαμάντια της ιδιωτικής τηλεόρασης.


Γι’ αυτό επιμένουμε ότι  μοναδική λύση για να μην χαθεί καμία θέση εργασίας

είναι να κρατικοποιηθούν άμεσα, χωρίς καμία αποζημίωση στους μέχρι πρότινος ιδιοκτήτες τους, τα τηλεοπτικά κανάλια που δεν πήραν άδεια.  

Για να επιβάλλουμε μια τέτοια προοπτική χρειάζεται σύγκρουση από τη μεριά των εργαζόμενων στα ΜΜΕ, συνολική και συντονισμένη. Χρειάζεται να προχωρήσουμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις με διάρκεια,  για να ανοίξουμε τον δρόμο πραγματικά για ένα άλλο τηλεοπτικό τοπίο. Γιατί το μόνο που φέρνει η αναδιάρθρωση της κυβέρνησης είναι να αλλάξουν ονοματεπώνυμο οι «νταβαντζήδες»  των ΜΜΕ εξαφανίζοντας τον συνδικαλισμό και τα δικαιώματα των εργαζόμενων στα ΜΜΕ.


Χρειάζεται Σύγκρουση


Σύγκρουση με τους καναλάρχες που νοιάζονται τάχα  για την δημοκρατία και την πολυφωνία, αυτοί που έβαζαν τους παρουσιαστές τους να δηλώνουν «…δεν φταίμε εμείς αν όλες οι κοινωνικές ομάδες είναι με το ΝΑΙ…». Αυτοί με τις συντονισμένες ρατσιστικές εκστρατείες τους, που έρχονταν κατά κύματα και τα περί “Αλβανών κλεφτών”  της δεκαετίας του '90, έως τα σύγχρονα ξεπλύματα των νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Αυτοί που νοιάζονται τάχα για τους εργαζόμενους και που πρόσφεραν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για την άδεια,  αλλά έχουν απολύσει εκατοντάδες εργαζόμενους και έχουν κάνει τεράστιες μειώσεις μισθών «γιατί δεν υπάρχουν χρήματα».


Σύγκρουση με την κυβέρνηση που θυσιάζει τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ στην κερδοφορία των νέων καναλαρχών. Ενώ κάποια από τα ήδη λειτουργούντα κανάλια είχαν πάνω από 500 εργαζόμενους (μετά τις δεκάδες απολύσεις των τελευταίων χρόνων), η κυβέρνηση θέσπισε όριο τις 400 θέσεις εργασίας, από τις οποίες μόνο οι μισές (200) αντιστοιχούν σε ειδικότητες τεχνικών, δημοσιογράφων  και διοικητικών, δίνοντας ακόμη ένα δώρο στα αφεντικά. Ακόμη και το ΠΑΣΟΚ σε παλιότερες εποχές, όταν δίνονταν οι άδειες σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, «μοριοδοτούσε» προνομιακά την σταθερή εργασία. Ούτε καν αυτό!



Η απεργία στην οποία προχώρησε το Διασωματειακό, ήταν ένα πρώτο βήμα πού όμως επειδή δεν οργανώθηκε, έμεινε μετέωρο μια που η ΕΤ3, ο Alpha και διάφοροι άλλοι δούλεψαν. Η στάση της αστυνομίας και της διοίκησης της ΕΡΤ δείχνει πόσο φοβούνται τους αγώνες μας. Η απαξίωση των σωματείων των ΜΜΕ και τα φαινόμενα απεργοσπασίας είναι αποτέλεσμα της ήττας της λογικής ότι μέσα στο μνημόνιο μπορούν να υπάρξουν "εξαιρέσεις" και έντιμες ήττες με μικρές συνέπειες.


Ø  Χρειαζόμαστε απεργιακές κινητοποιήσεις για όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ και όχι μόνο στις τηλεοράσεις, όπως κάναμε όταν έπεσε το «μαύρο» στην ΕΡΤ.

Ø  Χρειαζόμαστε απεργίες με διάρκεια και όχι μια 24ωρη μονάχα.


Ø  Χρειάζεται να προχωρήσουμε άμεσα σε συνελεύσεις για να οργανώσουμε την αντίσταση στις μαζικές απολύσεις που φέρνει η επίθεση της κυβέρνησης στους εργαζόμενους των ΜΜΕ.


Σε αυτόν το δρόμο χρειάζεται να βαδίσουμε και καλούμε κάθε συνάδελφο να παλέψουμε μαζί.



Financial Crimes - ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ενάντια στα μνημόνια